Jump to content

Lost

Korisnik
 • Broj objava

  72
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Novo vještačenje

  Probaj mada omjer koji imaš je vrhunski dobio si povećanje osobne invalidnine pravo na 10% za dionice što je netko spomenuo ne"čačkaj mečku" sad koliko vrijedi gubiti živce čekati rješenje uvijek nešto iskrsne novo zagube se papiri ja bih bio osobno oduševljen tim omjerom jer imam 50/50 sa 40% hrvi trajno
 2. Oprosti nisam pratio pozorno ovih dana ali ako želiš ili možeš pojasni mi kako uopće dobijaš očevu mirovinu a napisao si da imaš 32 god jer djeca imaju pravo na obiteljsku mirovinu do starosti ako se ne varam 27 god i to ako su se redovito školovala dakle studirala. Supružnik je nešto drugo on to pravo ostvaruje dosmrtno djeca ne.
 3. Rad uz mirovinu

  Ove 2018. ugovor o djelu a od 01.01.2019. zaposlenje do 3,5h dnevno sve piše u novom zakonu a za postojeće stanje najbolje je raspitati se u mirovinskom ili kod nekoga tko poznaje dobro zakon. Ostaje vam rad na crno i sam sam u sličnoj situaciji i nikako nisam pobornik rada na crno.Bilo je mnogo polemika oko rada u općoj i svatko od nas ima mišljenje o tome ali dok tuđe cipele ne obuješ ne zna čovjek kako je to. Većina nas je umirovljena kad je našim obiteljima bilo financijski najpotrebnije pa zluradnici ili dušebrižnici mogu reći sam si si kriv što je isto točno u nekim slučajevima. Donekle je lakše braniteljima koji žive na selu pa mogu ponešto zaraditi od poljoprivrede ako ništa drugo uzgojiti pokoju životinju povrće i dr barem za hranu svojoj obitelji.
 4. Sad su mi neke stvari jasnije nažalost pokojni otac trebao je nastaviti sa obnavljanjem postupka nakon odbijenice imao je nakon proteka dvije godine pravo na isto. Stalo je na prvom koraku od tri ciklusa ostvarenja trajnog Hrvi statusa i to ako mu se prizna 20% . Pokušajte nešto iako mislim da je otac sigurno dobio rješenje na žalbu i bio odbijen pa je digao ruke od svega jednostavno trebao je nakon proteka dvije godine obnoviti postupak priložiti novu dokumentaciju ovo sada je bojim se prekasno za bilo što uraditi. Moj otac je imao povredu sa trajnim invaliditetom na prvoj crti kod bojevih djelovanja i odbijali su mu priznati HRVI odnosno dobivao je manje od 20% sa tim je otišao u civilnu invalidsku ali je bio uporan i nakon 10-ak godina dobio je konačno trajno HRVI i to ne na povredu već PTSP. Iskreno mi je žao zbog vašeg gubitka i osjećaja nepravde s tim je suočeno mnogo više branitelja nego što mislite mnogi i na ovom forumu već desetljećima se bore za svoja prava. Obratite se pravniku u hvidri ili gdje već koji se bavi problematikom branitelja. Sretno.
 5. Čitam vaš post po nekoliko puta i nikako da skontam što vi u stvari tražite? pokojni otac je zatražio ostvarivanje statusa HRVI na temelju dijabetesa i odbijen je, ima status dragovoljca ,pokrenuo upravni postupak vjerojatno se žalio na nešto i odbijen je imao je status branitelja, na žalost preminuo je trajni status nije riješen.Po važećim zakonima supruga ima pravo na obiteljku mirovinu kad ispuni propisane zakonske uvijete djeca također dok se redovito školuju, i to je 70% od njegove mirovine tjset 0,7 kako vi spominjete. To što je netko dobio nešto je rekla kazala.
 6. Kupnja stana i porez

  Koliko ja zanam u pravima branitelja nema oslobađanja kod kupnje nekretnine bilo je do nedavno za sve kategorije ali je ukinuto i sad svi plaćaju 4 % hrvi imaju određene povlastice kod komunalnog opremanja nekretnine priključci struja voda plin
 7. HRVI i lovačko oružje

  Onda jedno pitanje za vidovite: Osoba ima evidentirani PTSP u općoj mirovini preko 10 god proglašen nesposoban za djelatnu službu a ljetos dobiva RR raspoređen u pričuvu obavio smotru, časnik, zapovjednik???????? Dali možda više nema zapreke po zdravstvenom stanju i ako se zarati dali će takvim osobama zadužiti pištolje na vodu i drvene puške. Ovo nije više čak ni smješno ovo je apsurd smijurija ne znam kako bih više nazvao to stanje.
 8. HRVI 20 %,,mirovina

  U svakom slučaju teško je dokazati da je moždani a posljedično oduzetost i drugi simptomi posljedica učešća u DR nije nemoguće to dokazati ali jako jako teško i teško će bilo koji dr inicijalno povezati inzult sa oboljeljem priznatim kao posljedica DR kao što su ranjavanje PTSP i dr. Po mom mišljenju treba tražiti vještačenje pri HZZMO te da suprug dobije civilni invaliditet koji je nevezan sa DR sa utvrđivanjem istog dobiva postotak tjelesnog oštećenja te ako je nepokretan tuđu njegu ili skrb za osobu koja se brine o njemu. Koliko će to utjecati na mirovinu to je teško reći ali neki benefiti se mogu dobiti kao npr osobna invalidnina i njega pacijenta. U svakom slučaju put je obiteljski liječnik-HZZMO. Sretno i suprugu želim oporavak jer zdravlje je najveće bogatstvo.
 9. Ratni raspored

  I sam sam ljetos bio u sličnoj situaciji telefonski poziv skriveni br ured za obranu, pitam što želite kaže mi lik trebamo vas rasporediti u pričuvu. Slučajno sam bio u blizini osobno otišao i vrlo konstruktivno razgovarao sa nadležnom osobom i rekao mu da se ne zaj, sa mnom jer ako sam proglašen nesposoban za vojnu službu niti želim niti mogu biti više vojni obveznik. Daj mi komad papira da napišem izjavu da ne želim sudjelovati u toj sprdačini tako je i bilo. Još mu velim ako se zarati ja sam tu opet dragovoljno kao 91. samo ću sinove spremiti u Njemačku prije. Kratko IDIOTI bez granica nismo im mi krivi što su ukinuli vojni rok pa im fali ljudi više od 10 generacija obveznika, ja sam 68.god tako da bi po zakonu bio još 5 god pričuvnik HRVI ,opća nesposobnost PTSP a da ne govorim da nemaju podatke o mom sudjelovanju u ratu već sam ga morao sam pisati po ko zna koji puta.
 10. Hrvi pogorsanje invalidnost

  Bio moj frend nedavno na komisiji u mirovonskom u zg kod Esplanade zatražio povećanje sa 30 na 40 redovito kontrole dnevna Dubrava glatko ga odbili
 11. Hrvi pogorsanje invalidnost

  Po mojim spoznajama a gotovo sam siguran da je tako, ako ste već u mirovini i imali ste HRVI kod donošenja rješenja za istu ovo povećanje nikako ne povećava mirovinu već samo osobnu invalidninu.
 12. Stambeno zbrinjavanje

  hvala na sugestiji, nisam eto ni znao da postoji ta mogućnost jednokratne pomoći. Pričekati ću još kratko da vidim njihov sl odgovor ili dopunu dok pa ću tada ako ta opcija još postoji zatražiti to što ste spomenuli. Mada kao samcu me pripada 35m2 što mi je sasvim sasvim dovoljno.
 13. Ukratko već 10-ak god sam na listi za stambeno zbrinjavanje odnosno imao sam potrebe za poboljšanjima uvjeta stanovanja jer smo stekli kuću vlastitim sredstvima. Od tada se promijenilo dosta parametara npr djeca odrasla nažalost došlo je i do razvoda braka. Nikada nisam bio suvlasnik nekretnine iako je bila bračna stečevina. Sad živim kao podstanar i podnio sam zahtjev ministarstvu za promjenom odnosno da me premjeste sa liste poboljšanja na listu kupovine stana ili kuće. HRVI sam 40% trajno i napominjem ne tražim ništa džabe eventualno kredit koji sam spreman platiti, u usmenom razgovoru sa nekim iz tog resora rečeno mi je da podnesem zahtjev jer kao sad (kud baš sad) dolaze na red HRVI sa 40%. Neznam kud i što dalje moje pitanje je dali je netko imao sličan slučaj mada znam da je svaki slučaj individualan.
×