Jump to content

Beboni

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ali zar Vi na komplikaciju u trudnoći ne primate prosječnu mjesečnu plaću i to od države i tako do kraja porodiljnog dopusta, odnosno smanjuje se zadnjih 6 mjeseci?!? Mislim da poslodavac nema veze sa naknadama kad se dobiva više novaca nego na običnom bolovanju ili su promjenili možda zakon???
  2. Ali zar Vi na komplikaciju u trudnoći ne primate prosječnu mjesečnu plaću i to od države i tako do kraja porodiljnog dopusta, odnosno smanjuje se zadnjih 6 mjeseci?!?
  3. joj, joj, joj, hvala puno na pomoći, ali sve mi se to čini komplicirano, a na kraju kad oduzmu od nužnog djela to što su dobili za života neće puno ni ostati. Hvala, svima!
  4. Znači to što su dobili za života će se oduzimati od nužnog djela??? ima li tu logike?? I hvala na pomoći. i da koliko takve parnice mogu trajati i koštati, da li se isplati?
  5. Nije ovjerena kod bilježnika, napisana je na kompjuteru i potpisana sa dva svjedoka (djedovi povremeni birtijaški prijatelji) i djed naravno, ali ipak mislimo da nekaj nije bilo u redu, u svakom slučaju ako se ide na pobijanje i potraživanje nužnog djela mislim da bi i svjedoci trebali biti ispitani, zar ne?! A što u slučaju da svjedoci umru ili postanu neuračunljivi jer i oni su u pozamašnim godinama?!
  6. Pa zar nitko nema nikakav savjet ili zna za sličnu situaciju???
  7. MOLIM VAS ZA POMOĆ I SAVJET!!!! NAKON DJEDOVE SMRTI OSVANULA JE OPORUKA U KOJOJ SVE NASLJEĐUJE TZV. BAKA! ZAŠTO TZV. BAKA?? ONA NIJE MAJKA NJEGOVE DJECE (MOJE MAJKE I UJAKA) I NARAVNO NAKON NJENE SMRTI NJIMA NEĆE NIŠTA OSTATI.NE ZNAMO ZAŠTO JE TO TAKO NAPISAO I MALO JE SVE SUMNJIVO, ALI ME ZANIMA DA LI DJECA MOGU TRAŽITI NUŽNI DIO?? DJED JE U OPORUCI NAVEO DA MOJU MAJKU I UJAKA ISKLJUČUJE IZ NUŽNOG DJELA JEL IH JE "KAO" NAMIRIO ZA VRIJEME ŽIVOTA ŠTO JE KAP U MORU OBZIROM NA IMOVINU KOJU POSJEDUJE I OBZIROM DA U OPORUCI NIJE NAVEO NIŠTA IZ ZAKONA (NITI JE IMAO ŠTO NAVESTI) ZBOG ČEGA BI SE NJIH ISKLJUČILO IZ NUŽNOG DJELA. KOLIKO TRAJU TE PARNICE I KOLIKO SU EFIKASNE. HVALA I MOLIM VAS ZA POMOĆ!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija