Jump to content

dancingwoman27

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li postoji način da osoba kojoj je stara osobna iskaznica istekla a nema prijavljen boravak jer ga nitko ne želi prijaviti napravi novu osobnu??? Radi se o osobi koja ima 63 godine i ima status Hrvatskog branitelja te dobiva o pskrbninu. Unaprijed hvala
  2. molim vas za pravnu pomoć. imao sam prometnu nezgodu na slijedeci nacin: iz sporedne ulice želio sam se uključiti u promet na cestu sa prednosću prolaza. pogledao sam lijevo, pa desno i ustanovio sam da nema nikog i krenuo (izasao na cestu cca. 1m) te sam vidio motocikla koji mi prilazi povecom brzinom. ukopao sam se na mijestu jer sam procijenio da nebi uspio skrenuti prije nego što bi nam se tocke sastale. u policijskom izvješću stoji da mu je trag kočenja bio 12.30m di je ograničenje brzine 50km/s i da je vozio 10km/s većom brzinom od dopuštene. prometnim znakom se točno vidi da je ograničenje brzine 40km/s a ne 50km/s kao što stoji navedeno u zapisniku. ima i još niz neistina. molim vas da mi savjetujete što da kažem na sudu tj. što mi je učiniti jer u optužnom prijedlogu stoji da se okrivljeniku a to sam po ovom zapisniku ja izrekne zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od 6 mjeseci. prometnu nezgodu nisam nikad imao niti sam u njoj prije sudjelovao. vozačka dozvola mi je neophodna jer imam dijete sa posebnim potrebama i svako malo ju moram voziti po raznim pregledima. u optužnom prijedlogu još ne stoji da su za vrijeme nezgode u mom autu bili supruga i malodobno dijete. molim vas za pravni savijet. unaprijed zahvaljujem.
  3. Poštovani! Možete li mi pomoći u riješavanju problema,radi se o tome da 19 godišnju djevojku njena majka želi proglasiti neuračunljivom i time joj oduzeti poslovnu sposobnost a djevojka je sasvim u redu,završila je srednju školu i našla si je odmah zaposlenje a ujedno je otišla od majke i živi sa svojim biološkim ocem kojeg je upoznala prije 6 mj.pošto njena majka nije željela da otac zna za djete sve ove godine.Majka joj se stalno prijeti da će je strpati u Vrapče pa bih vas molila da date savjet što možemo napraviti da je zaštitimo od majke i tih verbalnih prijetnji.A ujedno i prijeti da će dići tužbu protiv biološkog oca da joj plati sve što nije plaćao alimentaciju sve te godine a on čak nije ni upisan kao otac pošto nije ni znao da ima djete.Da li je to moguće? Unaprijed hvala
  4. Pa moj suprug 19 godina nije znao da ima djete jer je njena majka to tajila od njega.To je tek nedavno doznao kad ga je djevojka potražila i po informacijama s kojima raspolažemo on je otac tog djeteta i želio bi da se ispravi "nepravda" i da zakonski prizna djete.
  5. Molila bih ako mi netko može reći što sve treba i kako ide postupak za priznavanje punoljetnog djeteta,jer bi moj suprug htio priznati očinstvo nad djetetom za koje do nedavno nije znao da postoji.Unaprijed hvala!
  6. Moj suprug je pred tri tjedna doznao da ima kćer od 19 godina za koju nije znao,stupili smo u kontakt sa njom odnosno ona sa njim jer je tražila svog biološkog oca.Njena majka tvrdi da je moj suprug njen otac i mi joj to vjerujemo ali bi htjeli isto tako da se to dokaže DNK analizom tako da to bude izvan svake sumnje,ali problem je u tome što smo vidjeli da to dođe oko 3000 kn kojih mi nemamo jer nam matrijalna situacija nije baš zavidna a isto tako majka od te djevojke nema tih novaca.Mene sad interesira da li postoji kakav način da se izbjegne plaćanje tolike sume i da li treba to ići preko nekakve institucije?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija