Jump to content

jelena1510

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. drot13 hvala na optimističnom odgovoru felixx, da, koristila sam karticu i u inozemstvu i kupovala on line.
  2. Poštovani, molim savjete i pomoć. Prijavom na internet bankarstvo, vidjela sam stanje po kreditnoj kartici koje me šokiralo. Naime, jučer mi je sa kartice ukupno skinut iznos preko 7000kn. Radi se o 3 naziva "tvrtki" koje nikada nisam čula, a ni neke posebne informacije ne mogu naći na netu (WHO INTERNET, SKRIL LTD LONDON, NETELLER) Kontaktirala sam banku.. rekli su da dođem u pslovnicu, da će pokušati riješiti i doznati o čemu se radi, ali da takve procedure traju i po 30 dana. Iznos dolazi na naplatu za nešto više od mjesec dana,kartica je blokirana od strane banke (sad kada na njoj nema ništa). Za 30 dana ću dobiti 6 čireva na želucu Imate neke savjete što mi je činiti?
  3. Pozdrav. Molim pomoć! Imam dan vremena za žalbu! Dobila sam prijedlog za promjenu predmeta i sredstva ovrhe od Vip d.. (Borić&Toš d..). Dug je nastao u 1.,2.,3. i 4. mjesecu 2003.g. Dana 28.11.2011. je dopis zaprimljen na Općinskom Građanskom Sudu u Zagrebu. Određuje se ovrha pljenidbom novčanih sredstava. Dolje je žig od Suda od 16.07.2013. Može li se išta učiniti ili ipak ne? Hvala
  4. Poštovanje, zanima me da li je nastupila zastara za slijedeći slučaj. Dug t-mobileu je iz 2004.godine (01.,02.,03.mjesec) u iznosu od 3.364,54kn+kamate. Pravomoćno rješenje o ovrsi je donešeno u Šibeniku,18.10.2004. Sada sam dobila rješenje o ovrsi(odnosno direktor firme u kojoj radim),da mi se plijeni trećina plaće.
  5. Poštovanje, majka je kod kuće imala pištolj,držan kao suvenir,nasljeđen od očeve smrti.Kada je otac preminuo,predali smo pištolj policiji..kada je ostavinska bila gotova i riješeno je da se mojoj majci ostavi pištolj u nasljeđe,rečeno nam je da je izvađena udarna igla(?)i da ga može zadržati kao takvog.Kako imam problematičnog brata,došao je u fazu da je uzeo pištolj iz kuće i prodao ga.....da ne duljim...saznali smo kod koga je i prijavili policiji...nađen je i oduzet. E...moja majka je dobila kaznu od 3000,00 kn jer pištolj nije držala u odgovarajućem sefu.Moje pitanje je da li mora platiti tu kaznu?Da li eventualno to može odraditi dobrotvornim radom ili slično? Hvala unaprijed
  6. Ipak,hvala Vam na odgovorima!
  7. Čovjek koji je potpisao sigurno neće htjeti ponovno kod javnog bilježnika(dužan je novce),jer da svoje obveze uredno ispunjava,ne bi mi ovo ni trebalo.A banka čeka izjavu od bilježnika za zapljenu koju ja sada nemam...užas!
  8. Hvala na brzini....datum znam točno...ali nije moj potpis!! znači nema nikakve šanse? znam da kad se nešto ovjerava ostaje kod njih jedan primjerak,pa sam mislila na temelju toga da li se nešto može napraviti?
  9. Poštovanje, ako sam pogriješila podforum....ispričavam se! Radi se o slijedećem... zanima me da li postoji ikakva mogućnost da mi javni bilježnik izda "kopiju" ugovora(izjave),koja je potpisana prije nekoliko mjeseci? Molim vas brzi odgovor...stvarno je hitno?!! Hvala unaprijed
  10. pa zar baš nitko nema neki savjet??!! dajte molim vas!
  11. Molim Vas pomoć! Radi se o slijedećem ! Posudila sam jednom poznaniku određenu svotu novca koju nije vratio do dogovorenog datuma,a nismo potpisali nikakav ugovor.Sada sam ja predložila da potpišemo nešto i on je pristao,ali ja ne znam od toliko zakona,članaka i svega što smijem napisati a što ne u ugovoru.Sve bi bilo jednostavnije da nije slijedećeg : Imala sam obrt i naravno ostala dužna za doprnose,digla sam kredit s namjerom da vratim taj dug,kad me on zamolio da mu posudim te novce s obećanjem da će podmiriti i sve kamate (s obzirom da iz dana u dan taj dug raste). Zvala sam poreznu i tamo su mi rekli da se naj dug obračunava kamata od 15% godišnje i naravno obračunava se dnevno.E sad,ja koliko sam shavtila iz pročitanih članaka,ako napišem nekakav ugovor o zajmu i idem ga ovjerit kod javnog bilježnika ne smije pisati više od 14% ?? Više stvarno ništa ne znam. Da li mi netko može pomoći,napisati primjer ugovora koji bi prošao po zakonu.Dotični je predložio da ako hoću i ja mogu uzimati određene kamate mjesečno jer mu je "neugodno" što nije ispunio obećanje,a tek ako se odlučim i za tu varijantu ne znam što napisati!! Hvala svima unaprijed!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija