Jump to content

vochko

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima... molio bi za pomoć.. evo našao sam se u situaciji u kojoj mi treba novac,ali zbog nekih stvari ne mogu dići kredit u banci, a svaki dan čitam oglase kao npr. dajemo povoljne kredite itd. itd.. zanima me kako se mogu osigurati u slučaju da posudim tj. uzmem kredit od nekoga iz dotičnih oglasa, tj dali mi ikakav ugovor može biti osiguranje da neću kasnije patiti zbog nekih izmišljenih kamata i svota.... hvala
  2. Ima li još netko kakav prijedlog jer je hitno...???
  3. Ali ako je ugovor po Vašem ništavan kako se onda mogu oslanjati na prava koja bih trebao imati po tom sklopljenom ugovoru?
  4. Pozdrav. Evo da ukratko opišem situaciju. U svojoj firmi sam počeo raditi u siječnju ove godine. Zaposlio sam se kao dostavljač hrane u jednoj pizzeriji. U svibnju sam potpisao ugovor na 6 mjeseci, koji dakle traje do studenog ove godine. Prije 2 dana šef me pozvao u svoju kancelariju i objasnio mi kako će mi dati otkaz jer je našao nekog tko će mu raditi za manju plaću i koji nema tolike putne troškove kao i ja. Zanimaju me koja su moja prava u vezi s tim prekidom ugovora i što sve da uradim kako bih izvukao deblji kraj... Evo napisat ću dio ugovora važan za ovu temu. Članak 8. Ovaj ugovor se može redovito otkazati. Ako ugovor o radu prekida poslodavac tada otkazni rok iznosi % dana. Ako ugovor o radu prekida radnik tada otkazni rok iznosi 10 dana.
  5. Moram li mu ja tu potvrdu dati odmah ili kasnije. Jer ne poznam novog poslodavca baš najbolje pa se bojim da ne dođe do konflikta pa mi neće htjeti uopće nakon ovih prvih mjesec dana produžiti ugovor.( na probnom sam mjesec dana) Znati i sami kakvi su privatnici.....
  6. A ako prođe tih 8 dana? Onda gubim pravo na taj godišnji ili mi ga bivši poslodavac mora isplatiti?
  7. Pozdrav. Imam jedan problem koji se tiče prenošenja godišnjeg odmora. Naime, moj bivši poslodavac govori da on ima pravo napisati potvrdu da neiskorišteni godišnji prenesem u drugu firmu (tj. da mi ga on ne mora isplatiti),a da novi poslodavac MORA prihvatiti tu potvrdu što dotični ne želi. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija