Jump to content

svib54

Korisnik
 • Broj objava

  35
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Molim, koliko je izdvajanje iz proračuna JLS za funkcioniranje udruga proizašlih iz Domovinskog rata, odnosno koliko su JLS dužne na godišnjoj bazi osiguravati sredstava za Hrvatske branitelje, hvala...
 2. Ugovor o djelu za umirovljene HRVI

  Ugovor o djelu ne može se sklapati na dulji rok od tri mjeseca jer sve iznad toga obvezuje poslodavca da na neki od načina, predviđenim Zakonom, zaposli izvršitelja. Ugovor o djelu ne može se ostvariti u prostorima ili objektima poslodavca (iznimka su poslovi koji se ne mogu drugdje obaviti, npr. molerski poslovi i sl.). Ugovorom o djelu ne mogu se obavljati poslovi koji su funkcionalna djelatnost poslodavca: npr: ne može vas ugostitelj na poslovima konobara zaposliti po Ugovoru o djelu ili ne možete prema Ugovoru o djelu za potrebe taxi prijevoznika izvršavati poslove taxi prijevoza....pozzz. To što ste HRVI nema nikakve veze s Ugovorom o djelu i nema nikakvih ograničenja.
 3. ...molim da mi netko objasni kojim Zakonom ili uredbama je regulirano pitanje rada DLP u slučaju revizije postupka prvostupanjskog LP za povećanjem invalidnosti RVI (sastav povjerenstva, a radi se o bolesti psihe, i drugo važno za rad DLP), hvala
 4. Poklonio stan

  ...hvala...
 5. Poklonio stan

  ...za sada ne, ali procijenit ću kaj bi bilo najbolje pa ću se javit, hvala
 6. Poklonio stan

  ....zapravo to znaći da bih ja natrag u posjed stana koji sam joj darovao mogao stupiti samo na način da ga ona meni daruje, ak sam dobro shvatio. Zar ne postoji neka druga pravna mogućnost?
 7. Poklonio stan

  ...prije 15-tak godina prodao sam stan za koje novce sam kupio drugi u vlasništvu 1/1. Prije godinu dana sam se oženio i taj stan sam darovnim ugovorom poklonio svojoj supruzi temeljem čega se ona uknjižila i postala vlasnicom toga stana. U međuvremenu sam shvatio da sam pogriješio i želio bih to sve vratiti u prvobitno stanje. Da li je to moguće?
×