Jump to content

hrvoje_vk

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Kupio sam automobil s OS tablicama, u kupoprodajnom ugovoru je navedeno kako tablice nisu ustupljene kupcu (meni). Ja sam iz VK i trebao bih automobil prevesti na svoje ime te time dobiti i VK tablice. Porez je plaćen. Nije mi prvi put da radim prijenos vlasništva, do sada sam išao sa starim (OS) tablicama u PU Osijek te ih tamo ostavio (odjavio automobil) a ostalu proceduru obavio u VK... Moje pitanje je - po netu kruži informacija kako je unazad par mjeseci odjavu moguće obaviti u PU u kojoj ja pripadam. Znači u mom slučaju ne moram ići u Osijek nego mogu odjaviti automobil u Vinkovcima. Je li to moguće i koji točno zakon to regulira? Hvala unaprijed!
  2. -mene konkretno zanima slijedeće: Prilikom razgovora s policajcem (u stanici) zatražio sam da obavim poziv preko svog mobitela što mi je i dopušteno. Nakon nekoliko dana kući mi je došlo pismo kao odgovor na moju žalbu i u tome pismu se navodi "...razina glasnoće mobitela je bila pojačana a policijski službenik se nalazio u neposrednoj blizini ispitanika pa je čuo kako ispitaniku...". Dakle, mene zanima onaj dio kako je policajac službeno izjavio da je on čuo moj razgovor na mobitel te postoje li zakoni koji to reguliraju kao neovlašteno prisluškivanje?
  3. Kako glasi zakon o prisluškivanju, tj. gdje da pronađem nešto o tome? Kakav je postupak ukoliko policija želi prisluškivati nekog npr. na mobitel? Hvala unaprijed svima!
  4. -sigurno si policajac... -ja i jesam zatražio medicnsku analizu i to 3 puta ali su odbili. što se tiče ugleda; postavi se u ovu situaciju: voziš se sa šefom/direktorom za kojega radiš u automobilu, idete na terenski rad. odjednom te zaustavlja policija i sumnja da si konzumirao opijate/droge, pristaješ na test, NEISPRAVNI uređaj pokaže pozitivno. što će misliti tvoj šef/direktor? misliš li da će samo tako to zaboraviti?
  5. -policija ima prevelike ovlasti... tko će nadoknaditi moje izgubljeno vrijeme i narušeni ugled nakon što sam dokazao da nisam pod utjecajem nikakvih droga/alkohola/lijekova?
  6. u nekim ostalim postovima sam nasao ovo: ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA Članak 282. (1) Policijski službenik koji obavlja nadzor vozača i drugih sudionika u prometu na cesti, ovlašten je nad svakim sudionikom u prometu koji svojim ponašanjem ometa ili ugrožava promet, provesti postupak ispitivanja pomoću odgovarajućih sredstava i aparata (alkometar i dr.), umjerenih prema propisima o mjerilima i mjeriteljskim uvjetima, radi utvrđivanja prisustva u organizmu alkohola, opojnih droga ili lijekova na kojima je označeno da se ne smiju upotrebljavati prije ni za vrijeme vožnje, odnosno ovlašten je nakon toga te osobe s istim ciljem odvesti na vađenje krvi i uzimanje urina ili na liječnički pregled. (2) Prije poduzimanja radnji iz stavka 1. ovoga članka, policijski službenik može podvrgnuti vozača postupku prepoznavanja znakova koji su posljedica prisustva u organizmu alkohola, opojnih droga ili lijekova na kojima je označeno da se ne smiju upotrebljavati prije ni za vrijeme vožnje (3) Policijski službenik odvest će na vađenje krvi i uzimanje urina radi analize i osobe kad poriču rezultate ispitivanja da u organizmu ima opojnih droga ili lijekova na kojima je označeno da se ne smiju upotrebljavati prije ni za vrijeme vožnje utvrđene odgovarajućim sredstvima i aparatima te kad zahtijevaju vađenje krvi i urina radi analize, odnosno liječnički pregled. -znači, ja nisam nikako ometao i ugrožavao promet a svejedno je zatražen test na droge? po čemu je službenik peocijenio da sam na potencijalno opasan?
  7. -hm, zar nema greške ako uređaj pokaže prvo pozitivan rezultat zatim odvođenje u stanicu i ponovo test s negativnim rezultatom? gdje je u cijeloj priči stres, pretrpljeni strah i dovođenje u neugodnu poziciju - "blamaža"? rušenje ugleda? zbog čega sam ja odabran za test?
  8. Poštovani, prije 2 dana sam doživio jako neugodnu situaciju koju ću Vam opisati: 22:15h Zaustavljanje subjekta od strane službenika policijske uprave (vožnja iza subjekta, blicanje prema subjektu s uključenom svjetlosnom signalizacijom). Napominjem da nije počinjen nikakav prometni prekršaj. 22:15 – 22:45 Provjera registracije vozila (OS414IE) i vozačke dozvole subjekta. Pristanak na alkotest (rezultat 0,0 promila) Pristanak na test za konzumaciju droga i opijata. Nastaju problemi sa uređajem, policijski službenik nakon pola sata priopćava informaciju kako je subjekt pozitivan na benzoate (lijekovi?). No, uređaj nije u mogućnosti ispisati rezultat na pisaču. Ponovo nastaju problemi sa uređajem i policijski službenik zahtjeva da idemo u policijsku postaju Vinkovci. Op.a. Temperatura zraka je bila oko 1°C, vlažnost zraka je bila povećana. Pošto subjekt boluje od astme, dovodi se u pitanje pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja uzrokovanog nepotrebnim zadržavanjem u takvim vremenskim uvjetima. 22:45 Dolazak u policijsku postaju Vinkovci. Ulazak u ured, čekanje. Policijski službenik još uvijek nije u mogućnosti osposobiti uređaj za kontrolu opijata. Subjekt je zatražio odgovornu osobu za atest i kalibraciju uređaja no nije dobio informaciju nego samo podatke od proizvođača uređaja. Subjekt je 3 (tri) puta ponovio kako zahtjeva medicinsku analizu krvi i urina radi utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja. Medicinska analiza nije provedena. Nakon provedenih sat vremena u policijskoj postaji, ponavlja se test na droge i opijate no test ovaj puta pokazuje sve NEGATIVNO. 23:50 Izlazak iz policijske stanice, vidno narušenog psihičkog i zdravstvenog stanja. Dakle, moj problem je što su me 2 sata "mučili" s tim njihovim testom na droge, prvo je bio pozitivan rezultat na uzimanje lijekova zatim nakon ponovljenog testa negativan rezultat. Naime, nisam nikakvu kaznu dobio ali me zanima postoji li osnova za tužbu jer sam: -doveden u neugodnu poziciju od strane policijskog službenika zbog same sumnje na konzumaciju droga (nikada nisam kažnjavan za bilo što) -izgubio sam 2 sata radnog vremena (jer sam krenio za Zagreb, izlazak na teren) -izložen nepovoljnim vremenskim uvjetima za moje zdravlje (astma) Napominjem da sam, nakon tog prvog pozitivnog rezultata, izričito zahtijevao da obavimo medicinsku analizu na što policijski službenik nije pristao. Također sam tražio odgovornu osobu za kalibraciju i atest uređaja za ispitivanje droga i opijata - naravno informaciju nisam dobio. Isto tako napominjem da nisam uzimao NIKAKAV lijek u zadnjih mjesec dana (minimalno). Također sa mnom u vozilu je bila osoba koja može posvjedočiti svemu ovome. Još samo nešto, dok sam ja čekao rezultate službenik je u međuvremenu zaustavio jedno vozilo, provjerio je vozača preko radio veze i dobio informaciju kako je taj vozač već kažnjavan za konzumaciju droga i opijata, no njega NIJE testirao već mu je vratio dokumente i rekao "Laku noć"... Zahvaljujem svima na pomoći!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija