Jump to content

markica8

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Naime, tužba prepisana sa interneta, pa mi se stavlja na teret da ne brinem o skrbi i dogoju dijeteta (kćer stara 13 godina), da joj ništa ne kupujem, mada joj kupujemo sve što treba, odjeće, obuće, školskih potreba, kozmetike, rođendani, kina, sportske aktivnosti i dr., do sada sam plačao 700 KN mjesećno, druga kćer stara 21 godinu, do sada plaćao 800 KN, nije završila školu, od prošle godine zaposlena. Moja primanja oko 6.800 KN, sa stambenim kreditom od 2.500 KN svaki mjesec. Imam dijete u drugom braku od 6 godina. Bivša traži s obzirom da starija kčer od 21 godine više nema pravo na alimentaciju (još sudski nije to regulirano) da joj se za mlađu kćer plaća 1.500 Kn. Ažurirano Naime, tužba prepisana sa interneta, pa mi se stavlja na teret da ne brinem o skrbi i dogoju dijeteta (kćer stara 13 godina), da joj ništa ne kupujem, mada joj kupujemo sve što treba, odjeće, obuće, školskih potreba, kozmetike, rođendani, kina, sportske aktivnosti i dr., do sada sam plačao 700 KN mjesećno, druga kćer stara 21 godinu, do sada plaćao 800 KN, nije završila školu, od prošle godine zaposlena. Moja primanja oko 6.800 KN, sa stambenim kreditom od 2.500 KN svaki mjesec. Imam dijete u drugom braku od 6 godina. Bivša traži s obzirom da starija kčer od 21 godine više nema pravo na alimentaciju (još sudski nije to regulirano) da joj se za mlađu kćer plaća 1.500 Kn.
  2. Poštovani, zaprimio sam tužbu bivše supruge radi povečanja alimentacije te mi treba pomoć oko odgovara na tužbu, odnosno kako se piše, obrazac odgovora na tužbu.Hvala.
  3. Poštovani! Imam kčer iz prvog braka koja je napunila 21. godinu. Završila je prošle godine srednju školu, no nije maturirala. Od prošle godine se zaposlila. Več 3 godine živi sa dečkom u svojstvu podstanara. Dali trebam i dalje nastaviti sa plačanjem alimentacije s obzirom da je obečala da će u 9 mjesecu izaći na maturu, te da bi onda upisala fakultet. Ne znam dali nakon takvog preioda može biti redovni student.
  4. Predstavnik suvlasnika i ja ne razgovaramo već 20 godina, adaptirao sam stan iz zajedničkih prostorija, sve uz potpise stanara 1990. godine, onda se pojavio on negdje 1995 godine, nešto potom slao stanarima dopise da ga se izabere za predstavnika suvlasnika i izabrali su ga, slao mu novac za stanarinu prvo na ruke i uplatnica, nije htio, onda putem pošte, nije htio primiti, zatražio sudski polog i dobio da plačam stanarinu i njega kao predstavnika stavio na riješenje da diže novac kojeg je trebao satviti na račun pričuve, nije htio, u međuvremenu riješavam problem stana i dobijam ugovor o kupoprodaji, dobiva obavijest o tome, ali ignorira, prebacuje sve stanare na privatni sektor kod upravitelja zgrade osim mene, naravno ne izvješčuje me, ne nudi niti međuvlanički ugovor, nema sastanaka, nema izvješća, zaštopala se glava odvodna cijev van zgrade, tri puta imao poplavu, dolazili sa hitnih intervencija, četvrti put ne dozvoljava izlazak jer kao ne plačam prićuvu, cijeli stan mi je poplavilo, dalje, prijeti mi isključenjem struje na način jer se koristim brojilom koji je u stubištu za rasvijetu stepeništa i zajedničkih prostorija, a koju zajedničku i svoju struju plačam od 1990 godine, nikada mi nije stavio u kaslić uplatnicu i stanje, naravno od nas 11 stanara kupuje kasliće za 10 stanara, dalje tražim od elektre da mi se priključi novi priključak, dobivam njihovu suglasnost, ugovor, izvješčujem predstavnika suvlasnika i upravitelja zgrade, stavljam obavijest, predstavnik suvlasnika skida moju obavijest, na ormariću gdje se nalazi zajedničko brojilo za rasvijetu stubišta i zajedničkih prostorija samoinicijativno mjenja lokot (da ja nemam pristupa), te mjenja cilindar bravu na vratima gdje se nalaze drvarnice, kako bi me sprijećio da uvedem novi priključak struje, te da ne mogu koristiti zajedničke prostorije. Imam još njegovih nepodopština prema meni, no počeo se prijetiti i stanarima koji ga se boje jer su i starije osobe. Dakle što učiniti sa takvom osobom, osim naravno ga smjeniti, dali postoje kakve zakonske regulative vezano za njegovu samovlast i druge nepodopštine, napominjući da sigurno zadnjih 10 godina nije ništa napravio u zgradi. Također novac koji redovno plačam Gradu za otkup stana, izvješćen je bio da prikupi 51% potpisa suvlasnika kako bi se taj novac uplačivao na račun prićuve stanara, od strane upravitelja zgrade, ali nije htio to napraviti samo zato da se nigdje ne vodim i kako bi me prikazivao kao negativca. Što učiniti pomagajte. Hvala.
  5. Poštovani! Naime imam problem slijedeći. Dakle dobio sam 2009. godine presudu prekršajnog suda u Novskoj vezano za prometni prekršaj koji je počinjen zbog prebrze vožnje, ne nošenje vozačke dozvole, ne nošenje osobne iskaznice, da su prekršaji počinjeni u to ne sumnjam, ali to nisam bio ja, dakle nisam upravljao vozilom nego druga osoba. isto mi se dešava u 2009. godini da dobivam presudu prekršajnog suda u Gospiću, također prometni prekršaj, prebrza vožnja, ne nošenje vozačke dozvole i dokumenata, ali to nisam bio ja, nego druga osoba, te me kažnjavaju na osnovu policisjskog svjedočenja da su mi utvrdili identitet putem kartona osobne isklaznice i iskaza supruge NN osobe, dok za drugi slučaj uvidom u osobnu iskaznicu, za koju tvrdim odgovorno d aje niakda nisam izgubio a pogotovo dao nekom na korištenje. Što učiniti. naime raspolažem podatkom o vozaču i vlasniku vozila koji se lažno rekao moje ime i prezime kao i podatke jer sam bio zaposlen u njegov tvrtki. On je platio novčani iznos za Novsku, dok uz moj prigovr u Gospiću sam dobio upozorenje sa plačanjem sudskih troškova. nisam bio vozać niti u jednom slučaju i žalio bi se na presudu ali mi ne daju mogučnost jer su napisali da je presuda pravomoćna i da nemam pravo žalbe na istu.
  6. Poštovani! Zanima me kako i na koji način se može postaviti prometni znak dopunske ploče E07, koji se odnosi na parkiralište namijenjenom za stanare stambene zgrade, s obzirom da na isto parkiralište parkiraju vlasnici automobila koji odlaze na posao, tako da mi kada se vratimo sa posla ne možemo parkirati svoje automobile radi njih i tako nam otežavaju parkiranje automobila na adresama gdje stanujemo, već moramo uzurpirati druga parkirališna mjesta nekoliko ulica dalje, da bi nakon 19, 20 sati ta naša parkirališta opet bila slobodna kada radnici otiđu sa posla. Naime radi se o Folnegovičevom naselju te parkiralištu ispred stanbene zgrade nedaleko od poduzeća "Coca Cola" i "HGI", čiji zaposlenici uzurpiraju parkirališta stanara. Napominjem da se ne radi o parkiralištu sa naplatom, a niti je u blizini kakva ustanova ili trgovački centar pa da bi se iz tog razloga koristili parkirališta, već se radi samo o dolasku ljudi na posao i zato uzurpiraju parkirališta govoreći da je to javna površina i da oni nesmetano mogu parkirati i koristiti, bez obzira što njihova poduzeća imaju parkinge. Unaprijed zahvaljujem!
  7. pozdrav svima! rastavljen sam i imam dvoje dijece u dobi od 8. godina i 16. godina. zaposlen sam i imam primanje od 6.000 Kn, s tim da imam obvezu plačanja kredita od 2.000 kuna narednih 15.godina. oženio sam se i sada imam 16 mjesečnog sina. supruga mi ne radi. koliko bi mi iznosila alimentacija za moje kčeri iz prvog braka s obzirom na ove navode. Zahvaljujem Vam i pozdravljam.
  8. reci te mi kolika je zatezna kamata bila od 2005.godine, a klika je bila stopa zateznih kamata. hvala.
  9. izraženost kredita je bila u Eurima, ali da se plaća u protuvrijednosti u kunama. ma meni je za početak bitno da osobi dam do znanja koliko bi mi bila dužna od prilike sa obračunatim kamatama, a kad se bude podnosila građanska parnica tada ću prije morati tražiti odvjetnika koji će sačiniti točnu kalkulaciju zateznih kamata radi prezentiranja i traženja ukupnog novčanog dugovanja prema osobi, a što ću morati priložiti sudu.
  10. znaći da tek po obračunu na kraju godine stavljam puta 14%, to mi je neka mala cifra, nisam lihvar i nebi volio to biti zato pitam, po tome se isplati biti nekom dužan jer u 10 godina ne može dobiti netko 5.000 kuna, a ne eur-a, ja sam mislio da mi osoba na do sada dužnih 10.000 eura, bi mi uz kamate moali vratiti bar 15.000 Eur-a.pa kada se tako obračunava kamata, dakle 1,67% mjesečno, dali ima ikakve zatezne kamate na kraju godine ili je to sve, samo mjesečna od 1,67% i to za svih 60 mjeseci.
  11. pa jasno je to meni da kad otplatim kredit da mogu potraživati svoj novac koji su mi oduzeli, ali koliko i kako mogu zaračunati kamate za to što sam uplaćivao, odnosno čekao, ako sam 01.04.2005. godine uplatio prvu ratu u iznosu od 2.500 kuna, smatram da danas to ne može biti više 2.500 kn već više kada se obračunaju sve kamate, dakle ako jolj svaki mjesec budem računao 14%, to je više, ali ne znam dali smijem računati tako svaki mjesec i dali ima na kraju godine kakva zatezna kamata, to bi sve trebao obračunati, do sada sam morao dati negdje blizu 10.000 Eura i kada bi se zaračunavale zakonske i zatezne kamate mislim da je to puno više od samih do sada uplačenih sredstava.
  12. jamac sam osobi za koju plačam već 5 godina kredit putem administrativne zabrane, s obzirom da ista ne želi. zani me dali mi može netko pokazati ili izračunati koliko bi iznosila mjesečna kamata i godišnja zatezna kamata zbog toga što mi ta osoba nije od 01.04.2005. godine do dana s dala niti jednu jedinu lipu. u ugovoru stoji da je redovna kamata 9,95% a efektivna 12,01%. jel to ima kakve veze samnom. ako ssam do kraja 2005. godine plačao mjesečnu ratu 2.500 kn, a zatim po 1.570,00 kn, koliko bi mi ta osoba trbala dati novaca zajedno sa mjesećnim i godišnjim kamatama. hvala vam.
  13. znaći da svaki mjesec plaćam 1.600 kn i to puta 14%, jel tako i to za svaki mjesec ili zborijim godišnje uplate i to 1.600 kn puta 12 mjeseci, pa onda puta 14%, ta zadnja solucija mi nikako ne paše, to je vrlo malo novca za kamate.
  14. a gdje da se ja nađem u tom, ne razumijem zašto pominjete trgovce, običan sam građanin, kao i osoba koja je digla kredit, pod koju kategoriju mi pripadamo i dali smijem onda zauzeti stav da svaki mjesec obračunavam kamate u vrijednosti od 14% ili smijem i više. u ugovoru banke stoji da je redovna kamata 9,95% promjenjiva, efektivna kamatna 12,01%. otplata je od 2005. godine u mjesečnim anuitetima od 1.600 kn. koliko bi mi osoba morala isplatiti sa ukupnim svim kamatama do danas. hvala vam na ponuđenim odgovorima.
  15. zašto je potreban ugovor, mislite da u njemu piše mjesečna kamatna stopa ili što već?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija