Jump to content

penava

Korisnik
 • Broj objava

  218
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Direktor društva

  Situacija: kolega i ja imamo j.d.o.o. pola-pola. Kolega je postavljen kao direktor, ali zbog osobnih razloga bi trebao odstupiti s te pozicije, i odustati od udjela. Pitanje 1: ja sam zaposlen u inozemstvu, mogu li ja biti direktor društva, bez potrebe za prijavom i isplatom plaće iz društva? Pitanje 2: može li on ostati kao suvlasnik bez zapisa u sudskom registru?
 2. Ovrha na primanja iz inozemstva

  U Sloveniji jako tesko, pokusao sam (iz potpuno drugih razloga, ne zbog skrivanja) otvoriti racun u Sloveniji prosle godine, nakon izvadjene potvrde o poreznoj registraciji u opcini niti jedna banka mi nije htjela otvoriti racun osim Unikredit, ali oni imaju ogromne naknade za nerezidente (par eura mjesecno) pa sam odustao. Ajde sada da pitam, kakva je situacija u Austriji ili Italiji? Zna netko i koja je procedura otvaranja i gdje su najmanje naknade?
 3. Drzavljanstvo

  Probaj na blef zatraziti potvrdu o prebivalistu na policiji, ali 99,9999% da si odjavljen
 4. Cekanje na odgovor na zahtjev za drzavljanstvo

  O kakvom testu pricate?
 5. VIP račun i GooglePlay

  Pogledajte ima li Google Play mogucnost povratka novca, Apple ima u roku (cini mi se 15 dana od dana naplate).
 6. tv,internet,tel pretplata i zastara + GDPR

  Ne bude to bas tako islo, operater ne moze pokrenuti prisilnu naplatu ali moze uskratiti prodati proizvod dok se ne naplati. Nema tog zakona koji obavezuje da operater MORA prodati proizvod
 7. Bicikl na pješačkom prijelazu

  Kako ja tumacim - nije zabranjeno voziti bicikl preko pjesackog (iako nije oznacena biciklisticka staza) ali tada biciklist nema pravo prolaska, sve dok ne sidje sa bicikla i gura ga preko - jer tada postaje pjesak. Jesam u pravu?
 8. Anksiolitici u prometu

  Nije stvar u tome moze li policija otkriti ili ne, onaj njihov tester na droge je ogranicen na nekoliko najcesce zloupotrebljavanih substanci. Stvar je u tome sto je zabranjeno (a to se ocito ne zna jer doktori kazu jedno, agencija za lijekove drugo, a praksa trece), bez obzira moze li se otkriti ili ne, a u cilju sigurne voznje. Zato nam treba spisak supstanci.
 9. Anksiolitici u prometu

  Zakon je dosta nedorecen, "pod utjecajem lijekova" ako se doslovno shvati moze znaciti bilo kojeg lijeka bez obzira da li njegovo uzimanje utjece na psihomotoricke sposobnosti ili ne. I koja je razlika izmedju droge i lijeka? Lijek koji se zloupotrebljava je droga, po mojoj definiciji. heroin recimo koji se u nekim zemljama, primjerice Velikoj Britaniji koristi kao analgetik je ako je propisno administriran - lijek. Inace je droga. Ili (etilni)alkohol moze biti lijek (upotrebljava se kao antidot kod otrovanja visim alkoholima). Ono sto bi trebalo je da ministarstvo zdravlja zajedno sa MUP-om napravi (i stalno azurira) listu nedozvoljenih tvari.
 10. HRT pristojba

  Pokretacu teme: jeste vi sigurni da je televizor vas? Moguce je da su gosti donijeli televizor sa sobom, je li tako? Ako me razumijete....
 11. Kleveta na poslu

  Ako ne radis vise tamo, predji preko toga, mene su prije par godina okrivili (naravno nakon sto sam otisao) da sam ja dao otkaz i prijavio firmu USKOK-u. Tako ti je to uvijek ce biti zlih jezika....
 12. Teška tjelesna ozljeda

  Sakrij imena malo bolje, skeniraj u jpg pa obrisi u paintu
 13. Neplacena kazna - prelazak granice

  Ne bi vjerovao koliko normalna rijec moze napraviti, meni se dogodila slicna situacija, doduse nisu me trazili sa suda nego sam mijenjao vozacku pa je policija dosla pogledati gdje zivim, dobio sam obavijest na (nevazecu) adresu da sam odjavljen. Nazvao sam policiju i ispricao da se nisam stigao odjaviti i da mi je prvo veleposlanstvo jako daleko (sve istina) i da cu to vratiti osobnu i srediti papirologiju prvom prilikom i nisu mi pisali kaznu. Eto
 14. Zabrana ulaska u zemlje eu

  Kome prijaviti ove pokusaje prevare granicne kontrole s promjenom imena?
 15. Lažiranje e-maila

  Nazalost, mejl komunikacija koja je danas jako rasirena je ujedno i najnesigurniji vid komunikacije. Poruke se salju nekriptirano, vrlo je lako lazirati posiljatelja i glumiti neku trecu osobu. Tragovi kako je putovala poruka (od releja do releja) mogu se djelomicno popratiti, ali sto ako je netko slao lazirane poruke s WiFija u lokalnoj birtiji? Nedavno smo na primjeru jednog ministra vidjeli koliko je mejl nezgodno sredstvo. Tvoja kolegica se moze konzultirati sa vasim internim IT-om da joj objasne ovo gore navedeno, pa nece imati sumnje u vas.
×