Jump to content

elan

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://-----
  1. Imam opću mirovinu kao HRVI. Komisija mi je odobrila da imam pravo zbog oštećenja organizma u skladu s mojim primanjima i svim dodacima na dodatak za tuđu njegu i pomoć, i kada idem ostvariti naknadu u centru mi ne daju s objašnjenjem da primam vojnu invalidninu da se može primati samo jedna, a vojnu se ne može poništiti pošto bi od centra primao dosta više.
  2. Predao sam zahtjev na socijalno za "tuđu njegu i pomoć", bio sam na komisiji koja je odobrila moj zahtjev u iznosu od 500kn. Problem se pojavio kada je to trebalo proći birokraciju s objašnjenjem da imam invalidninu kao HRVI i zbog toga nemam pravo na naknadu ili da ukinem invalidninu (nije je moguće ukinuti jer po tome ispada da poništavam invalidnost). Načuo sam da postoji članak po kojem se može ostvariti naknada samo mi ne žele izaći u susret. Molio bi vaša iskustva.
  3. Mene također zanima odgovor na ovo pitanje, i da li je na takvom parkingu potrebno imati određeni postotak invalidskih mjesta. Hvala
  4. Da ne otvaran novu temu. Zanima me "počasni čin" ko ima sve pravo na njega, da li utječe na visinu mirovine, gdje početi tražiti za kopnenu vojsku jer gdje god pitaš tabu teme i brigo moja pređi na drugoga
  5. Da li je to za područje Splita ili cijele RH. Gdije se vade te potvrde.
  6. Kakve popuste odnosno olakšavajuće okolnosti ima hrvi iz Splita prilikom legalizacije obiteljske kuče 250m2. Zahtijev predan u roku. Najbitnije mi je ostvariti priključak struje.
  7. Također idem na obnovu postupka, prikupio sam medicinsku dokumentaciju, ali je zapelo kod moje doktorice opće prakse nikako da mi ispiše obrazac IN-1, sa odgovorom nisam uspijela stići, brzo ću, itd. Ima li kakvi roku u kojem je ona dužna ispisati obrazac.
  8. Ne bi želio spamati temu ali je odavno izašla iz konteksta pa da ne otvaram novu. Mene zanima jer sam to načuo od nekih nadležni osoba da HRVI oboljeli od PTSP-a imaju nakon nekog određenog vremena ako su na osnovi oboljenja umirovljeni za stalno sa dijagnozom F-62 ostvariti opću invalidnost. Naime ja sam u vojnoj mirovini (profesijonalna nesposobnost) za stalno na osnovi oboljenja f-62 od 2005g. a lječim se konstantno od ptsp-a od 1995g.
  9. Nema nikakve štete osim na mom vozilu i srušeni stupić na nogostupu. Hvala na odgovoru.
  10. citirano iz prekršajnog naloga: Kriv je što je izazvao prometnu nesreću sa materijalnom štetom na način da je upravljao osobnim automobilom južnom kolničkom lijevom prometnom trakom od smjera zapada u smjeru istoka. Dolaskom do mjesta događaja nije se automobilom kretao sredinom obilježene prometne trake tako da ne ugrožava sigurnost prometa, već je dijelom vozila prešao u sjevernu kolničku traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, a potom poduzeo nagli manevar upravljačem u desno i izletio van južnog ruba kolnika gdje je lijevom bočnom stranom vozila udario u metalne stupice, od kojeg se odbio i zaustavio većim dijelom van južnog ruba kolnika, a manjim dijelom u desnoj prometnoj traci južne kolničke trake. čime je počinio prekršaj iz članka 46. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjiv po članku 46. stavku 3., a u svezi članka 293. stavka 1., istog zakona te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u iznosu od 800,00 kuna (slovima: osamsto kuna). Činjenica da sam se vraćao s posla i uredno vozio ali je došlo do pucanja prednje desne gume pa sam vozilom izletio na desni nogostup. Policija je na licu mijesta izvršila uviđaj i dala mi da potpišem izjavu gdje sam vidno u šoku želio da se što prije sve završi. Da li možda s ovim gubim na 50% police. Hvala.
  11. Mislim da nisi u pravu,dok je predmet na sudu nemožeš iči na obnovu postupka,morao bi povuči tužbu . Grozni je u pravu Iz mog iskustva vas mogu savijetovati da ako idete na tužbu postupak vam rastegnu 2-4god. i nemate pravo pokretanje nikakvih postupaka do donošenja tužbenog riješenja Moj vam je savijet najbolje je pričekati 2god. i na obnovu postupka. Najednostavniji, najbrži i najefikasniji način jer se u dvi godine prikupi dodatne dokumentacije. U ovom slučaju ste sigurni da novo riješenje imate u roku 2.5god pa sad kako glasilo da glasilo.
  12. Dok ti je predmet na sudu ništa jer to ti je kao ručna kočnica. Iz mog iskustva ti mogu kazati da sam riješenje čekao 3.5g, a kolega mi čeka preko četri godine. Dosta savijeta ima baš na ovom forumu da se ide na obnovu postupka nakon 2god.
  13. Zanima me kao hrvi ja ispunjavam sve uvijete, ali djetetu mi je prosijek za crticu niži ima li kakve mogućnosti za ovakve doći do koje kune na neki način? Uspiješno vama koji ispunjavate sve uvijete!!!!
  14. Bio sam u uredu i vidio sam da mi je odobreno za dvoje dijece, za OŠ:700kn i za SŠ:1400kn tako dobije svako bez obzira na iznos vrijednosti knjiga. Još nisam dobio nikakvu uplatu.
  15. morskywuk sve što mi je odgovorio to je točno. Znači da sam mirovinu imao manju od osnovice, na ročište nisam izašao jer plave kuverte ne primam tako da je presuda donesena bez mene. Za ovrhu sam doznao tek kada mi je mirovinsko počelo odbijati od mirovine. Ja dug priznajem ali u iznosu koji sam dužan 5840kn, ali po riješennju državnog odvijetništva s izračunom kamata i sudski troškova od 2005god ukupna svota za naplatu je 10355kn Kome se žalit i da li ko ima kakva iskustva s ovrhama.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija