Jump to content

Lost

Korisnik
  • Broj objava

    88
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Ako si dobar sa dr pitaj ju dali je čula za psiho test MMPI-2 i MMPI-201,američki test tipa dva sata se ispunjava 600 pitanja namjenjen za PTSD am ili PTSP po naši. (sugestija ako pomaže )
  2. Kako u kojem gradu npr znam za Sisak da je etalonska vrijednost po m2 600 E tako da je najbolje da se raspitate u nadležnom uredu državne uprave. Mislim da cijena nije ista za novogradnju i stariju gradnju naveo sam iznos za staru gradnju.
  3. Preciznije Profesionalna invalidska mirovina DO 4h dakle 3h i 59 min a opća mirovina DO 3,5 h dakle 3h i 29 min dakle da ne bude zabune ne smije biti 4h i 3,5h
  4. i meni je prvostupanjska davala po 70% pa po 50% drugostupanjka skidala na 20% tako da budite zadovoljni i sa 20% najniži postotak ali ipak status HRVI napominjem to je bilo 2004 sada ne znam dovoljno volio bih da dobijete što povoljnije po vas,pozz
  5. ipak mi je nešto sumnjivo naslov teme "porez i prirez po godišnjoj prijavi " da ipak niste radili zahtjev za povrat poreza kao recimo ja prvi puta ove god za 2018. Prošle godine nisam ni znao da imam to pravo već sam to uradio na sugestiju prijatelja koji ide po svim sastancima udruga iz DR. Naravno ja očekujem porvrat na ne uplatu sad dali su obračun poreznici radili svima ne znam ali moguće je pa vi po nekoj osnovi znanoj samo njima imate povrat to pitajte njih Navodno smo imali pravo na povrat i za 2017. barem im je tako rečeno ali očito većina braniteljske populacije to nije znala ili neki ipak jesu ali su šutjeli.
  6. Pričamo o legalnom radu od 3,5 h i radu do 4 h a ne o radu od 10h ovo je zamišljeno kao dodatni prihod uz mirovinu a ne osnovno primanje za koje stvarno treba potegnuti 10 h rada. Računica je jednostavna recimo radite 4 h po 25 kn neto to je 100 kn po danu odradite 20 dana to je legalnih i pristojnih 2000 na mirovinu koja je bila cca 3000 evo vas na razini primanja prosvjetnih radnika stvar je samo percepcije dali ti je dovoljno 2000 na mirovinu ili 6000 kn
  7. Pa kreneš voziti za Uber recimo 3h dnevno tako radi jedan moj poznanik a sad ako ćeš se svega bojati ne valja zakon je jasan opća do 3,5 h prof do 4 h bez diranja mirovine naglasak na do
  8. Molio bih pojašnjenje, nastojati ću biti precizan.Otac je otišao u civilnu invalidsku mirovinu 2004. god nakon dugotrajnih i neuspješnih pokušaja stjecanja statusa hrvi na osnovu povrede bivao je svaki puta odbijen ili mu je dodjeljno manje od 20% sa istom povredom uspijeva ostvariti civilnu invalidsku mirovinu. Kako je bio na moju sugestiju podnio zahtjev za hrvi samo na ptsp isti dobiva i stječe status sa 20% zatražio je novi obračun mirovine i dobio povećanje iste za nekih cca 800kn u odnosu na predhodnu tada je imao status branitelja ali ne i dragovoljca. Reguliranjem statusa učešća u narodnoj zaštiti koji je u postupku steći će status dragovoljca za koji mu je nedostajalo par dana po prijašnjim uslovima jer je kasnije bio pripadnik DP u Sunji sa 3godine ratnog učešća demobiliziran poslje Oluje.Zanima me dali nakon stjecanja statusa dragovoljca ima pravo na novi obračun mirovine sa tim statusom nadalje zanima me dali ostvaruje određena povećanja po osnovu navedenih jer mu je zadnji izračun po ZOHBDR-a pretpostavljam da ne kako iščitavam iz vaših objava. Primarno pitanje se odnosi dali stečeni status dragovoljca utječe na parametre za izračun njegove mirovine? Nadam se da sam bio jasan koliko toliko, hvala
  9. Drago mi je da niste pogrešno shvatili što sam napisao naravno bez namjere umanjivati vaš ili bilo čiji doprinos u obrani domovine i cijenim svakoga i dragovoljca i mobiliziranog i osobe pod radnom obavezom bez kojih ne bi bilo logistike i ostalog. Da znam da dobar dio uživa povlastice koje nisu zaslužili da znam da dobar dio njih 18. studenog ide u Vukovar radi folklora. Sve sam što vi proživljavate prošao al kad sam shvatio neke stvari bilo je kasno i izgubio sam godine prolijevajući žuč dok u ogledalu nisam vidio svog najvećeg neprijatelja samog sebe. Umirovili su me u naponu radne i fizičke snage primanja sveli na pola uz djecu u osnovnoj školi kad sam izgubio samopoštovanje izgubio sam sve i obitelj i novac i zdravlje. Ne isplati se vjerujte trošiti ovo malo vremena što nam je poklonjeno, bio sam dugo godina ljut na sve osim na sebe a ja sam bio krivac za sva sr... u svom životu a mislim da je i sa svima drugima slično samo što još nisu dotaknuli dno pa ne žele priznati.
  10. Da u 2. polovici 1991. godine postojale su liječničke komisije prva postrojba koja je mobilizirana na našem području bila je 1xx. br dakle sve po pravilu vojna evidencija, poziv, liječnički pregled ratni raspored, opremanje i naoružavanje pa front. E sad tko nije dobio poziv i ranije se priključio nekom vidu oružanog otpora je dragovoljac a kako sam i sam takav niti tada niti kasnije nisam postavljao pitanje plaće,čina mirovine i bilo kojih drugih privilegija meni je tada domovina bila ispred svega kako onda tako i sada. Da smo zadovoljni nismo da je svatko imao priliku biti dragovoljac, branitelj, ratnik itd imao je e sad kad smo malo odrasli počinjemo gledati drugima u tanjur i žlicu zašto onaj pijanac ima nečega 5 a ja 2 on nije vidio fronta nema dana rata a ima mirovinu onaj je kupio mirovinu onaj pobjegao u njemačku itd itd. Jal i samo jal iz nas progovara i nas branitelje dragovoljce uspjeli su okrenuti jedne protiv drugih 1000 udruga 1000 razlika među nama. I da bogat si sa 3100 kn jer nekoliko stotina tisuća umirovljenika ima mirovinu manju od 2000 kn.
  11. Nova bolnica tjst Dubrava od prošle godine 6 tjedana traje dnevna bolnica
  12. Ponukan naravno svojom vlastitom situacijom pretpostavljam i da drugi imaju slična iskustva, ne mogu se suzdržati da i na ovaj način izrazim nezadovoljstvo sporim i ne učinkovitim provođenjem zakona o stambenom zbrinjavanju HR branitelja poglavito HRVI i ostalih. Ovom ne-dinamikom moj i ostali zahtjevi biti će riješeni kad na vrbi zasvrbi odnosno NIKAD. Znam da nema novaca u proračunu toga sam kao i svi svjestan ali ovako jalov i ne učinkovit zakon bolje je da i ne postoji.Nakon dugog niza godina uvidom u listu zbrinjavanja vidim da se puževim korakom spustila ljestvica do branitelja sa 40% HRVI koja nam svojom masovnošću govori da će ti ljudi biti zbrinuti po nekoj traženoj osnovi i dinamici rješavanja u sljedećih 20 godina ako i tada i ako bude bolja situacija sa proračunom. Poznata je prosječna starosna dob branitelja koja je oko 50 godina i pitam se kada i na koji način ćemo imati priliku doći do nekog skromnog mjesta gdje ćemo dočekati starost bolest i nadam se spokojni kraj. Živim odnosno životarim u jednom manjem gradu i pouzdano znam da postoji na desetak državnih stanova koji su prazni i pitam se u čemu je kvaka pa zar nije bolje i učinkovitije barem dati u neki najam te stanove eventualni otkup ili slično nego da stoje prazni. Da se razumijemo ne tražim ništa đabe spreman sam platiti i najam i otkup jer ništa u životu nisam dobio da nisam prolio za to krv znoj i suze. Dolazimo do apsurdnih situacija do odlaska naših roditelja nasljeđivanja u 99% slučajeva dijela neke nekretnine u kojoj ne možemo stanovati jer ostali nasljednici imaju pravo da urade sa nekretninom ono što žele a najčešće prodaju ako imaju kome u mom gradu nemaju, jer ovdje cigla više vrijedi na kamionu nego kad ju sazidaš. Navedenim scenarijom gubimo pravo na stambeno zbrinjavanje eventualno na poboljšanje uvjeta stanovanja u nekretnini u kojoj ne možemo stanovati jer drugi nasljednik želi prodati svoj dio. Evo to je moj osvrt na temu s nadom iako ne vjerujem da će s stvari pokrenuti sa mrtve točke.
  13. Hvala na sugestijama budem se raspitao i iformirao. Odluka je konačna ne mislim niti mogu niti hoću tražiti posao na puno radno vrijeme nego neki manji kraći posao da se barem pokrije manji dio troškova života jer sam svjestan da jedna plaća nije dovoljna da pokrije stanovanje i režije koje su kud i kamo veće nego ovdje. A ne želim niti hoću stalno živjeti u strahu i neizvjesnosti. pretpostavljam da i oni imaju neki oblik ugovora o djelu maximalne zarade bez obaveze oporezivanja i prijave u svakom slučaju sve je individualno i svjestan sam da ako je netko i otišao i sličnoj je situaciji to ne želi podjeliti sa drugima. Hvala i lijep pozdarav.
  14. Solidan prijedlog, samo što kod nas svaki pravnik će ti reći drugo tumačenje istog zakona a da ne spominjem referente na šalteru osobno sam se uvjerio kod odlaska u mirovinu. Spomenuti ću samo primjer vještaka koji me je vještačio kod odlaska u mirovinu a nije znao što je članak 6a i članak 11. znam da je dr ali barem bi trebao znati te opće stvari kod odlaska dvo u mirovinu. Htio sam praktični savjet iz prve ruke osoba koje su to prošle ili prolaze.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija