Jump to content

Anthony

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li se možda radi o sudu u Šibeniku? Imam gotovo identičnu situaciju, mogli bi razmjenjivati iskustva
  2. Imam sličnu situaciju, rođak mi je poklonio darovnim ugovorom nekretninu u koju je vanknjižno uknjižen ugovorom o nasljedstvu, (iako u ZK uslošku uknjižena njegova pokojna majka). U poreznoj su mi rekli da bez obzira što je vanknjižno uknjižen (kako li samo čarbno zvući riječ "vanknjižno uknjižen") porez ću trebati platiti. Dok za gruntovnicu sa ovim ugovorom se niti ne mogu uknjižiti. btw. u dogovoru sa rođakom pokrenuo sam tužbu vezano za priznanje otuđenja vlasništva, u čemu ništa nije bilo sporno, niti je itko imao išta protiv, a trajao je 6 mjeseci i to samo zbog pravne procedure.
  3. Može se prijaviti građ. inspekciji, za prijavu ne postoji rok. Građ. inspekcija bi trebala u roku od 8 dana, nakon prijave izaći na teren, a u roku od 30 dana poslati Vam pismeno izvješće. Na žalost, u našoj državi, a posebno u Šibenskoj županiji to može potrajati i nekoliko godina.
  4. Ukoliko su "stričevi" zatražili upis vlasništva, moglo bi značiti prekid dosjelosti. Ovisi kako su to zatražili. Međutim ako su digli vlasničku tužbu tada su sigurno prekinuli dosjelost.
  5. Prema riješenju o nasljeđivanju iz '70 -ih, "brat suvlasnik" mora znati da mu pripada tek 1/7 kuće, tako da se na dosjelost ne može pozivati. Ukoliko ne postoji dogovor među sedmoro braće, sve što je "brat suvlasnik" ulagao pripada i ostalim braćama, u istom omjeru kao i kod kuće. Kako 1996 "brat suvlasnik", umire, a nastavlja živjeti u kući "njegov sin". "Njegov sin" može tvrditi da ne zna za riješenju o nasljeđivanju iz '70 -ih, te da misli da je njegov otac bio vlasnik cijele kuće. Znači dosjelost može teći tek od 1996 i to samo za "njegovog sina", koje traje u ovom slučaju 20 godina.
  6. Isplati se biti uporan... Cijelo vrijeme su nam govorili da moramo potpistai novi ugovor sa ugovorenom obvezom ili bez ali uz plaćanje priključka ... Nakon 15 dana dosađivanja, dobili smo riješenje da priznaju vlastiti propust, te da će priključiti nazad liniju bez ugovorene obveze i naknade.
  7. Pozdrav, Mijenjao sa korisnički paket preko portala TCom -a. Sutra dan mi je telefon prestao raditi. Svi koji su mi zvali broj dobili su poruku da broj ne postoji. TCom služba mi je rekla da sam osim mijenjanja paket, zatražio i isključenje tel. linije, (sve preko interneta). Iako nitko nije znao objasniti kako je to moguće napraviti preko korisničkih stranica. Predlažu mi da potpišem novi ugovor sa ugovorenom obvezom od 24 mjeseca, iako sam im korisnik više od 20 godina. Osim toga za uključenje linije smo prije platili poveću sumu. Znači ne postoji nikakav dokument koji je potpisan sa moje strane da tražim trajno isključenje linije. Odmah sam poslao fax i poštom preporučeno prigovor na isključenje. Koliko znam, prema zakonu potrošača, vezano za ugovaranje na daljinu, preko telefina ili sličnih komunikacijskih kanala, svaki takav zahtjev se može bez razloga otkazati u roku od 7 radnih dana. Znači čak i da sam isključio liniju preko insternet portala trebao bih to moću u roku od 7 dana otkazati. Da li sam u pravu? Ili da dignem ruke i idem potpisati novi ugovor? btw. svaki račun smo uvjek u roku podmirili.
  8. Hvala na odgovoru. Kako mi je susjed probio zid, na potkrovlju, te tako ušao, a zatim, pregradio potkrovlje daskama, obzirom da je to napravio u tajnosti i nitko dok mi nismo primjerili ne zna, možemo li ga na isti način srušiti, a zatim pozvati policiju, pokazati policiji, zid koju je susjed probio i prijaviti ga za provalu? Hvala unaprijed!
  9. Pozdrav svima, Ovih dana sam saznao za neugodnu vijest, da je u našoj vikendici, (vlasništvo mog oca i njegovog bratića), u tavanski prostor nedavno ušao i pregradio susjed čiji stambeni objekt je naslonjen tik na našu. Znači napravio je prolaz iz svoje u našu. Ukratko povijest: Vlasnik susjednog objekta je bio brat od mog djeda, kako je on umro, naslijedila ga je njegova žena, a kako je ona umrla, nasljedio je neki njen rođak, koji je to vrlo brzo prodao sadašnjem susjedu. Kako je vlasništvo susjednog objekta bila obitelj djedovog brata, postojao je prolaz u naš objekt, točnije u našu jednu sobu. Sadašnji susjed čim je kupio susjedni objekt, ušao je u tu sobu i zazidao ga. (dio potkrovlja koju je sada zazidao, nalazi se nad tom sobom). Odvjetnik je mom starom savjetovao da mora prvo srediti papire oko gruntovnice i katastra i tek tada pokrenuti tužbu. Kako je na tu kuću bilo upisano mali milion nasljednika, (kuća je izgrađena 1927god). Na žalost tek je nedavno uspio riješiti i očistiti papire. Tako da je sada samo on i njegov bratić upisan u gruntovnicu i katastar, za našu česticu od zgrade. (to je čestica na kojoj se nalazi cijela naša kuća). Bojim se da je sada već kasno pokretati tužbu za iseljenje i sobe koju je susjed okupirao, (zbog dosjelosti i mirnog posjeda), ali barem da potkrovlje spasimo. Stari mi počinje filozofirati da će tražiti građ. dozvolu za obnavljanje krova i da će na taj način susjeda istisnuti. Po meni to je čista glupost. Što da radimo??? Za svaki savjet, hvala unaprijed!
  10. U tijeku mi je izrada PGP -a na ne ograđenom zemljištu. Geodet mi je poslao PGP podlogu u digitalnom obliku i na moje zaprepaštenje moja čestica se smanjila za cca 400 m2, a susjedova se povećala cca za istu veličinu, nego što stoji katastru ili gruntovnici. Moja zemlja bi trebala iznositi 4000m2, a susjedova 2000m2. Zemljišta su pravilnog izduženog pravokutnog oblika, dužine cca 140m. Znači micanjem međe do dva metra, veličine čestica bi odgovarale veličinama upisanima u katastaru, odnosno gruntovnici. Između susjedove čestice i moje ne postoji nikakvih vidljivih znakova međe, niti je išta građeno na njima. U tom području postoje samo mape omjera 1:2880 i aviosnimak. Kad sam spomenuo svoje zapažanje geodetu, rekao mi je da je to radio temeljem aviosnimaka i vidjet ćemo što će reći u katastru. Ne bi volio ostati bez 400m2 zbog eventualnih pogrešaka u mjerenju ili nemaru, osim toga, samo sam ja tražio izradu PGP -a. (Podloga još nije ovjerena.) Što mi je činiti? Još ništa nisam potpisao, niti znam da li ću išta trebati.
  11. Pozdrav, Kupio sam nekretninu, podigao sam kredit i stavio na nju hipoteku, i hipoteku na još jednu nekretninu koja nije u mom vlasništvu. Kako je prošlo nešto vremena, otplaćen je dio kredita. Zbog promjene okolnosti, planova i situacije želio bih prodati svoju nekretninu. Naravno sa hipotekom to teže ide ... Moje pitanje je: Da li mogu zatražiti od banke, brisanje hipoteke sa svoju nekretninu, ako ostatak duga može pokriti presotala hipoteka (nekretnina koja nije u mom vlasništvu)? Ako je to moguće, npr. reprogramiranjem kredita, da se radi novi ugovor o kreditu, odnosno nova solemnizacija i nova potvrda vlasnika nekrtenine da dozvoljava stavljanje hipoteke na nekretninu (iako je hipoteka već stavljena)? Hvala!
  12. Pozdrav forumšima, Podigao sam hipotekarni kredit, a kao zalog sam stavio dvije čestice iste veličine. Da li mogu zatražiti od banke dizanje hipoteke s jedne čestice, nakon što otplatim pola kredita, odnosno kada vrijednost druge čestice pokrival vrijednost presotalog duga?
  13. Radi se o Astri. "Quick Heat" se nalazi u cijeniku pod šifrom C32.
  14. Radi se o Quick Heat sustavu. Sustav za brzo zagrijavanje i odmrzavanje vozila. U servisu su mi rekli da se to ugrađuje na motor. Radi dok motor ne dostigne određenu temperaturu. Moguće je da sam krivo shavtio da je to dio motora.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija