Jump to content

jettec

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. nemislim da me matičar krivo uputio. Kriv je sustav. U obiteljskom zakonu stoji da otac djeteta ravnopravno kao i majka moraju snositi određene troškove. Što bi u prijevodu značilo da me majka tj. moja supruga treba tužiti da snosim određene troškove. E sada, kako da to snosim ako mi sud ne donese presudu da sam otac. Drudo u čl. 5 istoga zakona /mislim da je taj čl./ stoji da ukoliko se sklopi brak nakon rođenja djece da se smatra da su djeca rođena u braku. Milism da ču na osnovu ova dva članka pokušati ostvariti pravo upisa u knjigu rođenih budući će vjenčanje biti održano za koji dan. Zar se i ovo nebi trebalo izjednačiti kao i obaveze u bračnoj i izvanbračnoj vezi. Hvala na javljanju, već sam pomislio da nitko neće odgovoriti.
  2. Nalazimo se u izvanbračnoj zajednici od 2006. godine. Izjavu o izvanbračnoj zajednici potpisali smo 2010. godini. Nedavno je supruga rodila blizance koji su nakon nekoliko sati preminuli. Dolaskom u matični ured odbili su upisati podatke o ocu iz razloga što djeca nisu živa a otac nema pravo priznati očinstvo nakon smti djece. Svoja prava kao otac spreman sam zatražiti tužbama protiv RH. Molim savijet kako da supruga i ja ostvarimo pravo da se ja upišem kao otac djece jer su za sada djeca nepoznatih imena jer se niti supruga niti ja neslažemo da prihvatimo njihov odgovor kao konačni.
  3. U 9 mj. ove godine upravljao sam sa osobnim automobilom vlasništvo pravne osobe a kojeg je korisnik moja nevjenčana supruga. Prilikom pokretanja vozila i vožnje unazad u dvorištu obiteljske kuće otvorenim vratima sam udario u tijelo supruge te joj nanio teške tijelesne ozlijede (nekoliko prijeloma, operacija itd=. O događaju sam izvijestio policiju te je rađen očevid o čemu je sačinjena Obavijest ODO. Od strane ODO proslijeđen je Istražni zahtjev u kojem se teretim ne za prometnu nesreću već za opće opasnu radnju. PITANJE; da li supruga ima pravo na oštetu od strane osiguravajućeg društva.
  4. Za OKAN: zar to isto nisam napisao u skračenom obliku. Neznam zašto sveznalice ne zele odgovoriti na moje pitanje"Izdavanje računa odvjetnika"
  5. pročitaj članak 41 stavak 4, 5, 6 ZSPC-a. Tamo su određena pravila ponašanja vozača koji prolazi pored autobusa u kojem se prevoze djeca. Mislim da odgovornost dijeli i škola, ukoliko je školski autobus.
  6. Štetu može nadoknaditi ukoliko ima kasko osiguranje. Ukoliko nema slijedi nagodba roditelja sa vlasnikom vozila. Ukoliko ni to ne uspije ima pravo podnijeti privatnu parnicu za naknadu štete. "Što je nepropisno za dijete"? Prelazila cestu sa lijeva na desno, sa desna na lijevo, na 50 metara i više od obilježenog pješačkog prijelaza, ili manje. Tko kaže da je nepropisno?
  7. Pozdrav! Mislim da na ovom forumu nitko ne želi dati odgovor na pitanja protiv odvjetnika. "Vrana vrani ne kopa oći". Postavio sam slićno pitanje kao i tvoje. Koliko sam uspio zaključiti odvjetnik je naplatio trošak postupka koji mu je dosudio Sud od stranke koja je izgubila spor. Mislim da onda nema pravo na naplatu troškova. On je bio dužan svoje troškove ispostaviti sudu prije donošenja presude. Ukoliko to nije učinio to je njegov propust. Napisao si da je trošak do 2008. godine. Ako je postupak završio pravomočnosti u 2008 godini mislim da nije nastupila zastara jer su njegove radnje još uvijek u tijeku. Pojašnjenje ti je dužan dati kao i specifikaciju svih nastalih troškova uz detaljno obrazloženje. Ukoliko je zbog propusta odvjetnika došlo do bilo kakve štete po tebe ili tvoje obitelji predlažem ti da se u pisanom obliku obratiš odvjetničkoj komori radi vođenja disciplinskog postupka protiv odvjetnika. Oni zaprimaju samo potpisane prijave dostavljene poštom. Odvjetnici plačaju policu osiguranja tako da se materijalna šteta počinjena njihovim nemarom ili propustom može naplatiti ali nakon ocjene odvjetničke komore. Molio bi te da mi javiš kako je prošlo. Moje pitanje "Izdavanje računa odvjetnika", pogledaj temu. Nema niti jednog odgovora.
  8. od strane policije da. Ukoliko policija podnese optužni prijedlog protiv putnika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i ako je izvršeno alkotestiranje putnika postoji velika mogučnost da ODO predmet prekvalificira u prekršani postupak jer je putnik sam odgovoran za nastalu ozljedu. Da je koristio pojas nebi nastale ozljede. Naravno to ovisi o državnom odvjetniku.
  9. Slijedi ti optužni prijedlog od policije ako su LTO. Kazna cca 1000 kuna troškovi cca 200 kuna, troškovi fotoelaborata i skice cca 300 kuna. Ukoliko imaš kasko a nisi konzumirao alkohol, štetu plača u potpunosti osiguranje. Ometanje vozača od strane putnika, jako teško dokazati, skoro nikako.
  10. Od 2004 do 2006. godine zastupao me je odvjetnički ured iz Osijeka, radi vođenja parničnog postupka. U 6 mj. 2006 godine otkazao sam punomoć odvjketničkom uredu te raskinuo ugovor o pravu zastupanja. Prije nekoliko dana od istog odvjetničkog ureda zaprimio sam obavijest pod prijetnjom ovrhe da sam dužan uplatiti 23 000 kuna na ime dugovanja. Od raskida ugovora do danas osim obavijesti o uslugama odvjetnika (obavijest odmah nakon raskida) nisam dobio račun. U kojem vremenskom periodu je odvjetnički ured dužan ispostaviti račun stranci i da li odvjetnik ima pravo ispostaviti račun nakon dvije i pol godine za uslugu koju je pružao i koja je završila 2006 godine..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija