Jump to content

VAI

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala, i još jedno pitanje, da li u centru ide pokušaj mirenja ili kako to funkcionira?
  2. Hvala na odgovoru, dijete će uskoro napuniti 6 g., nismo se još obratili CZSS - u.. Da li znate koji je maksimalan iznos alimentacije?
  3. Molim Vas za pomoć..Suprug i ja smo se odlučili rastati, imamo jedno dijete, slaže se da skrbništvo bude moje, ali možete li me uputiti u alimentaciju.. Koji je najviši odnosno maksimalan iznos koji mogu tražiri? Nadalje muž nema fiksnu plaću. Mjesečno je oko 6000 kn (min), ali obzirom da radi i subote i nedjelje i ima neke beneficije ukupan iznos je veći.. Da li se za izračun alimentacije uzima taj iznos s dodatcima na plaću ili ne? Također da li otac i dalje mora plaćati alimentaciju sve dok se dijete školuje? Pregledavala sam teme i postove i ispričavam se ako mi je isto promaklo, pogubljena sam u svemu, pa vas molim za razumijevanje... Hvala unaprijed....
  4. On ima pravo na dvije posjete mjesečno (zasad), plus blagdani, ako netko iskoristi jednu, tebi ostaje još jedna. Što se tiče policijske provjere nitko ti neće dolaziti doma niti susjedima, policija izlazi na teren kad zatvorenik dobije pravo izlaska iz kaznionice.
  5. Sve ovisi o tome kada je refernt poslao provjere za tebe (dosta puta završe u ladici na dugo vremena)..Nazovi referenticu pa pitaj (vjeruj mi - tamo moraš biti uporna).
  6. Pročitaj: ZAKON O REHABILITACIJI.
  7. Znači osuda na 3 god., nakon 2 god. i 5 mj., dobio uvjetni otpust, skoro 7 mjeseci.
  8. slažem se s komentarom..u mojem slučaju, odnosno slučaju mog izv.supruga, nije bilo premještaja u poluotvoreni tip zatvora, ostao je u zatvorenom tipu do kraja (zbog sporosti pravosuđa nije bilo vremena da mu se pruži mogućnost odlaska u poluotvoreni tip, prije je došlo vrijeme za uvjetni otpust).
  9. VAI

    pitanje

    pročitaj: Zakon o rehabilitaciji...
  10. Htjela bi se samo nadovezat - iz Remetinca se može ići i u Vukomerec, Turopolje i Lipovicu..Nitko pa čak ni zatvorenik do zadnjeg dana - dana premještaja, neće znati kamo ga premještaju.
  11. VAI

    molim pomoć

    Potpuno ze razumijem..Ja svog dragog nisam vidjela ni čula 7 mjeseci... Držim ti fige da sve što brže prođe! P.S.Ostavila sam ti poruku u inbox - u.
  12. VAI

    molim pomoć

    Ne, optužnica se podiže tek kad istražni postupak završi (kad? - za svakog drugačije).U mom slučaju, odnosno mog izv.supruga, istražni postupak je trajao 6 mjeseci,ispitani su svi svjedoci, među njima i ja, ali neki od njih nisu bili pozvani na ročište kad je podignuta optužnica.A prvi sud kod suca i sudskog vijeća bio je nakon što je 8 mjeseci proveo u istražnom zatvoru, no kako se jedan od optuženih nije pojavio, sud je odgođen za još skoro 2 mjeseca..Tako da...Trajalo je podosta.. To što si praktički živjela s njim ne znači ništa, jer status izvanbračne zajednice se stječe tako da izv.partneri moraju živjeti zajedno minimalno 3 godine. Slobodno pitaj, znam kako je meni bilo, i bilo bi mi drago da mogu pomoći nekome tko se našao u istoj situaciji. Pozdrav...
  13. VAI

    molim pomoć

    Pokušat ću odgovoriti kako se kaže "zdravo seljački"..Pozvana si kao svjedok u istražnom postupku, što znači da ćeš kao svjedok biti ispitana od strane istražnog suca koji mu je dodijeljen.Pripremi se na pitanja: prvo o sebi (datum rođenja, adresa prebivališta, posao..), a onda o njemu:od kud ga znaš, koliko ste zajedno, da li nešto znaš u vezi slučaja, da li znaš druge osobe (ukoliko su u slučaju optuženi ili pozvani kao svjedoci),otkud ih znaš, itd..Svi svjedoci koji su pozvani biti će ispitani, a da li će dobiti poziv za drugo ročište - kad se digne optužnica, ovisi o sucu. P.S.Ukoliko imaš status izvanbračne supruge možeš koristiti blagodat nesvjedočenja.. Pozdrav..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija