Jump to content

Whale

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, da li je potrebno dokumente sa bosanskog jezika prevoditi i ovjeravati kod sudskog tumača? Unaprijed hvala
  2. Poštovani molim vas za pomoć. Imamo zemljište na kojem planiramo graditi kuću. Na zemljištu pored žive suprugovi roditelji koji su kuću sagradili 30cm na našoj zemlji i nama to ne smeta, mi smo im dozvolill. Kuća je bespravno sagrađena na staroj kući. Postavlja se pitanje, dal ti 30 cm nama smeta i hoćemo li mi moć dobit lokacijsku bez parcelacije? Ne želimo ići u proces parcelacije jer se nama smanjuje zemljište a samim time i mogućnost gradnje. S obzirom da se kuća ne vidi ni u gruntovnici ni u katastru, može li Općina tražiti parcelaciju, ili mi možemo gradit bez obzira na tih 30 cm?
  3. Poštovani imam jedno pitanje, suprug i ja kupit ćemo pola zemljišta sa polovicom kuće, drugi dio je u vlasništvu suprugove bake. Moramo prijavit prebilavište kako bi bili oslobođeni poreza na prvu nekretninu. Mene zanima, može li se prebilavište prijavit na nekretnini koja je u podijeljenom vlasništvu?
  4. Poštovani, moja suprug i ja kupili bi zemljište od 400m2 i ruševnu kuću na njoj od nekih 100m2. Zemljište je pola u vlasništvu suprugove bake (njenu polovicu bi dobili darovnim ugovorom), a druga polovica je u vlasništvu njegove daljnje tete (taj dio bi kupili). Međutim gruntovno je još uveden pradjed...mada mislim da to neće biti problem obzirom da postoji dokumenat o ostavinskoj raspravi. Ono što mene zanima, dal mi imamo pravo na oslobađanje poreza na prvu nekretninu (ništa nemamo u vlasništvu)? Na dio od bake ne moramo platit porez jer je u krvnom srodstvu, ali na onaj dio od tete bi morali, pa me zanima dal smo na taj dio oslobođeni? Mi bi na mijestu te stare kuće gradili novu. Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija