Jump to content

famula

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vi ste se razveli od oca djeteta. Nemojte dijete razvoditi od oca i njegove obitelji jer time štetite djetetu. A što se odvođenja i dovođenja tiče, za dijete je najbolje da ga niti jedan roditelj nikad ne ostavlja: to znači da otac dolazi po dijete, a vi ocu odlazite po dijete. Naglašavam, to je najbolje za dijete - pitanje je koliko ste u stanju odvojiti svoje od potreba djeteta. Ako niste, onda imate problem, a još veći problem ima vaše dijete.
  2. A na što se otac žalio?
  3. I, mislim da imate rok od nekoliko godina (ne znam točno, netko će od moderatora to točno znati) nakon punoljetstva djeteta prije nego što sve ode u zastaru.
  4. Potražite drugi posao da možete ravnopravno razgovarati. A onda se svakako, ako je ikako moguće dogovarajte. Ne može sud biti bolji prijatelj vašoj djeci nego vi, koji ste im roditelji. Ne budete li imali dogovor prije nego što odete s tim na sud, postat ćete ljuti neprijatelji, a ceh će platiti - vaša zajednička djeca. Ako je to no što želite, niste dobar roditelj.
  5. Najbolje ćete zaštiti svoje dijete tako da mu omogućite redovite i neometane kontakte s drugim roditeljem. Sve drugo je emocionalno zlostavljanje, bez obzira na to kako to upakirate.
  6. Loše radite što ne viđate svoje dijete. Nek s vama uvijek ide još netko od obitelji ili bliski prijatelj. Ne činite to svojem djetetu.
  7. Mayyya, baš ste se iskazali. Zar bi dobra majka mogla smatrati da to zlo nije za zlo što otac nije došao vidjeti dijete? Pročitajte onu knjigu koju Gringo spominje (Otrov razvoda, Warshak), pa će vam možda biti jasnije koliko takve situacije unesrećuju dijete - bez obzira na sve što ste napisali, želim vjerovati da vam je dobrobit djeteta na srcu. Naravno da tu preduboku tugu dijete neće jasno izraziti, posebice ako majka podržava dijete u odbijanju oca.
  8. Možda neke odgovore na vaša pitanja nađete na stranicama http://www.udruga-dijete-razvod.hr
  9. Ne razumijem, dijete je krenulo u školu a vi kad platite vrtić od alimentacije ne ostane puno. Ide u školu ili u vrtić? Ako je školsko dijete, propisana je minimalna alimentacija, a ako su primanja drugog roditelja veća, onda i o tome odlučuje sud. Ne razumijem zašto se bojite da bi netko mislio da ste žicarica ako to niste? Tražite ono na što imate pravo, a sud će odlučiti.
  10. I sam otac može izvijestiti policiju i državno odvjetništvo. Za neprijavljivanje nasilja nad djetetom zapriječena je kazna do 3 godine zatvora.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija