Jump to content

aannttimon

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav. Životno sam osiguran u jednoj poznatoj osiguravateljskoj kući. Dogodila mi se nezgoda i već duže vrijeme sam na bolovanju. Da ne spominjem da sam prošao 2 kirurška zahvata i da mi ugovor o radu nije produžen. Moja dijagnoza je pseudoartroza, tj. stvaranje lažnog zgloba. Čitajući ugovor o životnom osiguranju došao sam do stavke da moje osiguranje ne isplaćuje naknadu za tu vrstu ozljede. Da li se ta njihova odluka može pobiti? Koliko sam ja laički shvatio, ne pokrivaju tu vrstu ozljede zbog toga što se ona ne može otkriti bez RTG snimanja. Čim mi se ozljeda dogodila otišao sam kod liječnika koji me je uputio na RTG, a RTG snimka je pokazala da je sve u redu. Međutim kasnija snimka je pokazala da je ipak došlo do gore spomenute ozljede. Šta mi je činiti? Da li se isplati uzeti odvjetnika?
  2. Pozdrav. Sklopio sam životno osiguranje sa allianzom. Ozlijedio sam se i za koji tjedan, kad mi završi fizikalna terapija, ići ću tražiti naknadu. Tko bi mi mogao dati najbolji savjet u vezi visine naknade? Tko se bavi s tom procjenom?
  3. Molim da mi netko pomogne. U četvrtak bih trebao ići na razgovor kod sindikalnog povjerenika, pa da se znam šta da mu kažem.hvala
  4. Pozdrav. Zaposlen sam na određeno vrijeme. Moj problem je slijedeći. Radim teški fizički posao (radnik na naftnom tornju). I prilikom obavljanje tog posla moram biti 100% fizički zdrav. Prije tri mjeseca otišao sam na bolovanje, radi podvrgavanja operaciji ručnog zgloba. Operacija je prošla u redu i sada bih još 5 mjeseci trebao biti na bolovanju. Nakon isteka tog vremena trebao bih se podvrgnuti operaciji vađenj a metalnih implantanata iz zgloba. Mene zanima da li mi poslodavac mora omogućiti obavljanje manje fizički zahtjevnog posla? Na moj zahtjev da me se prebaci na lakše radno mjesto, dok se nalazim na bolovanju, nailazio je na nerazumjevanje kako poslodavca tako i sindikata. Sve se svodilo na to da ja moram zvati kojekakve osobe u tvrtci umjesto da sindikat to obavi umjesto mene. Mislim da je dužnost sindikata da se mora boriti za svoje članove.Ne bih htjeo da tih 5 mjeseci provedem sjedeći kod kuće.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija