Jump to content

karla29

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Supružnici su suvlasnici d.. 90:10. Nakon smrti jednog od suvlasnika,bez testamenta, kako se dijele udjeli, a nasljednici su još dvoje djece?
  2. Naslijedila sam dio bespravno sagrađenog objekta. U toku je sudski spor zbog okućnice tog objekta. Mogu li podnijeti zahtjev za legalizaciju moga dijela objekta do 30.6.2013. pa po završetku sudskog spora i pravomoćnosti dopunit dokumentaciju, jer ne vjerujem da će do toga datuma završit spor, žalbeni rokovi i pravomočnost.
  3. puno fala zmodri11, postupit ću po preporuci
  4. Po pravomoćnom rješenju o ostavini suvlasnica sam 1/5 kuće i adekvatni dio okućnice, a moj brat 4/5 (opisano je šta se kome ostavlja). Ne mogu dogovorom postić da se podijelimo i u sudskom zemljišniku upišemo kao vlasnici 1/1. Svoj dio on iznajmljuje turistima, ima dozvolu, plaća porez, mene nitko nije pitao za dozvolu. Može li komercijalno koristiti suvlasnički dio, zapravo mogu li to iskoristit kao pritisak da ga privolim na knjiženje svako svog dijela na sebe.
  5. Molim savjet. Poduzeće nije u mogućnosti vratiti pozajmicu koju je dobilo od jednog od suvlasnika. Može li suvlasnik (većinski vlasnik) tužbom tražiti nadoknadu u vidu nekretnine (poslovnog prostora). Nekretnina i pozajmica približno su iste vrijednosti. Ako bi takav spor bio pozitivno riješen u korist pozajmljivača novca, prilikom prijenosa plača li se porez od 5%, stara ja zgrada pa nema PDV-a.
  6. Hvala Utjerivačzakona, hvala felixx. Sad čak i ja vidim da je pogriješio platitelj, zapravo traljavo bilo utvrđivanje vlasništva. Puno ste mi pomogli. Ovo je predmet za stručnu osobu, ja sam laik i sve danas dajem odvjetniku.
  7. Hvala na odgovoru. Za početak ću pokušat razgovorom doć do svog novca, jer nema ugovora usmenog ni pismenog o korištenju moga zemljišta. Ako ne uspijem koga tužiti: naplatitelja, platitelja koji je za moju štetu platio drugoj osobi ili tražit reviziju postupka na sudu sad nakon pravomoćnosti s obzirom da sam sad saznala za činjenice?
  8. Vlasnica sam, po pravomočnom rješenju o nasljeđivanju iz 1973. god. poljoprivrednog zemljišta koje je nastradalo u požaru. Druga osoba, moj srodnik, podnio je zahtjev za nadoknadu štete sa pripadajučim kamatama. Dobio je spor i štetu naplatio. Šta mi je činiti da moj novac dobijem? Ima li tu kaznene odgovornosti za obmanu suda krivim dokazima (neznam kakvim jer nisam stranka u sporu pa nemam uvida), i dovođenje lažnog svjedoka (znam da je trebalo imati svjedoka za potvrditi vlasništvo). Napominjem ostavina nije u sudskom zemljišniku proknjižena, sve se vodi na pokojne pretke, ali mi svi znademo šta je čije, to nije sporno.
  9. Poštovani! Problem koji imam vjerojatno interesira i druge, molim savjet. Prilikom obnavljanja ugovora o dopunskom zdravstvenom osiguranju, uručen mi je izvadak "mojih dugovanja" iz 2002. i 2003. godine, te dok to ne podmirim nemogu sklopiti ugovor o dalnjem dopunskom. Uplatnice, naravno, nemam mislim da nisam ostala dužna. Gdje su bili do sada sa opomenom? No zna li netko kada nastupa zastara, kako napraviti prigovor, odnosno na koji zakon i čl. se pozvati? Pozdrav.
  10. Hvala na odgovoru! Sve sam, na žalost, razumila. Nemogu niti je potrebno na ovom forumu pisati sve detalje. Na sud nisu izašli je su bili obmanuti, ugovor nisu vidili rečeno im da je sve ok i u skladu sa ugovorom da ne izađu na sud. Tako je i bilo ali na njihovu štetu.
  11. Opunomočitelj je dao punomoć nećaku da ga zastupa pri prodaji nekretnine. Ovjereno kod JB. Opunomočitelj umire nakon 4 mj. Opunomočenik prodaje nekretninu 4 mj nakon smrti opunomočitelja. Potpisuje ugovor u ime pok. ujaka, ovjereno kod JB: U skladu sa ugovorom plačanje nije izvršeno. Također u skladu sa ugovorom kupac pokreće sudski postupak za pravo knjiženja. Tuži sad, zakonske nasljednike(sinove). Oni se ne odazovu na sud. Sud je izdao rješenje da se kupac može knjižiti kao vlasnik, a na temelju ugovora o kupoprodaji. Nasljednici vide da su prevareni i žele osporit ugovor i sve pravne radnje koje su iz njega proizišle.Sud izdaje rješenje 7. studeni 2007. Molim savjet šta uraditi, ima li tu krivične odgovornosti?
  12. Kako doći do popisa carinskih stopa ili koja je stopa carine na robu nomenklature 84733080, 32159080?
  13. Firma doo osnovana u vlasnistvu bracnih drugova 50:50 %. Naknadno dokapitalizacijom suprug postaje vlasnik 90% i na trgovačkom sudu. U slucaju podjele imovine kako se tretira ovakvo vlasništvo kao bracna stečevina 50:50 ili kako je na trg. sudu?
  14. Fala tebi koja si , u dobroj namjeri, dala osnovnu formu ugovora. Ja nisam pravnica i prosječno sam obrazovana osoba, pa sam lipo svatila osnovne smjernice, a svaki ugovor, prema svojim specifičnostima, izgleda drugačije. a to što ti stavljaju primjedbe jeli zabilježba ili pribilježba (primjedbe su takve obrazovne razine), nije važno jer sam ja svatila da poslije te pribilježbe na sudu primalac usluge tu nekretninu ne može prodat, poklonit, niti sklopit drugi takav ugovor na tu nekretninu, i to je bit.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija