Jump to content

botoks

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje, zamolio bih vas za odgovor, ukoliko mi netko može pomoći savjetom. Situacija je ovakva. Otac je vlasnik i direktor firme i uskoro planira u mirovinu. Kako ne moze ostati direktor ako odlazi u mirovinu, odlucio je postaviti mene (sina) za direktora. Eh sad, samo po sebi ne bi bilo problematično da sam ja zaposlenik u firmi, ali nisam nego radim u jednoj drugoj privatnoj tvrtci. Pitanje je: mogu li ja kao zaposlenik druge tvrtke postati direktor u firmi svoga oca? to pretpostavljam da mogu... ali, što je sa prijavama? Mogu li ja ne dobivati plaću za direktorski posao obzirom da sam već zaposlen u drugoj firmi?
  2. Pozdrav svima i molim vas jedan brzi odgovor na kratko pitanje... dakle, prjavio sam se na radno mjesto: J A V N I N A T J E Č A J za prijam u službu Stručnog referenta/stručne referentice za dokumentaciju u Sektoru za zastupanje Grada Stručne službe gradonačelnika – 1 izvršitelj/izvršiteljica, sa slijedećim stručnim uvjetima: SSS – upravne struke, položen državni stručni ispit, poznavanje rada na PC-u i najmanje 12 mjeseci radnog staža u struci. Imam završeni studij upravnog prava, dakle VŠS, i u prilogu sam umjesto srednjoškolske svjedodžbe poslao kopiju diplome! Da bi mi danas došla obavijest: Obavještavamo Vas da je Povjerenstvo za provedbu natječaja za izbor stručnog referenta/referentice .... , uvidom u Vašu prijavu za spomenuto radno mjesto, utvrdilo da niste priložili dokaz o srednjoj stručnoj spremi - presliku svjedodžbe (priložili ste diplomu Pravnog fakulteta u ..., kojom ste stekli VŠS i stručno zvanje upravni pravnik), te je vaša prijava nepotpuna... sukladno čl 21. st2. zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi, osobe koje podnesu, između ostalog, nepotpune prijave, ne smatraju se kandidatima, te Vaša prijava nije razmatrana! Ima li ovakvo odbijanje ikakve pravne osnove? Ako nema, predložite mi nekog odvjetnika koji ce mi pomoci oko tužbe. Zahvaljujem
  3. hmmm, nisu klinci. Ljudima od 30 godina ne treba da ih netko zadržava u pritvoru radi istjerivanja pravde i da izostaju s posla jer se nekom panduru digao pimpek na njih ili ima loš dan. Bi li ti izostajao jos koji dan sa odgovornog posla zato što ti se istjerivalo pravdu i ostajao možda još koji dan u pritvoru? Mislim da je jednostavnije platit i otic doma nego riskirat OTKAZ jer se 2 ili tri dana nije pojavio na poslu. Što ti misliš?
  4. Poštovani, imam par pitanja. Prijateljicu su mi nedavno priveli radi navodnog posjedovanja droge (ugašenih pola popušenog jointa, 10 metara od mjesta legitimiranja, na mjestu koje je poznato po konzumaciji). Prijetili su joj da će provesti noć među kurvama, jedan ju ispituje hoće li odvjetnika, drugi joj govori da ga ne uzima. Ona prestrasena radi što su joj rekli i kao priznaje da je to njezino. Nisu je testirali na droge. Sa njom je bio njezin dečko kojeg nisu priveli, niti ispitivali. Ona je bacila cigaretu prilikom dolaska policajaca, te je to možda bio razlog za njihovu >"sumnju". Napominjem da ne konzumira droge, te da je prestrasena zbog mogućeg boravka u pritvoru potpisala sve što su joj dali da potpiše. Uglavnom, puštena je iz policije doma nakon neka 2 saa provedena unutra. Napominjem da kod nje nije pronađenmo apsolutno ništa nego joj je prikrpano pola nečijeg popušenog jointa. Par dana nakon toga opet isti policajci na istom mjestu sreću nju i frenda, i ponovno ih legitimiraju te gnjave. Ovog puta već joj se obračajući imenom. a kulminacija je bila prije par dana kada su ih opet na istom mjestu legitimirali (sjedili su u autu), frendica je samo pitala čemu sad ovo, a bezobrazni i bahati policajci su je odlučili privesti zbog vrijeđanja službene osobe. Ne moram niti govoriti da su je prekopavali i da, naravno nisu našli NIŠTA, isto kao i frenda kojem je policajac gurao ruke u džepove (premda ima pravo samo na vanjski pregled), nakon što ga je ovaj upozorio da zna svoja prava i da to ne smije raditi je priveo i njega, radi vrijeđanja službene osobe, te su oboje proveli noć u pritvoru sa prostitutkama i ostalim kriminalcima. Na pitanje zasto to rade, policajci odgovaraju- zato što možemo. Lažno ih u prijavi optužujući za izgovaranje riječi koje nisu izgovarali. Jedan je odmah rekao da odlazi na godišnji, i da ga neće biti par dana. prekršajnom sudu su ujutro priznali krivicu jer im je rečeno da će morat ostat u pritvoru dok se ne provede dokazni postupak ako ne priznaju. Zbog kazne od 700 kn umanjene za noc provedenu u pritvoru nije im se dalo zezati sa time te su priznali, platili kaznu i otišli kući premda nisu za baš ništa krivi. Frendica još uvijek ima ročište zbog navodnog posjedovanja pola jointa, a isti ih policajci već treći puta maltretiraju. Kako se zaštititi od ovakve samovolje SLUŽBENIH osoba koje će lagati i protuzakonito postupati, samo da bi sebe pokazale da su u pravu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija