Jump to content

smoxy

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Štičenik centra od rođenja je osoba sa posebnim potrebama i nakon smrti roditelja i brata preuzeo je CZSS i dodjelio privremenog skrbnika koji nije mogao podizati najamnine koje je štičenik dobio u nasljeđe zbog velike nekretnine i sve najamnine je centar rekao da se uplačuju na račun štičenika koje su iznosile oko 5000kn + 600kn. Štičenik je u vrijeme prije pandemije COVID-19 ušao u proces oduzimanja poslovne sposobnosti koji zbog pandemije još u trajanju. Privremeni skrbnik je odlučio prodati dio imovine koja je u procesu etažiranja i uspio jer je predugovorom upisana osoba u vlastovnicu ispod imena štičenika, te je na ugovoru naveden štičenik kao prodavatelj i kupac iz vlastovnice. Na oglasu je naglašena povoljna prodaja zbog plačanja u kešu. Zanima me legalnost takvog posla? Prava dugogodišnjeg ( podstanara sa obitelji ) bez ugovora na traženje novog upisanog vlasnika neetažiranog djela stana za iseljenje?
  2. Na tužbi na iseljenje ako je po ovom slucaju receno(sucu) da je vlasnik samoinicijativno odlučio iseliti suposjednika te da je drugi suposjednik sam zaposlio majstora za promjenu brave te da je vlasnik znao za to, kakva bi po vama se ocekivala presuda?
  3. Zanima me koliki pomočni objekt mogu izgraditi bez građevinske dozvole i dali ga mogu izgraditi na dijelu zemljišta gdje je susjedov prozor i koje su mi dozvole potrebne? Susjed ima staru kuću na međi sa prozorom koji gleda na moje dvorište! Kolika udaljenost mora biti od tog objekta tj. njegove kuće da bi mogao izgraditi objekt(garaža+ostava za drva) Unaprijed zahvaljujem!!!
  4. smoxy

    2 posjednika

    A tko da plaća razdvajanje brojila za komunalije ako dva posjednika ne komuniciraju a jedan je plačao sve do sada? Hvala!!
  5. smoxy

    2 posjednika

    Ako u kući postoje 2 posjednika a jedan plača režije(struja)a drugi ne želi tj. ignorira.Kuća je etažirana.Kako postupiti? Posjednik koji ne plača struju koristi etažu za električarske poslove(neprijavljeno)!!!
  6. Lijep pozdrav! Imam problem sa tužbom smetanje suposjeda. Prije 15-ak godina moj ujak se doselio u kuću (vikendicu) moje majke na kontinentalnom dijelu Hrvatske i tako je živio do 7.mj 2008. U 3mj. 2008. je dobio usmenim i pismenim putem da bi se trebao odseliti do 7. mj. 2008. u svoju kuću koja je 50km dalje od ove da bi ja mogao normalno živjet sa svojom ženom. Ja sam živio s njim 3g. i žena 1g. te nismo mogli izdržati živjet sa osobom koja je šečeraš i taj šečer zaljeva sa velikim količinama alkohola svakodnevno te maltretira i vrijeđa pred gostima.Počeo je iznosit naše stvari i bio sam primoran promjenit bravu te njegove stvari preselit u podrum od kojeg i on posjeduje ključ. Tada je on mene tužio za smetanje suposjeda a poslje toga ga je moja majka (vlasnica) tužila za iseljenje. Dobio sam rješenje da moram vratit staru bravu ili predat ključ nove brave ulaznih vrata kuće i platit njemu sudske troškove. Troškove sam platio, bravu nisam vratio niti predao novi kljuć. Sad je pokrenuta ovrha koja će stići kroz par dana zato što nisam predao ključ. Pošto imam troja vrata -1. ulaz u dvorište 2.ulaz u kuću(promjenjena brava) 3. ulaz u kuću dali bi trebao vratit staru bravu na 2.vratima i stavit(vlasnik) na 3.vrat. da bi zaštitio imovinu te vremenski dobio sa čekanjem tužbe za iseljenje? Šta da radim ja ili vlasnik??? Dali i kako ga može tužit vlasnica za najamninu koju nikad nije plačao ili bar tražit najamninu za podrum koji koristi svakodnevno kad smo ja i žena na poslu? Dali i kako ga može vlasnica tužit za poljoprivredno zemljište koje je dao bez odobrenja drugome da obrađuje sa mogučnošću da uzima najamninu od njega? Kako zaštitit imovinu vlasnika u podrumskom djelu kuće za koji posjeduje ključ? Molim vas pomozite!!!!!! Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija