Jump to content

zzzzz

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. U tome i jest paradoks - rjesenje vjestacenje (tj nalaz, isprika ako sam se krivo izrazila) je dokument na temelju kojeg Centar za socijalnu skrb donosi konacno rjesenje o pravu na invalidninu - a buduci da su nalaz vjestacenja primili nakon smrti, obustavljaju postupak i ne zele izdati rjesenje o pravu na invalidninu (od datuma podnosenja zahtjeva do datuma smrti).
  2. Postovani, molim za savjet - sto uciniti kada podnositelj zahtjeva za osobnu invalidninu umre tokom procesa koji traje nerazumno dugo? Zahtjev radi metastatskog karcinima je podnesen u srpnju 2017 u Centru za socijalnu skrb i 7 mjeseci se cekalo vjestacenje Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (Zagreb, Tvrtkova). Kako se pacijentu stanje pogorsavalo, neprestanom smo vjestacenje pokusavali pozuriti telefonski (ne javljaju se) i pisanim putem (pozurnice primaju iskljucivo e-mailom i ne citaju). Na kraju smo osobno otputovali u Zagreb po informacije. Vjestacenje je obavljeno 25.1., nalaz o 100% invaliditetu napisan 30.1., poslan 15.2. i zaprimljen u Centru za socijalnu skrb 20.2. Nazalost, bolesnik je preminuo 12.2. i u Centru za socijalnu skrb su me obavijestili da moraju prekinuti postupak premda je vjestacenje obavljeno jos za zivota. Da su nalaz zaprimili prije smrti pravo bi bilo ostvareno od dana podnosenja zahtjeva do dana smrti. Naravno, u soku smo, tim vise sto je vjestak rekao da se radi o neupitnom, automatski priznatom invaliditetu ('s obzirom na dijagnozu ne mora ni gledati dokumentaciju'), na vjestacenje smo cekali vise od 7 mjeseci, a na otpremu rjesenja 20 dana premda smo trazili zurnost (jer je osoba vec bila na samrti). Pitam se koji bolesnik sa karcinomom ima toliko vremena i molim za savjet mozemo li ista poduzeti? Unaprijed hvala!
  3. Poštovani, imam pitanje vezano uz pravo na regres. Do 30.06. sam bila zaposlenik fakulteta, a od 5.7. sam zaposlena u privatnom sektoru. Na fakultetu sam time ostvarila pravo na 6/12 godišnjeg odmora koji nisam mogla iskoristiti i rečeno mi je da će mi za to biti isplaćena naknada nakon ljeta. U temeljnom kolektivnom ugovoru stoji: "Pravo na regres ima svaki zaposlenik koji u tekućoj godini koristi makar i razmjerni dio godišnjeg odmora.". Znači li ovo da imam pravo na regres ili se isplata naknade umjesto slobodnih dana ne smatra korištenjem GO? Novi poslodavac u svom kolektivnom ugovoru i pravilnicima što se regresa tiče propisuje samo da se on isplaćuje u lipnju. Budući da ću kod ovog poslodavca koristiti proporcionalni dio godišnjeg odmora na koji imam pravo, a zaposlila sam se nakon isplate regresa, bih li kod njega trebala ostvariti pravo na regres (i da li u punom iznosu ili proporcionalno danima GO na koje imam pravo)? Puno hvala!
  4. Prije svega, hvala svima na tumacenju i vremenu! Da, valjda je ovo onda taj slucaj. Naime, nemam prethodnih kazni niti prekrsaja i priznala sam da sam kriva. Iako me stricek nije puno spotao, to je valjda usmena opomena. Ne znam zasto, ali sve sto mi je Google nasao bile su pismene opomene i ukidanja prekrsaja pa me to zbunilo Jos jednom - hvala!
  5. zzz: moram li platiti sada ili mogu i kasnije (preko uplatnice)? policajac: zasto ste tamo stali? zzz: zato sto sam morala ostati duze od 2h policajac: ok zzz: znaci ne moram sada? policajac: ne morate uopce (pise na sliku OK) zzz: policajac: dovidjenja zzz: dovidjenja /nisam dobila nikakav papir osim da sam preuzela auto
  6. Pozdrav svima! Molim za savjet/objasnjenje: je li se ikada ikome desilo da mu Zgparking paukom pokupi vozilo, dodjete po vozilo i oni vam naplate trosak pauka, odete na salter do policije i policajac vam oprosti kaznu? (Napominjem - niti ga poznam, niti sam ga podmitila niti ista sl.) Naravno da sam presretna bila razvojem dogadjaja, ali kasnije sam se zapitala kako je to moguce? Naime, ja sam zaista parkirala gdje se ne smije - dio parkiralista iscrtan zutom cik cak crtom ispred Filozofskog fakulteta, ali koliko vidim po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, clanak 84 - koji govori o tome kada se vozila premjestaju, nista od toga nije vazilo - niti sam ugrozavala promet, ometala preglednost, smetala pjesacima, prometu, bila na pruzi, 5m od krizanja... I sad se zapravo pitam zasto mi je pauk digao auto tj. smije li dici bilo koje vozilo nepropisno parkirano ili samo ono koje spada u taj cl. 84? Nadalje, kako policajac smije samo oprostiti (tj. reci OK, ne trebate nista platiti i ne dati mi ikakav papir) kaznu (koju sam priznajem zasluzila) i ako mi je policajac oprostio kaznu kako mi onda Zgparking moze naplatiti 500kn za nesto za sto nisam dobila kaznu? Jer po mojoj logici trebala bih ili platiti samo kaznu ili kaznu + pauk ali nema mi smisla da se placa samo pauk? Mislim, ako mi je kazna nevaljana onda kako opravdati pauk, ako je valjana onda tko ce je platiti umjesto mene? Dobri policajac kojeg nisam nikad u zivotu vidjela?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija