Jump to content

Marka

Korisnik
  • Broj objava

    49
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Marka objavio

  1. Imao sam iskustvo sa tužbom HZMO Upravnom sudu u ZG u Frankopanskoj prije nego sam otišao u profesionalnu mirovinu. Dali su mi profesionalnu a ne po zakonu o pravima Hrvatskih branitelja . Unatoč predavanju požurnica sud je trajao tri godine tako da mi to ne pada na pamet i tražiti odvjetnika za tužbu . Kad prikupim novih lječničkih nalaza nakon šest mjeseci šaljem mirovinskom ponovo na obradu .
  2. Dobio sam danas riješenje od središnje službe Zagreb HZMO . Žalba se odbija !! Uzalud vam trud svirači i dobro sam napisao šta je rekao Rojs ko je jamio jamio je !!
  3. Mislim da to šta sam ja objavio teško može kome pomoći ,ja nisam rekao da je Legalis ustanova nego sam rekao da sam predao od 2007 g hrpu dokumenata i neke su tražili dva puta . Pitanje gdje su završili u registratorima u nekom podrumu a svaki put nešta traže a trebali bi sve imati. Na kraju da kažem onom tko bi se pomogao sa mojim dokumentima dobro je rekao Rojs tko je jamio jamio je .Lp
  4. Prijatelju nema tu nikakvih važnih podataka sakriveni su bitni. Ali koliko sam dao dokumenata i podataka od 2007 g raznim ustanovama do upravnog suda i sad ponovo kao da nemaju moje podatke 2018 - 2024 g za HRVI . Pitanje dali su svi završili gdje trebaju a bilo ih je za jednu manju sobu do sad ! Lp.
  5. Kažete da nemam 30 godina staža nego puno manje . Sa pridodanim kad sam išao u mirovinu profesionalnu sam imao 36 g , 2 mj ,3 dana -Lp U mirovinu sam otišao 2011 g a ove rubrike obojano žuto je ratište znači duplo se računa.
  6. Kažete da nemam 30 godina staža nego puno manje . Sa pridodanim kad sam išao u mirovinu profesionalnu sam imao 36 g , 2 mj ,3 dana -Lp U mirovinu sam otišao 2011 g a ove rubrike obojano žuto je ratište znači duplo se računa.
  7. Potpisano u upravi za branitelje Domovinskog rata u Gospiću .
  8. U HVIDR-i mi je napisana žalba ako odbiju onda ću odvjetnika za tužbu na Upravni sud u Rijeci.
  9. Još jednom hvala svima na pomoći žalba je uručena u HZMO ! Lp
  10. Hvala na pomoći pokušat ću u ponedjeljak tu žalbu predati.LP
  11. Ne znam koga bi našao tu u Gospiću da se razumije u braniteljske probleme i pisanje žalbi ? Da pitam u HVIDR-i neznam ali moram nešta poduzeti od ponedjeljka.
  12. Hvala na odgovoru ! Ne mog više tražiti od 20 % u uredu za branitelje kad sam podnio zahtjev za hrvi morao sam potpisati da neću tražiti veći postotak invalidnosti. Ali to je smješna cifra za toliko rastezanja po vještačenjima i sedma godina tek dobio jučer . pa razlika je 100 e !! Da sam to znao nebi se maltretirao tolike godine . To je ona od Ljube Česića ko je jamio jamio je ! LP
  13. To je prava istina bolesni smo ali nismo glupi samo je problem šta smo mi koji smo ostali živi potrošena roba koja nikog više ne zanima. U HZMO su toliko drske i bezobrazne da nije za povjerovati. Sve se brzo zaboravlja ali šta je tu je idemo dalje .Lp
  14. Ovo riješenje sam dobio jučer iz područnog ureda Gospić. Sad nisam pametan šta činiti ovo je krajnje ponižavanje a u HZMO sam predao 18.05. 2023 g . Za poluditi !!
  15. Ja sam otišao u mirovinu profesionalnu civilnu 02.06.2011 g a počeo sam se lječiti 2007 g i nije mi mirovina bila sa omjerom po ZOPHB nego obična civilna sa vojnim dodatkom za status dragovoljca i vrijeme provedeno u ratu.
  16. Godina rođenja 15.01.1961 staz mi je ukupni sa danima borbenog sektora.
  17. Marka

    Bio na komisiji određeno mi je 20 % vojni dio 80% civilni opća nesposobnost . Dobio riješenje od mirovinskog  mirovina 528,75 eura a prije bila 425 eura bio sam u civilnoj profesionalnoj mirovini. Predao zahtjev za HRVI 03. mj 2018 i nakon silne muke vještačenja itd. nakon sedme godine koja je nastupila  dobio mirovinu veću za 100 e . Status dragovoljca,čin desetnik,polazni faktor 1.85 ,opća nesposobnost trajno, 20% vojni dio 80 % civilni ,602 dana borbenog sektora, prosječni vrijednosni bod 1,1379, radni staž 30 g 7 mj  5 dana. Isplata mirovine od 16.09.2023g a predao zahtjev na obradu u HZMO  18.05.2023 . Nemam riječi šta činiti rok žalbe 15 dana .

    1. prof

      prof

      Poštovani Marko,

      nemam pamet ni savjet za Vašu situaciju

    2. Marka

      Marka

      Dali da se žalim jer to sve skupa je mizerija za toliki trud . Dragovoljac sam od 91 g nisam htio u mirovinu kad sam vidio da tako više ne mogu funkcionirati predao sam zahtjev 2007 g ali kažu prošao rok kao da je jogurt pa upravni sud 3 g i naravno odbijenica . Tako da se ja mučim od 2007g. Tek kad su ponovo dali mogućnost za HRVi predao 5 mj 2018 g i jučer dobio riješenje nakon toliko godina veća mirovina za 100 e . Nemogu vjerovati kako nas šikaniraju i daju mrvice. Rođen sam 15. 01.1961 g a staž mi je uračunat sa dodatkom borbenog sektora.

  18. Bio na komisiji određeno mi je 20 % vojni dio 80% civilni opća nesposobnost . Dobio riješenje od mirovinskog mirovina 528,75 eura a prije bila 425 eura bio sam u civilnoj profesionalnoj mirovini. Predao zahtjev za HRVI 03. mj 2018 i nakon silne muke vještačenja itd. nakon sedme godine koja je nastupila dobio mirovinu veću za 100 e . Status dragovoljca,čin desetnik,polazni faktor 1.85 ,opća nesposobnost trajno, 20% vojni dio 80 % civilni ,602 dana borbenog sektora, prosječni vrijednosni bod 1,1379, radni staž 30 g 7 mj 5 dana. Isplata mirovine od 16.09.2023g a predao zahtjev na obradu u HZMO 18.05.2023 . Nemam riječi šta činiti rok žalbe 15 dana . Bio na komisiji određeno mi je 20 % vojni dio 80% civilni opća nesposobnost . Dobio riješenje od mirovinskog mirovina 528,75 eura a prije bila 425 eura bio sam u civilnoj profesionalnoj mirovini. Predao zahtjev za HRVI 03. mj 2018 i nakon silne muke vještačenja itd. nakon sedme godine koja je nastupila dobio mirovinu veću za 100 e . Status dragovoljca,čin desetnik,polazni faktor 1.85 ,opća nesposobnost trajno, 20% vojni dio 80 % civilni ,602 dana borbenog sektora, prosječni vrijednosni bod 1,1379, radni staž 30 g 7 mj 5 dana. Isplata mirovine od 16.09.2023g a predao zahtjev na obradu u HZMO 18.05.2023 . Nemam riječi šta činiti rok žalbe 15 dana .
  19. Ja sam naveo u oporuci da ga isključujem i iz nužnog dijela ili polovine nužnog dijela što ga zakonski pripada . Za plaćanje režija i stanarine pratit ću neko vrijeme još da vidim dali je došlo do kakvih promjena. Ako ne bude promjena pokušat ću to preko odvjetnika sudckim putem.
  20. Imam kćerku ,zeta i dva unuka koji žive u Njemačkoj . Na kćerku i suprugu sam napisao oporuku da se meni šta dogodi a supruga je napisala na mene i kćerku da se njoj šta desi. To mi je bio težak korak da sam napravio ali nemam drugog izbora da mi kuća ne ode za dugove. Nemam ja namjeru nikoga izbacivati na silu ali mi to nije jasno da on štiti nju ,prevario ju i pred rastavom su. Snaha mi piše poruku da sin jedno govori njoj a nama sasvim nešta drugo. To je samo smišljena igra da me slome da pristanem na hipotekarni kredit,ali dok sam ja živ to se neće dogoditi a i supruga je istog mišljenja . Mislim da sam mu dao dovoljno da živi u stanu ja ću plaćati sve račune režija a od novaca šta mu ostane od blokiranog računa i da si nađe dodatni posao može živjeti .
  21. Hvala na odgovoru i savjetu .Da to je moje vlasništvo 1/1 .Ja mu predlažem da ostane u stanu da ću ja plaćati režije ali da prizna sebi da je ovisnik o kocki i da mora potražiti stručnu pomoć i da si nađe dodatni posao i da vraća dugove ,ali on neće da čuje za to. Njemu je bitno samo da se na brzinu riješi dugova i ponaša se prema meni arogantno i bezobrazno . Od rodbine traži novce ali su ga prokužili pa mu neće posuditi novce . Od brata od supruge je tražio 4000 eura da ne nabrajam od koga sve traži i više mu ne vjerujem ništa sve je samo laž i laž samo da dođe do novaca. Napravili su sporazumnu rastavu koja još nije ovjerena kod bilježnika . On kaže da ju treba isplatiti 7000 eura pa onda kaže 3000 eura a ona mi piše poruku da ne traži nikakve novce . Znači opet je laž u vezi novaca. Snaha traži peć ,hladnjak i perilicu ali nikako da to riješe . Ali to traje već par mjeseci nikako da si nađe stan ili da ode kod roditelja. Jučer sam joj rekao da ću promjeniti bravu da ovo više nema smisla. Kad sam to rekao sinu on joj ide u obranu kaže da ja ne ću mjenjati bravu i da ju zakonski ne smijem nju deložirati. Neznam koje su to igre da ju brani a u međuvremenu se spetljao sa drugom. Ja živim u Lici od prije par godina i on je ušao u moj stan na katu a ona je u potkrovlju . Njegove stvari sam iznesao na terasu i promjenio bravu na šta je bio jako ljut da kako sam to mogao napraviti. Sad je prešao gore kod nje u potkrovlje i u jednoj sobi spava. Ja se vraćam u Liku ovaj tjedan imam obaveze ali neznam kako da to riješim prije nego odem ?
  22. Imam sina koji živi u stanu sa suprugom bez djece koji su pred razvodom braka . Sin je ušao u velike dugove karticama,minusima ,kockom . Za sad nam je priznao ako je to istina da je račun mu blokiran i da mu je dug 33.000 eura traži od mene koji sam mu otac i vlasnik nekretnine da dignem hipotekarni kredit na kuću da on vrati dugove ali ja na to ne pristajem. Da napomenem oni su u braku 7. g ali nisu plaćali stanarinu i režije .Sve smo plaćali moja pokojna mama supruga i ja . Htio bih da supruga od sina izađe iz stana ali ona to odugovlači već 3 mj. Supruga i ja smo napravili oporuku za koju sin nismo rekli. Neznam šta mi je činiti ? branitelj sam dragovoljac HRVi svakakvih sam stresova prošao u Domovinskom ratu ali me je ovo dotuklo tako da ne vidim izlaz pa bih molio stručnu pravnu pomoć. Lp.
  23. Sutra idem predati 1-IN na obradu u mirovinski . Meni je jedna pravnica rekla kad sam predao za HRVI da trebam dobiti za sve te godine zaostatke mislim razliku u mirovini ali je ona u krivom . Trebam dobiti od datuma kad sam predao u mirovinski na obradu do konačnog izračuna. Staža imam sa ratom 30 g , status dragovoljca od početka 91g .čin desetnika u knjižici i funkcijski sam bio zapovjednik voda . Budem vidio kad mi izračunaju ako doživim to .Puno ih nažalost nije dočekalo u ovih pet godina čekanja.
  24. Ja sam u profesionalnoj mirovini sa vojnim dodatkom 17 g . Šta bi rekli zakasnio sam kažu prošao rok !! Predao sam zahtjev za HRVI 2018 g i dobio privremeno od 01.03.2018 g do 31.03. 2023 g. I konačno nakon pet godina 01.04.2023 dobio sam za stalno .Za dionice sam poslao poštom. Sad me interesira dali kad mirovinski napravi izračun sa omjerom imam pravo na zaostatke od tog datuma ako mi bude veća mirovina ili od kad sam predao za HRVI. Invalidninu za 20 % dobivam od 2018 g..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija