Jump to content

Lora25

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pretpostavljala sam da bi uzeli sve, iako ne znam kako po zakonu mogu uzimati čitav iznos! Znam da je zakon reguliran kod redovnih primanja, pa sam se nadala da je i s honorarnim poslom 1/3... Hvala vam na odgovoru i vremenu.
  2. Dobro večer svima! Prijavljena sam na burzi već neko vrijeme, ne mogu naći stalan posao kao ni većina Hrvatske i sada mi se nudi honorarni posao koji ne želim odbiti, jer mi je posao neophodan, ali ne znam da li ga mogu imati dok sam prijavljena na burzi rada.(?) Drugo pitanje je: imam ovrhe i ukoliko ću otvarati žiro račun u banci na koji će mi uplaćivati honorare koji neće biti više od 1000 kuna mjesečno, da li ću moći primati taj novac ili će ovrha sve uzeti? S obzirom da nisu redovna primanja, ne mogu u fini otvoriti poseban račun za 1/ 3 primanja, i ne znam što mogu učiniti a da barem nešto od zarađenog ostane meni. Hvala unaprijed.
  3. Pozdrav svima! Moj problem je sljedeći, prije nekoliko dana sam dobila riješenje o uknjiždbi založnog prava radi osiguranja novčane traždbine predlagatelja osiguranja na ime neplaćenog poreza. Založno pravo je na nekretnini, dugovanje datira od 2007, a iznos je oko 30 000 kuna+ zatezne kamate. Pravo na žalbu je 15 dana. Nisam bila u mogućnosti podmiriti dug jer sam nezaposlena, prije godinu dana sam uplatila ratu, dvije (par tisuća kuna), međutim nakon toga nisam više bila u mogućnosti uplaćivati bilo što. Još uvijek nisam našla posao, tako da ne znam uopće što navesti u žalbi, jer se nemam na temelju čega žaliti. Nisam podmirila dug, nemam alternativu, ne preostaje im ništa drugo nego- ovrha. Mene zanima, što zapravo znači ova uknjiždba založnog prava, odnosno koliko vremena još imam za podmirenje duga? Kada idu u prodaju nekretnine? I ukoliko netko zna, na temelju čega se žaliti i da li se žaliti uopće na ovo? Unaprijed zahvaljujem!
  4. Ako mi netko može pomoći u vezi pitanja ovrhe. Naime,jucer sam podigla preporučenu pošiljku,u kojoj je ovrha potvrdjena kod javnog biljeznika.Ovrhovoditelj banka.Pise da u roku od 8 dana moram podmiriti dug(zanima me da li to tece od dana kad sam primila posiljku,ili kad su mi ostavili obavijest o posti u sanducicu.) Naime,radi se o kreditu koji nije redovito placan,i sve je doslo na naplatu. Mozete li mi netko reci da li postoji mogucnost dogovora na rate,u banci,i zaustavljanje ovršnog predmeta. Laik sam u ovome,ne znam kako da postupim,nisam u mogucnosti podmiriti cijeli dug. Svaki savjet bi mi dobro dosao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija