Jump to content

magiur

Korisnik
  • Broj objava

    86
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Prodavatelj je poslovno nesposobna osoba. Suvlasnik je 1/8 stana. Skrbnik želi prodati njegov dio. Mora li se obratiti Centru za socijalnu skrb, kakva je forma tog ugovora, mora li novac položiti na neki posebni račun i da li Centar ima uvid i kontrolu na način kako se isti troši. Na što se mora paziti. Molim hitan odgovor
  2. Otac je umro, nasljeđuju ga, da ima imovine, maloljetna djeca koje zastupa majka. Otac nije imao imovine. Djeca imaju pravo na mirovinu (1400,00 kn). Otac je uzeo nenamjenski kredit. Može li banka zahtjevati od djece plaćanje duga po kreditu. Mislim da ne jer se mogu naplatiti samo iz ostavine, koje nema (preciznije odgovornost nasljednika u visini nasljeđenog svom svojom imovinom). Mirovina je obiteljska mirovina kojom se rješava egzistencijalno pitanje djece, koja ne mogu sama zarađivati. Jesam li u pravu, budući banka plasira navedene po meni krive informacije.
  3. Kolege na stranicama HOK-a pod Odvjetnička akademija imate radne materijale sa radionica novi ZKP
  4. Kolegice jednababaroga ispričavam se ako sam pretjerao
  5. Kolegice jednababaroga (ex sudska vježbenice) ZKP kaže u st.2. čl.366. Presuda se izriče i javno objavljuje u ime Republike Hrvatske. Pogledajte glavu XXII i pod 1. javnost glavne rasprave. Zaključno ako ste isključili javnost sa glavne rasprave ipak morate presudu izreći i javno objaviti, a obrazloženje ne. Ako niste isključili javnost tada postupate prema citiranoj normi. ZPP kaže u st.1 čl.336. Kad se presuda objavljuje, sudac pojedinac odnosno predsjednik vijeća javno će pročitati izreku i saopćiti ukratko razloge presude, a u st.3 Ako je javnost na glavnoj raspravi bila isključena, izreka presude uvijek će se javno pročitati, a sud će odlučiti hoće li se i koliko isključiti javnost pri objavi razloga presude. VSRH kad objavljuje praksu ne objavljuje imena stranaka. Ali definitivno u dvojbi možete li ili ne možete slati, smatram da možete, te da Vas radi toga nitko neće prozvati ili slično, ipak moja sugestija je da ih baš ne stavljate na forum, već da ih dostavljate izravno na mail, a ako su vam u .doc formatu izbrišite imena.
  6. Sada ste dobili obavijest o prekršaju i uplatnicu, a moguće je da Vam je kaznu izrekao komunalni redar (prometno redarstvo) tada je to nešto drugo. Čekajte zaprimanje prekršajnog naloga, nakon toga podnesite prigovor. Kad Vas sud pozove na glavnu raspravu priznajte učin djela i zamolite da sud primjeni mjeru upozorenja opomenu umjesto izricanja kazne. Ako to ne prođe podnesite zahtjev za zamjenu kazne za rad za opće dobro (to se baš ne izvršava) ili zahtjev za obročno plaćanje kazne. A možete i neplatiti pa u zatvor minimum 3 dana, a 1 dan je oko 250 kuna. Pozdrav pretpostavljam kolega riteh. E da i to s lošim imovinskim statusom Vam je baš ok, vozite auto a izvlačili bi se na loš status. Paušalni troškovi su oko 110,00 kn. Ima smisla žaliti se pa što bi onda mi pravnici radili.
  7. Kolege ne želim dolijevati ulja na vatru, ali ono što nitko nije napisao je da od 150 ljudi nitko, ali baš nitko nije dobio 10 bodova iz kaznene radnje, a samo 2 radnje su dobile 9 bodova. Čemu onda kategorija svjedodžbe cum laude. Položio sam ispit, ali ću podržati svaki konstruktivni pravni prijedlog kolega za izmjenu ovakvog načina polaganja.
  8. Prekršajni postupak je obustavljen radi nastupanja apsolutne zastare. Kako tražiti trošak? Kojem tijelu poslati zahtjev? Koji su rokovi?
  9. dužnik je otišao u stečaj. kao vjerovnik prijavio sam potraživanje, koje je jedan stečajni vjerovnik osporio. Sada sam, nakon sporenja pred trgovačkim sudom, dobio pravomoćnu i ovršnu presudu kojom se moja tražbina utvrđuje (da postoji). Što dalje, kako se naplatiti, da li najprije poslati dopis, pa poslije podnijeti prijedlog za ovrhu ili nešto drugo? Da li postoje neki rokovi kod toga?
  10. Kod upisa etažiranja u zemljišne knjige potrebno je priložiti međuvlasnički ugovor ako ima više vlasnika, a ako je jedan izjavu vlasnika. Što je to izjava vlasnika, što on mora sadržati, da li mora biti ovjerena kod jb.
  11. Kolega mikli spominje časopis Odvjetnik. Isti se može besplatno downloadati u .pdf formatu na stranicama Hrvatske odvjetničke komore www.hok-cba.hr
  12. Molim kolege za savjet. Pred prekršajnim sudom vodi se postupak radi posjedovanja manje količine droge, ujedno je pokrenut i kazneni postupak. Oba postupka su u fazi glavne rasprave. Da li mogu tražiti obustavu prekršajca i temeljem čega. Članak 10 Prekršajnog zakona nešto kaže o istome, ali nedostaje odluka. Da li se možda može tražiti nekakav prekid ili nešto.
  13. Radniku se obustavlja plaća 1/3, sada odlukom suda treba obustavit još više. Mogu li ja kao poslodavac obustaviti preko 1/3, temeljem koje propisa to činim, budući mislim da su ovršni i drugi propisi u kontradikciji.
  14. U kaznenom postupku dosuđen je imovinskopravni zahtjev. Je li ta presuda ovršna isprava, te mogu li je koristiti u ovršnom postupku? Kako bi ga Vi naplatili?
  15. Kolegice Nata poslano. Kolege moguće je da sam nekoga zaboravio (zaboravio poslati materijale). Molim da ostavite poruku.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija