Jump to content

domminnik

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, htio bih prebaciti prebivalište na kuću čiji sam ja vlasnik a koja nije legalizirana (zemljište se vodi kao livada). Kako kuća nema službeni kućni broj, zanima me mogu li uopće promijeniti prebivaište na nju? Ako da, što mi od dokumentacije treba? Unaprijed zahvaljujem
  2. Pozdrav, zanima me koja je uloga jamca u kreditu? Konkretno, zanima me, da li mi se, ako se odlučim biti jamac, smanjuje moja kreditna sposobnost tj. smanjuje kreditni limit za iznos rate kredita? Unaprijed zahvaljujem
  3. Hvala na odgovoru. Taj kopija plana za koji kažete da se s njim ide na općinu, na što se odnosi, vikednicu, cijelu zonu ili? Na mjestu gdje je vikendica provedena struja i voda, a vikendica ima priključak struje. Osim toga, bivši vlasnik plaća za nju porez na nekretninu za odmor.
  4. Kupujem dvije parcele koje su jedna do druge. Nalaze se u općini Dugo selo- Jedna je velika 600m2 i vodi se kao vinograd a druga je velika 60m2 i vodi se kao livada. Na parceli od 60m2 koja se vodi kao livada, nalazi se vikendica od otprilike 30-ak m2. Vikendica ima priključak struje, moguće je priključiti i vodu čiji je priključak odmah na cesti. Vikendica nema građevinsku dozvolu iako je bivši vlasnik na nju plaćao porez na nekretninu za odmor. Zanima me kakve su mogučnosti legalizacije takvog objekta? Čuo sam verziju po kojoj ako je objekt manji od 40m2, ako ima ukopane podrume, mogučnost priključka vode i struje, te ako nema uređenog potkrovlja, da se tada može dobiti građevinska dozvola. Ne znam koliko u tome ima istine? Na katastru su rekli da se sigurno za početak može dobiti dozvola za "pomoćni objekt vinogradu", otprilike tako. Zna li tko kakva je ta dozvola, koliko košta, kako se do nje dolazi? Unaprijed zahvaljujem.
  5. Kupujem dvije parcele zemlje koje uredno glase na prodavatelja. Zanima me kako ide postupak prijenosa vlasništva sa njega na mene? Da li mi je kod javnog bilježnika ovjereni kupoprodajni ugovor dovoljan da sa njim prenesem vlasništvo parcela na sebe? Drugo pitanje odnosi se na plaćanje poreza. Jedna parcela se vodi kao vinograd a druga kao livada (iako je na njoj vikendica koja nema dozvolu). Plaća li se porez prema iznosi koji stoji na kupoprodajnom ugovoru ili porezna služba šalje nekog da procjeni vrijednost parcela? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija