Jump to content

frogy

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Lokalni distributer plina traži sanaciju dimnjaka zgrade pod prijetnjom isključenja plina, ukoliko stanari ne pristanu na sanaciju (tvrde da su dimnjaci neispravni). E sada, oni bi dimnjake sanirali u proljeće, no traže da prisanemo na sanaciju ili će nam isključiti plin. Ukolik o pristanemo, plin ćemo imati cijele zime na strarim dimnjacima. Da li oni to smiju raditi, tj. da li smiju isključiti plin?
  2. Platila sam premiju osiguranja s bonusom od 50%, iako na to nisam imala pravo. Uplatnicu nemama. Osiguranje mi je sada poslalo dopis u kojem stoji da su pogriješili kod obračuna i žele mi naplatiti punu cijenu police. Da li imaju pravo na to, obzirom da mi je polica gotovo istekla?
  3. Pala sam i slomila bedrenu kost. Stavili su mi metalnu šipku, bila sam na bolovanju skoro 3 mjeseca i u konačnici mi je noga ostala kraća za 1 cm. Malo šepam. Koliku odštetu mogu očekivati od osiguranja? Da li mi plaćaju i dane provedene u bolnici i ovo što nisam bila na poslu? Da li je trajno kraća noga veliki invaliditet?
  4. Po otkazu, zakasnila sam se prijaviti na zdravstveno osiguranje, došla sam s 4 dana zakašnjenja. Rečeno mi je da ne mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu. Mene zanima da li me prijateljica može zaposliti ko kućnu pomoćnicu i dati mi otkaz nakon mjesec dana, pa da se onda javim na zavod?
  5. Zbog neplaćenog poreza i doprinosa iz vremena kad sam imala obrt, porezna mi je "sjela" na novi auto, koji moram otplaćivati još 6 godina. Do tada je knjižica vozila u banci. Ono što mene zanima je što se događa nakon 6 godina? Oni uzmu auto i ostatak duga još naplaćuju? Može li to ići u zastaru?
  6. Radim u d.. i greškom sam dobavljaću uplatila veću svotu, nego je iskazana na računu. Nazvala sam ga i potvrdio mi je da je uplaćeno više nego treba i obećao vratiti razliku. Prošlo je više od mjesec dana, ne javlja se na tel. ni mob. a novaca niotkud. Imam li kakve mogućnosti "utjerati" ta sredstva? Što mi je činiti da mi vrati novac?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija