Jump to content

onyx48

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Najljubaznije molim da mi preporučite advokate čija su specijalnost darovni ugovori i sve vezano uz to. Vrlo šturo, bivša supruga uspjela je prevariti mog oca da joj daruje veoma vrijedne nekretnine što sam ja tek po njegovoj smrti doznao. Da ne duljim ,hitno mi je potrebna ta informacija i bit ću veoma zahvalan ako mi preporučite nekoga. Hvala unaprijed!
  2. Majko moja... Hvala Vam. Htio sam reći, ja nikako ne želim zadržati sve za sebe, ali želim svoje osobne stvari. Ovo meni sliči na ucjenu i nepošteno je s njene strane.
  3. OK, shvaćam, ali kako ja mogu doći do svojih stvari, ako je ona promijenila brave? Jer tu mi je većina odjeće i obuće. S druge strane, može li ona tražiti u zamjenu za to da joj već sad dam taj novac u zamjenu za stvari. Ako je ona svojim novcem, koji je imala od prije, u braku kupila auto koji sam ja održavao i sad smo ga nedavno prodali, a ja sam ga prodavao jer se ona nije time htjela baviti, da li imam pravo na dio tog novca? Uopće mi je mrsko i gadi mi se to pitati, ali ona je počela igrati prljavo. Da li da dovedem policiju i prerežem lokot i uzmem stvari sa tavana uz zapisnik?
  4. Hvala na odgovorima i na dodatnim temama, ali meni one nisu zanimljive. Ja sam, u međuvremenu, iselio iz stana, a supruga me sada traži da joj dam polovicu ušteđenog novca koji sam jedino ja štedio, ona na taj račun nije stavila niti kune. Ja sam joj rekao da će se sve ionako dijeliti kada dođe do te faze u rastavi, a ona je kao odgovor promijenila brave na stanu i u spremištu gdje ja imam svoje osobne stvari - odjeću, obuću, dokumente i sl. Shvaćam da, recimo, u spremište ne mogu i da ne smijem prerezati lokot jer bi to značilo provalu, ali kako doći do svojih stvari? Moram li joj poslati pismo gdje je tražim da mi omogući dobivanje stvari i da li je sljedeći korak dolazak sa policijom i što policija, u tom slučaju, radi? Osim toga, sve ove godine ja sam kupovao alat kojime sam održavao stan, da ne spominjem da sam sam radio namještaj, promijenio pod u cijelom stanu i još hrpu ostalih stvari, znači ja sam bio kompletna logistika i potpora u tom stanu. Čemu se tu mogu nadati? I najvažnija stvar - ja NIKAKO ne želim rastavu jer su mi ona i sin sve na svijetu i užasno mi je teško bez njih. Hrpu puta sam joj predlagao da odemo u bračno savjetovalište jer su to ljudi koji znaju problematiku i znaju kako nas usmjeriti rješavanju ovog užasa. Sin je, koliko vidim, užasno zbunjen i nesretan, a sa mnom jedva komunicira jer je s njom i ne želi je naljutiti, valjda ili ražalostiti. Može li mi netko i tu reći što poduzeti. Lovim se za najmanju slamku... Hvala unaprijed.
  5. Hvala svima na odgovorima. Zaboravio sam napisati da moj sin ima šesnaest godina i da bi ga se i te kako trebalo pitati. On ne želi rastavu, a niti ja. Ne mislim pristati na sporazumni raskid braka, unatoč tome što ću morati iseliti. Neka me tuži. Uostalom, tko je rekao da moj dječak mora pripasti njoj, makar svi znamo kako ide...
  6. Isprike na kasnom javljanju, stvarno ne idem često na ovu stranu. Nisam ovo shvatio "uzdržavanje". Zar postoji takva opcija? A što je onda sa uzdržavanjem za moje dijete? Mislim, ja želim plaćati uzdržavanje za njega jer, bojim se, to će biti jedina poveznica. Moj sin, naime, ne želi rastavu, ali po njoj, tko ga pita.
  7. Hvala na odgovoru. Pa zar nema nikakve zaštite po tom pitanju??
  8. Supruga želi rastavu braka i zahtijeva da ja iselim iz stana. To je njezin stan koji je imala prije nego smo se vjenčali, ja sam na toj adresi prijavljen. Da li ona mene može izbaciti ili odjaviti sa adrese bez da se ja složim. Naime, kako mi je penzija mala, ja ne mogu financijski podnijeti iznajmiti drugi stan i dok ne nađem prihvatljiv smještaj ja moram ostati u tom stanu. Molim vas, pomozite mi savjetom jer sam očajan. Hvala unaprijed!
  9. sportas70, na ovo što je napisao mali čovjek ja tražim tumačenje ili odgovor. Ažurirano malicovjek, točno to ja tražim. Ažurirano Buda, bojim se da je odlazak van jedna od opcija. A to je ono što ne želim jer ne mogu bez tog djeteta.
  10. Molim nekoga da mi objasni. DVO sam i sa 01.07. idem u mirovinu. Dijete mi je zdravstveno prijavljeno na mene, a mene zanima trebam li ga odjaviti sa sebe i prijaviti na suprugu koja radi i, ako ga mogu ostaviti prijavljenog na sebe, imam li kakve beneficije ili gubim ili kako to ide? Naime, brak nam je klimav i postoji bojazan od razvoda, a ako budem morao otići, moram u podstanare, još i alimentacija... U tom se slučaju mogu ubiti jer neću imat love za preživit. Hvala unaprijed!
  11. Trebam nekoga tko će me zastupati, a za početak napisati par dopisa koji trebaju biti poslani najkasnije u četvrtak!! Zbog hitnosti, ostavljam mob - 091 72 82 881 ili pošaljite poruku. Detalji prilikom susreta. Iz Zagreba sam. Hvala.
  12. Poštovanje, moja je majka umrla prije par dana i sada ja, njen sin, uz moga tatu kao prvi nasljednik, moram je odjaviti sa svih institucija (bankovni računi, kartice, MUP, HZZO, osobna, putovnica, itd.). Moj problem je što mi moja bivša supruga ne da mamine osobne dokumente koje ja moram imati kako bih je mogao odjaviti. Ona mi je rekla da je ona sa mamom potpisala ugovor o uzdržavanju (nikad ga vidio) i da dokumente ne da. Rekao sam joj da ih trebam samo za navedeno, a ionako će se na raspravi doznati tko što dobija. Ja smatram da, dok ne vidim taj dokumenat, ja trebam napraviti svu tu proceduru. Zanima me jesam li u pravu i koje su sankcije, ako mi ona to odbije dati i dalje. Ja samo želim da to što prije napravim i da to sve završi. Hvala svima, unaprijed
  13. Molim vas, možete li mi preporučiti, u Zagrebu, nekog dobrog odvjetnika za ostavinske rasprave za savjet i angažman. Hitno mi je i važno. Hvala svakome na informaciji!
  14. Lijepo vas molim za pomoć. Naime, iz prvog braka imam dvije kćeri od 21 i 20 godina za koje uredno plaćam alimentaciju, odnosno, od kada su punoljetne, imaju otvorene tekuće račune i na njih im plaćam uzdržavanje. Problem je u sljedećem: Prvo pitanje: da li ja svojoj djeci plaćam uzdržavanje za cijelo vrijeme njihovog redovnog školovanja (sada fakultet) ili, ako je po "Bolonji" upisano, ako izgubi godinu, onda ja ne plaćam uzdržavanje? Pitam jer mi je starija upisala parcijalu, a nakon toga je, navodno, redovno upisala. Ili, ako moram, koliko još nakon toga? Mislim na zakonsku obvezu, ne ono što ja plaćam cijelo vrijeme i mimo redovnog? Drugo pitanje: mlađa kćer upisala je fakultet izvanredno, trebala se prijaviti na burzu. Znači li to da mi prestaje obaveza plaćanja i kada? Da li je to godinu dana nakon toga roka? Treće pitanje: mlađa je izgubila zdravstvenu iskaznicu. Ako je izvanredno upisana, da li se morala prijaviti na burzu kako bi se odjavila s mog zdravstvenog i kada je taj rok istekao? Podpitanje: da bi se tamo prijavila, ona mora prijaviti gubitak zdravstvene, objavit u Narodnim novinama, odjaviti se kod mene i prijaviti zdravstveno na burzu? Što ako je taj rok istekao, budući da je sada već prosinac i unatoč mojim nebrojenim opomenama? Problem je i u tome da, ako su one odjavljene s mog osiguranja, automatski gubim olakšice i uzdržavanje je puno manje, zar ne? Znam da je to puno pitanja, ali očito je da su one odviše komotne i ja to moram rješavati, unatoč tome što je očito da je to za njihovu korist. :tuzan: :tuzan: Zato i molim za pomoć i ljubazno se svima zahvaljujem unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija