Jump to content

Luzer

Korisnik
  • Broj objava

    36
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. U tome i je problem. Uredba zapravo i ne spominje nigdje zabatni zid. Hvalavam na odgovoru.
  2. Hvala vam na odgovoru. Da li mi možete reći na šta se pozvati za takav odgovor obzirom da se zabatni zid ne spominje u meduvlasničkom ugovoru?
  3. Pozdrav, Ako netko zna pa da me može uputiti. Da li zabatni zid spada pod zajedničke dijelove zgrade i da li radovi/sanacija na njemu spadaju pod troškove pričuve ako eksplicitno nije naveden u međuvlasničkom ugovoru? Pod konstruktivne dijelove zgrade su navedeni: Temelji, nosivi konstruktivni zidovi, međukatna konstrukcija s pokrovom, krovna i druga vanjska limarija, pročelje zgrade uključivo prozori i vrata na zajedničkim dijelovima. I kako se referirati na neki odgovor na ovo pitanje (ne vidim da je spomenut u ijednom zakonu)? Unaprijed hvala
  4. Ok, jasno. Hvala vam na odgovoru.
  5. Hvala na odgovoru, Upravitelj zgrade i predstavnik suvlasnika su prijatelji i poslovni suradnici. Jel imate možda još neku ideju kako da se zaštitim od možebitnog?
  6. Imamo upravitelja, a pregovore vrši predstavnik suvlasnika moje zgrade. Nažalost u mojoj zgradi je pomalo sve krenulo u korist nekolicine i bojim se da se moram izboriti za prozor da ne ostanem bez njega pa mi je svaki savjet oko toga da ne ostanem bez njega od pomoći. Hvala vam na odgovoru.
  7. Hvala na odgovoru. Da li ste sigurni u to da nemogu ostati bez prozora? Naime riječ je o dvjema zgradama. Zgrada u kojoj sam ja i koja je građena u 19 stoljeću i susjedna zgrada iz 20 stoljeca gdje se taj jedan stanar žali i uvjetuje. Znači moj prozor gleda u dvorište susjedne zgrade, ne u susjeda. Susjed koji se buni ima prozore na svojoj zgradi okomito na moj stan, uopće se ne vidimo, a u tom mom stanu nitko ni ne živi još od potresa. Ja se tu samo želim zaštititi da suvlasnici u mojoj zgradi ne zatvore moj prozor kako bi popustili tom jednom stanaru iz susjedne zgrade.
  8. Pozdrav i hvala na odgovoru. Nažalost nije vic. Znači jedan od stanara u susjednoj zgradi je postavio taj uvjet. Druge stanarr te susjedne zgrade baš briga ali ovaj jedan hoće to. Mene najviše zanima da li ja mogu ostati bez tog prozora ako se većina suvlasnika u mojoj zgradi složi da se popusti tom zahtjevu?
  9. Ako može savjet/pomoć. Naime posjedujem stan u kojem ima jedan prozor koji gleda na susjedno dvorište. Zgrada je trenutno u postupku obnavljanja fasade ali za završetak radova potrebno je staviti skelu u dvorište susjedne zgrade. Međutim jedan stanar susjedne zgrade uvjetuje da se skela može postaviti ali samo ako će se zatvoriti moj prozor s fasadom. Sada nažalost ostali suvlasnici moje zgrade razmatraju to da se moj prozor zatvori. Kako se ja mogu zaštititi da ne ostanem bez prozora? Moja zgrada i moj prozor su daleko stariji i nastali prije susjedne zgrade koja postavlja uvjete za skelu. Unaprijed hvala na odgovorima.
  10. Pozdrav, ako moze kakav savjet vezan uz slijedece: Naime potres na Baniji je ostetio zgradu pa i stan kojeg sam vlasnik. Mi, suvlasnici, smo se slozili napraviti prvo elaborat za cijelu obnovu, a sad i elaborat za hitne popravke na zgradi kako bi zastitili zgradu od daljnjeg propadanja. Elaborat hitnih radova predviđa uklanjanje svih dimnjaka, popravak krov i uklanjanje dijela zabatnog zida. Međutim sada su se neku suvlasnici usuglasili da netreba baš sve dimnjake rušiti niti dirati zabatni zid jer su od oka "ok", a tako niti dirati sve dimnjake iako je staticar u elaboratu rekao drugacije. E sad, ja imam dva dimnjaka i zabatni zid u stanu i ne slazem se s njihovom procjenom vec sa staticarem. Problem je sto su sustanari s 51% pa cu ja izvisit. Moje je pitanje,da li ja tu nešto mogu napraviti i da li sustanari mogu nastaviti s hitnom obnovom mimo elaborata? Hvala
  11. Pa u kpu doslovno piše: Prvi odjeljak Stambena zgrada PASARIĆEVA 12, ZAGREB sagrađena na čest. br. 4973/10idr, po novoj izmjeri čest. br. 1025/1 k.o. TREŠNJEVKA Drugi odjeljak stan na I (prvom) katu koji se sastoji od dvije sobe, sobice, kuhinje, kupaonice, WC-a, predsoblja, hodnika i lođe u površini od 62.28 čm Pretpostavljam da Prvi odjeljak nemoram unositi u ugovor?
  12. Šta se smatra dokazom o isplati? Izvod iz banke ili nešto drugo? I moje sljedeće pitanje je za članak 2. u ugovoru. Ako nekretnina nije etažirana da li može članak 2. ostati takav u kojem je navedeno štase prodaje iz KPU?
  13. Hvala na odgovoru. Uspio sam danas saznati da stan nije etažiran, ali u samoj kpu ne piše da se rad o postotnom suvlasništvu u zgradi već je naveden stan kako je i naznačeno u članku 2. Da li tabularna izjava koja je ovako uglavljena u sam ugovor može imati u tekstu da je uvjetovana isplatom? Da li takva tabularna vrijedi kod upisa u zemljišne knjige?
  14. Kao prvo, puno hvala na odgovoru. Sad vidim prvi problem, a to je da neznam da li se radi o etažnom vlasništvu. Ja pretpostavljam da da ali ne znam kako to znati (da li to piše u knjizi položenih ugovora?)? Poslao sam Vam zk uložak u poruci pa ako Vam se da pogledati i reći mi da li je iz toga jasno. Nadalje, imate jedan problem oko Tabularne izjave, u čl.6 je naznačeno da će je prodavatelj izdati kupcu po konačnoj isplati ugovorene cijene, a onda je u čl.11.1 već imate sadržanu u ugovoru. Moja inicijalna namjera stavljanja tabularne izjave u ugovor je da je nemoram zasebno raditi i ovjeravati već da sve bude riješeno odjednom kod bilježnika. Da onda najjednostavnije izbacim članak 6. i to riješava taj problem?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija