Jump to content

marjetka

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Planiram kupiti kuću na javnoj dražbi. kuća je na selu i nema osim mene zainteresiranih i nitko se nije pojavio na 1.dražbi. Sada slijedi 2.dražba i prodaja se od 1/3 vrijednosti. Dakle vrijednost kuće je 280.000 kuna i ako bih je na 2. dražbi kupio za 100.ooo kuna zanima me: -na koji iznos plaćam porez (procjenjena vrijednost ili 100.000 kuna koliko bih platio Banci temeljem javne dražbe) -mogu li koristiti oslobađanje od poreza jer kupujem 1.nekretninu i ako da,moram li tamo prijavljivati supruga i dijete, jer je potrebna adaptacija koju ću moći realizirati tek sljedeće godine, dakle tamo nećemo živjeti barem još godinu dana -ako pak odlučim platiti porez iako mi je to 1.nekretnina, imam li pravo kod kupovine 2.nekretnine koristiti porezno oslobađanje jer ga nisam koristio kod ove. Bio bih zahvalan svima koji nešto znaju i pomognu mi. Hvala unaprijed.
  2. Hvala newbie.Možda je pitanje ispalo malo nespretno,naravno da nisam mislila na ovoj stranici.Dakle,radilo se o chatu na jednom blogu bloger.hr.Da li vlasnik bloga može vidjeti IP adresu anonimnih gostiju i dali on,vlasnik bloga,preko IP može dobiti podatke od providera,odnosno pitanje:kada provider smije dati moje podatke trećim osobama?
  3. Prvo se ispričavam jer ne znam dali sam na pravom mjestu,ali Vas molim ako mi netko može pomoći.Naime zanima me da li moj internet provider smije svakome tko to zaželi dati na temelju moje IP adrese, moje osobne podatke? Naime bila sam na jednom chatu,naravno pod nickom, da bi drugi dan jedna druga osoba rekla da je po mojoj IP adresi došla do mog identiteta i adrese.Da li je moguće da na ovoj stranici bilo tko od posjetitelja dođe do moje IP adrese.Dali je to moguće i dozvoljeno.Hvala unaprijed.
  4. Klanfa,zahvaljujem što pokušavate pomoći.Brat mi ima status hrvatskog branitelja i ima upisano da je bio branitelj nešto manje od 6 mjeseci.Nije mu uračunat i nije uzeto u obzir period 8. mjesec i dio 9.mjeseca 1991.kada je bio u civilu (tada nije ni bilo ZNG-e)kada je na početku sa lovačkim puškama u civilu bio na prvoj crti bojišnice.Zajedno sa ostalim mještanima imao je raspored,odnosno smjene i između dvije smjene(dakle u trenutku ranjavanja nije bio na dužnosti,odnosno straži)nego se odmarao za noćnu smjenu,izašao iz podruma(tada su svi bili u podrumima)pala granata ubila nekoliko civila,a njega pogodilo 18 gelera.16 su izvadili ,a 2 su ostala,zbog dubine i mjesta gdje se nalaze,ocijenili su da moraju ostati.Od ranjavanja je bio na bolovanju (plaćala firma u kojoj je radio) i 3.siječnja 1992.se vratio na posao,a ubrzo zatim se priključio brigadi i od tada se računa period koji sam napisala.Brat je već desetak godina nezaposlen i nikada ništa nije tražio,(jediono što je dobio je stiglo samo bez njegovog zahtjeva,iskaznica branitelja i potvdra o vlasništvu dionica.Sada je stvrno zadnji čas da mu se pomogne,posao ne može dobiti,preko 50 godina je,ima stvarno problema i sve mi po njegovim pričama i postupcima ukazuje na PTSP.Bojim se samo da ne bude prekasno.Molim pomozite.Hvala.
  5. Molim Vas ako netko može hitno pomoći.Brat mi je hr branitelj i do sada ništa nije poduzimao po pitanje rješavanja bilo kakvih prava.Nakon rata imao je jedno vrijeme svoju firmu i to je sve propalo.Od tada već 10 godina je nezaposlen,a u zadnje vrijeme ima psihičkih problema,pretpostavljam PTSP.Problem je što se potpuno povukao,ne izlazi iz kuće,ne kontaktira ni sa kim,samo sjedi i puši,njegova supruga i djeca ga šalju doktoru,međutim on neće da ide.Moram napomenuti da je bio i ranjen početkom 9.mj.1991.kao pripadnik tadašnjih civilnih postrojbi,koje su bile na prvoj crti,ima još uvijek 2 gelera u sebi i nikada nije ništa tražio,ni invalidnost ni bilo što,nije član niti jedne braniteljaske udruge.Molim Vas šta da radimo,on je sada preko 50 godina,jedino se redovito prijavljuje na Zavod za zapošljavanje.Da li je kasno da se ispolsluje bilo što,da li je kasno da se pokuša sa PTSP,jer on je stvarno bolestan,bojim se i najgorega i što prvo učiniti.Molim Vas brzo mi pomozite.Hvala unaprijed.
  6. Bila bih zahvalna ako mi netko može pomoći, s obzirom da je moj problem vezan uz prava u Njemačkoj,a ne znam gdje bih o tome mogla saznati nešto više,pa možda netko zna ili ima nekakva saznanja.Naime,trebala bih se udati za Nijemca.On ima 80 godina,a ja 59.Ja sam slobodna,a njemu je nedavno žena umrla.Trebala bih se udati i živjeti u Njemačkoj.U hrvatskoj nemam mirovinu,pa me zanima da li bih u slučaju udaje a u slučaju smrti mog budućeg supruga imala pravo na njegovu(njemačku) mirovinu.Dali postoji nekakav rok,odnosno godine zajedničkog braka,te kakva bi tada bila moja prava.Hvala unapprijed na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija