Jump to content

Toma1

Korisnik
  • Broj objava

    41
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Prekšajni sud u Zagrebu Pp G-7537/15
  2. Zadovoljstvo mi je javiti da sam opet u 10-ak godina dobio HRT na prekršajnom sudu odnosno oslobođen sam od optužbe.Bitna stavka sa kojom sam se aktivno branio je preporuka korisnika bobo3(kojem posebno zahvaljujem)i u mome primjeru je uticala na oslobađajuću presudu.U ispitivanju svjedoka-kontrolora HRT isti je izjavio,citiram:"Sjećam se navedene kontrole,vidio sam uključen TV,ravno do ulaznih vrata stana,okrivljenik je bio drzak,rekao je da je već bio na sudu i da će ići opet.Na upit suca izjavljujem;ja nisam na licu mjesta utvrđivao niti sam ikrivljenika pitao kada je nabavio sporni prijamnik jer do te faze nismo došli,on je zapravo zatvorio vrata od stana. Ovo je izgleda bilo dovoljno jer u obrazloženju presude konstatirano da nema dokaza da je okrivljenik ostvario prekršaj koji mu se stavlja na teret.Također optužni prijedlog nije sastavljen sukladno čl.160.st.2.Prekršajnog zakonajer ne sadrži podatak o vremenu izvršenja prekršaja,odnosno nema podatka kada je prijamnik nabavljen. Pouka ove presude je da se ne bojite jer eto dva puta sam dobio presudu HRT.Ovo su samo najosnovniji detalji iz ove presude koja inače ima 5 stranica.
  3. Hvala na savjetima, navest ću kada budem podnosio pisanu obranu ili ako se osobno budem odazvao na ročište.
  4. Piše da sam počinio prekršaj iz čl.47.Zakona o HRT(narodne novine br.137/10,76/12)u vezi s člankom 34,st.5.istog Zakona
  5. U obrazloženju Optužnog prijedloga među ostalim piše:Sukladno članku 4.8.Odluke onačinu kontrole plaćanja mjesečne pristojbe od 24.01.2012.god.donesene na temelju čl.36.st.1.Zakona o HRT,a objavljene na internetskim stranicama ovlaštenog tužitelja sukladno čl.42.st.3.Zakona o HRT,u slučaju da ovlaštena osoba tužitelja neposednim uvidom utvrdi da prijamnik nije prijavljen,izvršit će prijavu prijamnika ovlaštenom tužitelju a u kojem slučaju se dan obavljene kontrole prijamnika smatra danom nabave prijamnika.
  6. Radi se o odluci održanoj dana 24.01.2012.godine.
  7. POštovani Felixx točno piše "Optužni prijedlog" od ovlaštenog tužitelja HRT-greške nema.S tim da se u privitku još nalazi Poziv okrivljeniku i Odluka o načinu kontrole plaćanja mjesečne pristojbe i iz koje sam izvukao onaj citat koji govori o tome da će Zapisnik o obavljenoj kontroli plaćanja mjesečne pristojbe biti valjan i u slučaju odbijanja potpisa od strane Obveznika plaćanja mjesečne pristojbe(4.9). Po ovoj od Odluci imaju ista ili veća prava od djelatnika Policije.
  8. Nakon što sam prije desetak godina dobio HRT na sudu i isto toliko mira očigledno da slijedi nastavak moje priče... Danas mi je poštar uručio optužni prijedlog od HRT jer sam dana 23.04.2014.god u svojem kućanstvu posjedovao televizijski prijemnik a što je utvrđeno na temelju "neposrednog opažanja"ovlaštene osobe tužitelja na temelju kojeg je sačinjen službeni zapisnik. Dana 15.02.2016.god.je pred Prekršajnim sudom u Zagrebu zakazana glavna rasprava na pomenute okolnosti. Kao i prvi puta tako ni sada nisam ništa potpisao čak i štoviše uopće ne otvaram vrata. Iz obrazloženja između ostalog piše da Službeni zapisnik se smatra valjanim i u slučaju ako sam odbio istoga potpisati i primiti. Molim cijenjene forumaše da iznesu svoje slučajeve ili saznanja da se znam pripremiti za Glavnu raspravu,na koju se ne moram odazvati ali moram sačiniti pisanu obranu.
  9. I eto dragi moji nakon 5 i po godina jucer od sam od CERP-a dobio dionice i to;24 dionice Belje,251 dionice Đuro Đaković i 621 dionice Hoteli Haludovo Malinska. Što reći nego loše,jer kad pogledate cijene dionica navedenih tvrtki vidite da loše stoje,barem ovako laički.Belje nešto bolje,Đuro Đaković loše a još lošije Hoteli Haludovo koja je potpuno devastirana tvrtka tako da je upitna prodaja jer su dionice u rangu smeća.Što reći ajme i kuku.
  10. Pozdrav, Prije mjesec dana podnio sam Prijedlog za upis prava vlasništva polaganjem isprava na Općinskom sudu,zemljišnoknjižnom odjelu temeljem:Rješenja o nasljeđivanju od pokojnog oca,Ugovora o doživotnom uzdržavanju sklopljenog sa pokojnom majkom,Ugovora o darovanju sa bratom i Rješenja o nasljeđivanju od pokojne majke. Prijedlog za upis vlasništva ide na zemljište na kojem je obiteljska kuća(vanknjižno)i to za upis kao 2/3 vlasnik. Moje pitanje je da li trebam isti prijedlog sačiniti i za Katastar radi upisa vlasništva ili to ide službenim putem kada zemljišnoknjižni odjel riješi predmet.
  11. Moj slučaj...... Dobio prijavu od odvjetničkog društva koje zastupa HRT.Išao na sud i dakako sve negirao te tražio grafološko vještačenje mog potpisa.Dok sam čekao vještačenje u nadležnoj PP prijavio slučaj krivotvorenja te ista PP podiže kaznenu prijavu protiv kontrolora HRT.Na slijedećem sudskom ročištu oslobođen optužbe,dok u sasvim drugom postupku kontrolor se odbija pojaviti pred sudom te ga privodi Policija te isti biva pravomoćno presuđen i dobija otkaz. Ponavljam,ovo je moj osobni slučaj kojeg sam već prije objavio na ovom forumu.
  12. E da se i ja pridružim svima Vama,jer sam takodjer danas dobio Obavijest o pokretanju prekršajnog postupka odnosno Opomene po zapisniku.Interesira me ima li kakvih novih saznanja i novosti u vezi navedene problematike.Samo da napomenem cijenjenim korisnicima ovog foruma da sam ja prije 6-7 godina dobio HRT na sudu te je presudjeno u moju korist.Svoj slučaj sam već nekoliko puta na ovom forumu podrobno opisao.I tada sam prijavljen za posjedovanje TV prijemnika,naravno moj potpis je bio krivotvoren što sam objasnio na sudu a protiv kontrolora sam podigao kaznenu prijavu te je isti sudjen i dobio otkaz.Moj odvjetnik meni nije ništa naplatio nego se naplatio od "protivničke " strane kako mi je kasnije objasnio.
  13. Mislim da su vam male šanse ili skoro nikakve da dobijete odštetu za oštećeno vozilo.Sami ste naveli da postoji znak "odron na cesti"a kojeg je policija sigurno navela zapisniku.Za ovo ćete vjerovatno dobiti i odgovarajjući optužni prijedlog iz ZSPC-a te prekšajnu prijavu iz istoga zakona.Da pomenutog znaka nije bilo priča bi bila malo lakša....
  14. Prije 2-3 godine sam podrobno objasnio svoj slučaj u kome sam na sudu dobio spor u kojem sam tužen od HRT-a.Trebate se malo vratiti unatrag da sad ne moram sve nanovo objašnjavati.Mislim da u eventualnom sudskom postupku imate realne šanse jedino što Vam je otežavajuća okolnost što ste jedno vrijeme plaćali račune.Da skratim ja sam oslobođen plaćanja jer je u sudskom postupku utvrđeno da je kontrolor krivotvorio moj potpis a potom je MUP pokrenuo postupak,i opet je bio sud te po okončanju je kontrolor dobio otkaz.
  15. Naravno da možeš slučaj prijaviti u policijskoj postaji na svome području.Sa sobom ponesi sve dokaze kojima dokazujete počinjenje KD-a.Policija će po službenoj dužnosti poduzeti potrebite mjere i radnje da dođe do osobe,utvrdi podatke i podnese Kaznenu prijavu.Bitno je za napomenuti da se ovdje radi o kaznenom djelu "Prevara"i daljnji postupak ide po službenom postupku Policije.Dalje Vam slijedi privatna tužba tužba radi povrata sredstava.Ovakve prevare su u zadnje vrijeme dosta uobičajene i treba paziti od koga se kupuje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija