Jump to content

coperko

Korisnik
  • Broj objava

    40
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Bok svima, da li u slučaju prijevremene otplate kredita banci vraćam samo glavnicu ili glavnicu uvećanu za nedospjele kamate? Hvala
  2. Bok svima, pravna osoba (d..) koja je osnovana radi stjecanja vlasništva na nekretnini u vrijeme kada nismo bili članica EU, ovih dana je zaprimila rješenje o otvaranju i zaključenju skračenog stečajnog postupka po prijedlogu FINE. Što to znači za tu pravnu osobu? Da prestaje postojati? Što će biti sa nekrentinom koja je vlasništvo te pravne osobe? Da li je moguće taj stečajni postupak obustaviti? Hvala
  3. Bok, Još 90-ih godina je nakon smrti vlasnika firme (d..) ista odmah ugašena. Naknadno doznajem da se i dan danas na ime firme vodi jedna nekretnina u zemljišnoj knjizi. Što s tom nekretninom? Čija je sada i može li se promjeniti uknjižba? Hvala
  4. Bok svima, Dobio sam jučer rješenje o ovrsi od javnog bilježnika za dug za telefon u iznosu od 120,00 kn - jedan neplaćeni račun. U rješenju piše da su nastali troškovi 250,00 kn a predvidivi troškovi 656,00 kn. Ukoliko odmah platim dug+nastale troškove da li imaju osnove da mi naplaćuju predvidive troškove koji još nisu nastali? Hvala
  5. Da li je spor o diskriminaciji na radnom mjestu radni spor?
  6. Podižem temu... Prošle dvije godine, a ništa se nije pomaklo, nažalost. Susjed odbija razgovor a ja i dalje pogleda nemam Možda netko zna odgovor na moj problem?
  7. A cl. 214 ovrsnog zakona gdje stoji duznik moze privatnom ispravom POTVRDJENOM kod javnog biljeznika... Zar potvrda nije solemnizacija?
  8. Znaci dovoljno je da je potpis duznika ovjeren da bi mogao predati fini na naplatu?
  9. Prilikom ispunjavanja bjanko zadužnice koji je najveći iznos kamata moguće upisati? Da li će FINA naplatiti bjanko zadužnicu u kojoj nije naveden iznos kamata? Da li se onda pretpostavlja da je riječ o zakonskim zateznim kamatama? Da li je dovoljno za FINU da je potpis dužnika na zadužnici samo ovjeren ili je potrebna solemnizacija?
  10. Niste mi dali potpuno odgovor, koji postupak onda da pokrenem? A ne navodite zasto ugovor o zajmu nije vjerodostojna isprava kad zakon kaze da se ovjerovljena privatna isprava smatra vjerodostojnom ispravom.
  11. Navedeni su svi elementi koje vi spominjete. Ne bojim se prigovora, jer je situacija jako čista, povrh svega napismenog imam jako puno svjedoka a i nekoliko pisanih priznanja dužnika da nije platio i da će platiti. Samo me zanima koji pravni put da odaberem, da li šaljem ovrhu kod bilježnika ili pišem tužbu na izdavanje platnog naloga. To mi i neki odvjetnici nisu znali reći pa se zato ovdje konzultiram.
  12. Ne postoji, ali kako to utječe na definiciju vjerodostojne isprave? I također ponavljam pitanje - na koji način onda ide naplata? tužba za izdavanje platnog naloga ili?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija