Jump to content

psiwitch

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ima li još kakvih dojmova s ovog roka? Podpitanja i slično? Hvala!!!
  2. Mislim da je bitno da ispunjavaš uvjete za polaganje pravosudnog ispita. http://www.mprh.hr/Default.aspx?sec=324
  3. Poziv se dobiva 15 dana prije pismenog.
  4. hmm, super mi je ovo pitanje s obzirom da je službena literatura kazneni zakon koji vrvi od razno raznih teorija... rekla bih, da je teorija zlatnog mosta vezana uz uzročnost
  5. Budući da je meni jako pomoglo kad su ljudi objavili teme s prijašnjih rokova, evo tema s roka u trećem mjesecu: 1. građansko- prava vlasnička tužba 2. kazneno pokušaj ubojstva 3. radno-dopuštenost izvanrednog otkaza Sretno svima, nadam se da ćemo svi proć.
  6. Optuženik je osoba protiv koje je optužnica pravomoćna, protiv kojeg je podnesena privatna tužba, opt. prijedlog i zakazana glavna rasprava. Svaki optuženik je ujedno i okrivljenik, dok svaki okrivljenik ne mora postati optuženikom. Okrivljenik je osoba protv koje se vodi kazneni postupak.
  7. Odgovarao je još jedan kanadidat, drugi se nije ni pojavio. Ovaj dečko je stvarno dobro znao,na kraju je dobio visok broj bodova. Uglavnom, on bi rekao 3 rečenice, onda bi mu ispitivač postavio podpitanja. Iz kp/kpp je sudac Kos bio ispitivač i stvarno je pokušavao izvući iz kandidata, ali jednostavno nije išlo. Doduše, postavljao je neka podpitanja koja su teža ako nisi proučavao Zakon o izvršavanju kazne(tko podnosi zahtjev za uvjetni otpust, kome se podnosi, tko donosi odluku)
  8. Slušala sam ispit i sva pitanja su s kartica. Nakon prve grupe je pao 1 kandidat, ali se nije mogao sjetiti niti riječi o oslobođenju od kazne niti mjerama opreza. Ispitivači su bili maksimalno korektni i pomagali s podpitanjima.
  9. zna li netko nešto o odvjetnicama, atmosferi, radnom vremenu? na komori kažu da traže vježbenika...hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija