Jump to content

ruda44

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Nemogu izdržati,moram se nadovezati,nezanam jesi ti radio taj posao,ali mogu ti reći da se teorija i praksa baš ne podudaraju,dok sam se aktivno bavio tim poslom imao sam sličan slučaj kad mi je tip dao vozačku od brata(bili su blizanci),na kraju je zaradio ,6 mj.zatvora,koja mu je pretvorana u 2 godine uvjetno.,i naravno dobio je prekršajnu kaznu koja ga je slijedila za počinjeni prometni prekršaj.možemo mi razmatrati razne teorije ali u stvarnosti se odigrava dosta drugačije.
  2. A zašto vi mislite da su Vam oni trebali izmjerit brzinu,gospodine,policija Vam je odradila prometnu nezgodu,dokazi su bili jasni i vidljivi,mokar kolnik,sletjeli ste sa ceste,neprilagođena brzina,da ste vozili i 30 na sat,i sletjeli opet bi vam pisali niste prilagodili brzinu vozila stanju kolnika.Zakon je isti i za strance u slučaju takove nezgode,samo za razliku od nas ide na skraćeni prek,i plaća kaznu odmah,.Možete pisat prigovor,zadnja je sučeva riječ.
  3. Sivko ti je lijepo objasnio,ja ću se samo nadopunit pošto sam nekad radio taj posao,licencu ti nije dužan pokazati ni jedan policajac,a ti se možeš žaliti pa ćeš naknadno preko PP dobiti broj licence,ali u današnje vrijeme niti jedan policajac to ne radi ako nema licencu,odkuda ti ova informacija za medicinske rukavice,malo smiješno zvuči,a kod alkotestiranja postupak ti je objašnjen,jedino te policajac kod ispunjavanja zapisnika pita želiš li vaditi krv,a to dosta građana nezna ,tražiš li vađenje krvi,krv se vadi u domu zdravlja ili bolnici,a analiza se vrši u centru za krim vještačenja,i ako ti pokaže da imaš alkohola u krvi,to ti je dodatnih cca 1000 kuna,pošto plaćaš sam iz svog džepa ako je nalaz pozitivan.
  4. Moglo bi tu svašta izać,ti razmišljaš samo o žalbi,a di stoji da te policija neće prijavit za davanje lažnih podataka( u ovom slučaju bratova vozačka) ovlaštenoj službenoj osobi.
  5. lijepo ste napisali da postoji znak zabrane parkiranja.a ovo obrazloženje da ste mislili da znak vrijedi do prvog raskrižja,nemojte ni spominjati u prigovoru,samim time priznajete da ne poznate zakon i znakove,najpametnije vam je poslati zamolbu da vam kaznu pretvore u mjeru pisanog upozorenja,imao sam sličan slučaj prošle godine,napiso sam zamolbu i dobio mjeru upozorenja koja mi je poštom stigla na kućnu adresu.
  6. Zakon o sigurnosti prometa na cestama (Narodne novine broj: 67/2008, 48/2010 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske i 74/2011) u članku 2. stavak 1. točke 67. i članak 221. stavak 3. navodi jasne odredbe o mladim vozačima, odnosno iz navedenih odredbi jasno proizlazi da je mladi vozač svaki vozač u dobi od 16 do 24 godine i da ne postoje nikakve iznimke od tog pravila, pa čak ni za osobe koje su završile srednjoškolsko obrazovanje za zanimanje vozač te iste ne smiju u prometu na cesti upravljati osobnim automobilom (B kategorije) čija snaga motora prelazi 80 kW. Mislim da je tu napravljen veliki propust na štetu mladih vozača koji su završili srednju škou za KV vozača.
  7. mladi vozači ne smiju upravljati automobilom čija snaga motora prelazi 80kW (oko 105 konjskih snaga). Ukoliko mladi vozač upravlja automobilom jačeg motora od propisanog, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 1000 kn.Sumnjam da će policajac na mjestu p.tekršaja pisati mjeru upozorenjaMožete naknadno zamolbom zatražit mjeru pisnog upozorenja,a to vam ovisi o policiji hoće vam pretvorit u mjeru ili će vas odbiti.Nema tu pravila.
  8. e vlasnika kači ono: jer je dozvolio i omogućio da isti upravlja neregistriranim vozilom,nije uopće bitna kazna za neregistirano vozilo i odjava,najbitnija stavka ti je osiguranje vozila,što nekad davno nije uopće bilo kažnjivo.
  9. vidum da je ova tema dosta stara,ali svejedno moram postavit pitanje: U mirovini sam skoro 4 godine,imam 49 godina,čin stožernog narednika,mirovina profesionalna omjer 80 vojno 20 civilno, PTSP,u ratu sam bio od prvog do zadnjeg dana u specijalnoj policiji,nemam RVI,e sad mene zanima,pošto je mijenjan zakon o branitaljima,da u opću mogu ići samo oni koji imaju RVI,hoće li oni mene zvati da mi prof. pretvore u opću ili ću dok sam živ bit u profesionalnoj mirovini.
  10. Evo moj primjer: Umirovljen prošle godine u 11 mjesecu. profesionalna nesposobnost 80/20 bez RVI-a čin nadnarednik 23 godine staža (17 god.policijski službenik,od toga 10 godina bio pripadnik specijalne postrojbe) dragovoljac mirovina 4.180,00 kuna
  11. A di piše da moraju bit u paru,a ovo isto da se ne mjeri po kiši,pa to su priče za malu djecu,još će netko napisat da nesmiju mjerit do 11 sati ujutro jer su vozači malo mamurni pa ne vide policajce na cesti.
  12. Koliko je meni poznato,Hzzo ima od nove godine neku politiku,da svi branitelji koji dobe rješenje od Ike o postotku oštećenja,a na isto ulože žalbu,Hzzo ih automatski skida sa bolovanja,tako je barem u MUP-u,za vojsku neznam,od početka godine u Karlovcu skinuli su sedmoricu koji su se žalili na rješenja,te su sad na nekakvoj skrbi MUP-a.
  13. Sami ste rekli da ste prošli kroz znak stop,znači niste se zaustavili,a vozilo koje vas je udarili kretalo se cestom sa prednošću prolaska,on je brzo vozio,jeli njegova brzina vještačena ili ne u to ne ulazim,a za alkohol,vaša koncentracija je puno veća nego njegova pa mislim da će to ipak vama biti otževajuća okolnost,dotični će najvjerojatnije dobiti kaznu za alkohol i možda za brzinu,ali nisam baš siguran da će odgovarat za prometnu nesreću ili samo djelomično.Valjda će još netko ponudit svoje mišljenje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija