Jump to content

tetinho

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U pravu si.I ja sam u međuvremenu provjerio na internetu.Onaj ko jer umirovljen po posebnim propisima,a to smo u ovom slučaju mi (dvo) ne može raditi na pola radnog vremena uz zadržavanje mirovine.
  2. Surfajući internetom naišao sam na ovo: http://www.mirovinsko.hr/default.aspx?id=2093 Jesmo li mi u nekoj od tih "priča"?
  3. Pozdrav svima! 30.9.2011. umirovljen sam po čl.6 i u Hzmo mi je rečeno da mi se,u slučaju da se opet zaposlim,mirovina "zamrzava" u potpunosti. Danas sam razgovarao s jednim prijateljem koji je od danas (1.7.) u mirovini po čl.6. I on mi je rekao da je došli do promjene i da se sad i mi koji smo umirovljeni po čl.6 možemo zaposliti na pola radnog vremena iz zadržavanje dijela(ili čak cijele mirovine). Zna li netko nešto o tome? I kakva je situacija sa ugovorom o djelu?
  4. Prijatelju,situacija je kristalno jasna.To je jednadžba bez ijedne nepoznanice:-što si duže u sustavu to gore prođeš. Za 20 godina neprekidne vojne službe dobizt ću cca 10000 kn otpremnine i trajno umanjenje mirovine u iznosu 20,4 % Što bi rekao pokojni Stjepan Spajić:"Živio,Rođo!"
  5. Kolega,kako se to kod Tebe rasplelo? Jesi u mirovini i u kojoj? U sličnoj sam situaciji( nnr,46 godina,nisam hrvi,24 efektive,30 za 6 i 36 mirovinskog). Na zadnjem liječničkom (2008.) ozbiljni problemi s vidom,ali sam opstao. Neki dan su mi na personalnom savjetovanju priopćili su mi da sam na listi za izdvajanje s datumom 30.rujna i to po članku 6.
  6. Pozdrav svim članovima foruma! Evo ukratko u čemu je kod mene problem(vjerujem ovih dana i kod mnogih drugih). Dana 27.srpnja 2011. pozvan sam iz postrojbe da se 28.srpnja (dakle drugi dan) javim u Vinkovce na razgovor sa savjetnicom za upravljanje osobljem koja taj dan dolazi iz Zagreba. Na razgovoru je pred mene stavljen papir sa podacima o mom radnom stažu,životopis i Zapisnik o personalnom savjetovanju u kojem stoji da se nalazim na Popisu DVO OS RH za dodatno izdvajanje po potrebi službe i to s nadnevkom 30.rujna 2011. i to po članku 6. Dakle,upoznat sam sa činjenicom da sam na listi za izdvajanje 2 mjeseca prije umirovljenja. Jasno da sam ostao u šoku jer zna se kakva je to mirovina s obzirom na otpremninu i trajno umanjenje mirovine zbog prijevremenog umirovljenja. Zanima me da li postoji neki razuman rok u kojem se čovjek treba obavjestiti da je na listi za izdvajanje da si neke stvari organizira.Čuo sam da je to 6 mjeseci.Da su me tad obavjestili podnio bih zahtjev za 6a jer je rok za ovu godinu bio 7.travanj. U Zapisniku sam naveo svoje želje(raditi barem još godinu dana dok ne riješim financijsku situaciju)i primjedbu na,po mom mišljenu,nepravodobno informiranje o stavljanju na Listu za izdvajanje. Na žalost,to će vjerovatno biti bez efekta. Ima li načina dohvatiti mirovinu po članku 6a? Napominjem sa sam krajem 1993. bio na bolavanju sa dijagnozom ptsp-a,ali to kasnije nisam "materijalizirao" -imam 46 godina starosti -mirovinskog staža 36 godina 7 mjeseci i 8 dana. -u HV-u sam od 1991. -nemam status hrvi
  7. na redovnom liječničkom pregledu u osijeku lijecnik mi je rekao da ce me zbog,problema sa vidom,najvjerovatnije u zg dobiti jedinicu. Inace,u hv sam od 1991.,nisam hrvi,lijecnicki karton mi je prazan.Na lijecnickom preglede 2003. dobio sam peticu. Imam uvjet za 6a. Da li da podnesem zahtjev za 6a ili da idem na varijantu clanak 11?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija