Jump to content

krugerblood

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani svi, imam jedno pitanje koje mi stvara problem pa ukoliko netko zna bio bih zahvalan na odgovoru. Naime otvorio sam obrt koji će se paušalno oporezivati, i to obrt za proizvodnju, trgovinu i usluge. Trgovina je prodaj vlastitih proizvoda. A evo u čemu je problem. npr. ako je moja majka imala kao umirovljenik otvorenu kućnu radinost i zatvorila ju je radi toga što ne može ići više po sajmovima i odlučilo smo da ja otvorim obrt na sebe, da nastavimo sa vlastitom proizvodnjom i da te iste proizvode plasiramo u unajmljenom prostoru. Problem je u tome kako da je prema pravilinicima i zakonima uredno unesem u trgovinu proizvode koji su već gotovi a proistječu iz mamine kućne radinosti.
  2. Poštovani, zanima me slijedeće: dobila sam rješenje o ovrsi (jako kompliciran slučaj u kojem sam ja posudila novce prijatelju, onda on nije odmah nakon presude uplatio, pa se na njegovoj mirovini provodila ovrha, sud je sam odlučivao, uzeto mu je previše, onda je on mene tužio, sud opet radi po svome, ja sam kažnjena rješenjem o ovrsi i sad mi je jedino stalo da se završi ta agonija) i na njega sam se žalila (do danas nema odgovora) meni se uredno novci skidaju i akumuliraju se u HZMO, njemu se ne isplaćuju jer HZMO nema pravomoćno rješenje, ali mi žena u HZMO kaže da bih se trebala raspitati jer kad se donese pravomoćno rješenje, postoji mogućnost da na to što se njemu ne isplaćuju novci opet mogu platiti zatezne kamate pa me sad zanima da li je to istina i ako je što ja mogu napraviti po tom pitanju jer smatram da ja to ne bih trebala platiti.
  3. Hitno trebam preporuku za odvjetnika za građanske parnice za Zagreb.
  4. Trebam pomoć! Moju majku je dok je bila u štenji s našim psom koji je bio na lajni napao susjedov pas kojeg susjed nije vodio na ljani a koji ujendno nije imao ni ogrlicu. Iz toga napada majka je imala ogrebotine i bol. Zvali smo i policiju koja je napisala zapisnik i koja je podnijela prijavu protiv susjeda. S obzirom da je u tom trenutku mami bilo samo slabo nije htjela ići kod doktora je su nas iskreno i susjed i policija "nagovarali" da ozljeda i ne postoji, ali nažalost stvar se zakomplicirala nakon 3 dana kad je mamu ujutro jako zabolila noga koja je ujedno bila i otećena i pocrnila je sva. I da ne duljim od tog dana (27.11.2009) do danas mamu i dalje boli noga ali nije više crna i nije natečena. Ono što me zanima da li možmo podnjeti tužbu protiv susjeda i tražiti odštetu za nastalu ozljedu (postoji liječnička dokumentacija) i da li to možemo bez odvjetnika. Puno hvala za odgovore!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija