Jump to content

Tugomir

Korisnik
  • Broj objava

    43
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. ta potvrda se traži u Mirovinskom za potrebe ostavinske rasprave?
  2. oprostite što se ubacujem, dali u slučaju kad je netko umro dok je još u radnom odnosu, postoji mogućnost da se podignu sredstva iz 2 stupa? ako da na koji način dali to ide na ostavinsku raspravu ili sa tim rješenjem poslije ostavine?
  3. kako sam obrt zatvorio 31.12.2013. godine ostalo mi je nešto duga u poreznoj za PDV svake godine od tada, znači 2014,2015,2016,2017 godinu uzmu si povrat poreza koji dobijem i svaki put mi napišu da se javim u poreznu radi usklađenja dugovanja u roku 8 dana od primitka poreznog Rješenja, nisam nikad i tako svaku godinu, šutim ja, šute oni.. jer prava na zastaru nemam 6 godina, dali je tako? prije tjedan dana zanimalo me koliko još otprilike imam dugovanja, pa sam preko E porezne tražio ispis,naravno drugi dan sam dobio tu potvrdu, al nakon dva dana i opomenu iz porezne pismenu ispada da sam ih podsjetio na dug Uglavnom dobio sam Opomenu, gdje piše da taj iznos moram platiti u roku 8 dana ili će preko Fine pokrenuti Ovrhu, zapravo me zanima, dali mi mogu blokirati račun bez da mi pošalju Opomenu pred ovrhu?? i dali me moraju obavijestiti o tome Opomenom pred Ovrhu i ako tada ne platim u roku 8 dana blokirati mi račun? hvala unaprijed i molim Vas odgovor ako netko zna jer prvih 8 dana od opomene mi je u utorak 20.02.
  4. Obrt je zatvoren sa 31.12.2013. godine, u 1.mj.2014. godine isplačena je plača za 12.mjesec, zaključena je godina..poslovanje..pa me zanima dali imam kakve obaveze u 2015.godini pošto je plača isplaćena u 1.mj.2014. godine, ako da koje su to? Hvala.
  5. Kod odlaska u mirovinu početkom 2008.tati je u Rješenju pisalo koliko mu se priznaje godina radnog staža od kad do kad i gdje..u istom rješenju je napisano da mu se ne priznaje radni staž od 04.04.1994. do 31.05.1996. godine jer nisu plačene obveze tada je bio obrtnik.. nakon toga je on radio i to je ok..on redovito od porezne svaki mjesec dobi uplatnice za dugovanje, pa me zanima dali mogu tražiti zastaru jer imam taj podatak iz rješenja ili da odem u poreznu tražiti da mi izlistaju dugovanje za koje ga terete pa da onda pišem zahtjev za zastaru? hvala.
  6. trebam pomoć, ako mi je mama otišla u mirovinu sa 27.12.2007. godine, dali svi porezi što je ostala dužna, Pdv, porez na dohodak, na tvrtku, neke kazne idu u apsolutnu zastaru 27.12.2013. godine ili ne??
  7. Poštovani, Planiram sa 31.12.2013. godine zatvoriti obrt, radi se o trgovini mješovite robe, pa ako ima netko tko mi može pomoći i savjetovati koji je postupak, da nešto ne propustim. Imam knjigovođu koji mi radi papire, no zanima me dali se poslovni račun zatvara ili ostaje otvoren?? jer moram isplatiti još jednu plaču za 12 mj.na njega ili?, a imam još i nešto dugova dobavljačima koje neću uspijet podmiriti do 31.12..dali se to može plačati i sa mog privatnog računa?? također me zanima šta će biti sa zalihama robe, jer biti će je podosta, zapravo me strah da mi knjigovođa nešto ne zezne pa da platim i više nego što moram.. hvala na pomoći.
  8. poštovani, Trebam jedan savjet, ako je netko imao slično iskustvo. Poslovno surađujem sa jednom firmom koja je pokrenula predstečajnu nagodbu vidim da je dobila i novog povjerenika ili stečajnog upravitelja, uglavnom imam nekog duga kod njih, jer ne plačam račune baš redovito,plačam no kasnim, dali oni odmah kreču u naplatu potraživanja ovrhama ili?
  9. samo da još dodam da je mama bila obrtnik kod odlaska u mirovinu, a dugovanje ja za mirovinsko i zdravstveno..
  10. Mene zanima sljedeće, mama kad je išla u mirovinu imala je dug za doprinose, nije platila zadnju godinu, godinu i pol - nisam sigurna koliko mjeseci prije nego je podnijela zahtjev za mirovinu,tako da su joj u Rješenju koje je dobila oduzeli toliko mjeseci koliko nije bilo plačeno od radnog staža..no nju i dalje vode kao dužnika za mirovinsko osiguranje, iako je u mirovini od konca 2007. godine.. pa me zanima šta napraviti, dali dug ostaje bez obzira što su joj oduzeli te mjesece od radnog staža kod odlaska u mirovinu, ili je to netko "slučajno " zaboravio otpisati?
  11. vjerojatno je, samo se ne sječam..za ovu 2011 sam sigurna. hvala na odgovoru..
  12. zahvaljujem na odgovoru, a kada zastupa apsolutna zastara u ovom slučaju, ako je mama otišla u mirovinu 27.12.2007..zadnja opomena je došla u 11.mj.2011.godine..
  13. imate li molim Vas neki primjer zahtjeva? Hvala.
  14. znači nažalost ništa onda od zastare,oni če redovito opominjat..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija