Jump to content

duck

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, prijateljica ima petomjesečnu bebu koju je otac priznao i nisu u braku niti žive u istom kućanstvu. Kako se ne mogu dogovoriti oko očevog viđanja bebe a ovih dana idu u CZZS prijateljica moli savjet vezano uz viđanje njega i njegovih roditelja sa bebom, odnosno što i koliko bi bilo ok i realno da predloži. Hvala unaprijed u moje i njeno ime, lp
  2. Poštovani, ukoliko sam promašila mjesto na kojem postavljam pitanje, ispričavam se. Moj otac je bio suvlasnik zemlje sa svojim ujakom koju su dali u zakup na 5 godina. Kako svoju zemlju moj otac želi prodati platio je mjernika da istu podjeli, te se sada navedena zemlja vodi na dva različita vlasnika u kojoj svatko od njih ima svoju parcelu. Obzirom da ugovor sa tvrtkom koja je zemlju zakupila istječe 31.12.2020. zanima nas možemo li ugovor raskinuti bez nekih negativnih financijskih posljedica po nas obzirom da zemlja za koju je zakup potpisan papirnato ( katastarske čestice ) više nije ista. Hvala na odgovorima, lp.
  3. Matrix hvala puno na odgovoru. Lp
  4. Poštovani, ljubazno Vas molim za savjet. Naime, moja strina i ja smo suvlasnici 19 ha poljoprivrednog zemljišta u Osječko baranjskoj županiji. Svoju polovinu od 9,5 ha sam namijenila prodati, međutim spomenuta strina ne želi napraviti parcelaciju zemljišta. Zemlju smo oboje naslijedili ( svatko svoje polovice, ona od svoga muža, ja od svoje majke, a oni brat i sestra od svojih roditelja ), te me zanima postoji li pravni način na koji ja smijem napraviti parcelaciju bez njenog potpisa. Ukoliko postoji mogućnost za navedeno, molim Vas da mi preporučite dobrog odvjetnika koji se bavi sa spomenutom tematikom u Osječko baranjskoj županiji. Hvala na pomoći!
  5. Poštovani forumaši molim pomoć. Nas 10 djelatnika dobilo je otkaz ugovora o radu zbog gospodarskih razloga s otkaznim rokom od mjesec dana koji ističe 02.02.'14. Obzirom da bi drugu polovicu mjeseca trebali putovati u drugi grad zbog odrađivanja otkaznog roka, s poslodavcem smo uspjeli postići dogovor na obostano zadovoljstvo. Poslodavac će nam od 25.01. prekinuti radni odnos s tim da potpisujemo odluku o prijevremenom prekidu otkaznog roka koji smo mi djelatnici zatražili od poslodavca. Pitanje glasi; da li mi ( djelatnici ) i dalje možemo ostvariti ista prava na HZZZ-ou obzirom na dokument koji potpisujemo ?! Hvala Vam na svakoj pomoći i savjetu!
  6. Poštovani! Molim pomoć u ime moje susjede. Iza razvedenog braka ima sina od 6 godina. Bivši suprug nije uplatio alimentaciju zadnjih 9 mjeseci. Unatrag pola godine on je u zatvoru i izdržava kaznu od 3 godine, on nema živuće roditelje i susjeda ne zna kako dalje. Naime bila je u CZS i oni su joj rekli da podnese prijedlog za ovrhu na ime alimentacije. Kome? Kako? Šta da radi?
  7. Zaista ne kužim gdje su administratori u ovom slučaju! G.Bingna2 zaista mislim da Vam ovdje nije mjesto, ako Vam nešto nije jasno iz prvih odgovora, možda bi trebali platiti odvjetnika koji će Vam dati savjet. Zaista se nadam da V.D. nećete vidjeti još duuugo vremena. Srdačan pozdrav
  8. Poštovani forumaši! Otac mi je dobio za platiti porez na motor od 600 ccm kojem je bio vlasnik tri dana u ovoj godini. Naime 03.01. ga je prodao i ima kod sebe ugovor, te je molio novoga vlasnika da mu pošalje kopiju knjižice vozila gdje se vidi da je od toga dana motor u vlasništvu druge osobe. Da li je to dovoljno za predočiti u poreznu upravu ili će pak porez morati platiti? Hvala na pomoći!
  9. Pozdrav, Da puno ne komplicirate si život; Papir A4 format: Podaci tvrtke u kojoj radite, OTKAZ UGOVORA O RADU Ja,(Vaše ime i prezime)iz tog i tog grada, adresa, OIB daje otkaz na radnom mjestu ( Vaše radno mjesto ) od tog i tog datuma, te izjavljujem da ću otkazni rok u trajanju od 15 dan odraditi u cijelosti. U tom i tom gradu, tog i tog datuma, Vaš potpis. Napišite u dva primjerka i jedan predajte direktoru. S time ste riješili svoj problem. Moram Vas upozoriti da na taj način gubite pravo na naknadu s biroa, isto tako ako potpišete sporazumni otkaz ili ako Vam se uruči izvanredni otkaz prouzročen Vašom krivicom. Sretno
  10. Moje pitanje je sljedeće, prijatlj ima otvornu firmu ( d.. ) i kod njega je zaposlena djelatnica oko 5,5 godina. Obim posla mu se strašno smanjio i nema više financijsku mogućnost isplaćivati plaću za tu djelatnicu, pa bi joj dao otkaz kao teh.višak. Koliki otkazni rok joj mora dati, obzirom da u ugovoru ništa nije navedeno. Hvala na pomoći!
  11. Ima li tko odgovore na naša pitanja? Hvala
  12. A za što Vi mislite da ovaj forum služi, nego za pravne savjete, a Vi ako ne možete savjetom pomoći, onda se niti ne javljajte! LP!
  13. Sorry što upadam, ali kod nas slična situacija. Otac oženjen za ženu s kojom nema zajedničke djece. Zemlja i vikendica su na njegovom imenu, ali nasljeđeno od njegovih roditelja ( moji baka i djed ). Da li ja to dijelim s njegovom suprugom ili ne ?
  14. Bebu osigurajte preko supruga, a ne preko sebe jer Vi s tim ništa nećete dobiti, a suprug će imati malo veću plaću na osnovu djeteta na njegovoj poreznoj kartici. Sve ostalo stoji što su Vam već napisali.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija