Jump to content

kola

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima na forumu. Evo našao sam ovu temu pa da postavim pitanje: napuhao sam 0,91, 0,81 sa tolerancijom, te su mi uručili zapisnik alkotestiranja, obavijest o privremenom oduzimanju dozvole na 2 dana, uplatnice (na 1000 kazna + 100 kuna sudski troškovi)i prekršajni nalog na kojem nisu naveli oduzimanje vozačke dozvole, odnosno taj dio stoji prazan. Što to znači da će naknadno odrediti na koliko će mi oduzeti, Ili kako piše na ovoj temi da mi uopće neće oduzeti? Nemam iskustva pa molim za pomoć jer mi nije jasno iz prijašnjih odgovora, a ispada da ako na prekršanjom nalogu ne piše mjera zabrane, te se odmah plati kazna, neće niti izreći mjeru zabrane, a ako se piše prigovor tada sve odlazi na sud, a sud može odrediti i drukčiju kaznu ali i izreći mjeru zabrane.
  2. Pozdrav svima na forumu. Evo ukratko: Petak navečer, su me zaustavili na putu od prijatelja do kuće (inače 500m udaljenosti, iako nije ni bitno), i napuhao sam 0,91, te su mi uručili zapisnik alkotestiranja, obavijest o privremenom oduzimanju dozvole, uplatnice (na 1000+100kuna)i prekršajni nalog na kojem nisu naveli oduzimanje vozačke dozvole, odnosno taj dio stoji prazan. Što to znači da će naknadno odrediti na koliko će mi oduzeti? Jer sam prelistao dosta tema na forumu i većina piše da im odmah piše dužina zabrane. Hvala unaprijed.
  3. Evo, saga se ipak nastavlja. Novi vlasnik je imao prometnu nesreću u kojoj mu je kombi oduzeo prednost na cesti i udario ga. Upravo danas sam i ja dobio čestitku Naime, prvookrivljenik je šofer kombija. Drugookrivljenik je tip koji je od mene kupio motor jer se kretao prevelikom brzinom, a trećeokrivljenik sam JA, jer nisam odjavio vozilo. Opet se pozivaju na čl.250 stavka 2 Kako sam i prije pisao, ja sam istraživao po zakonima i novi zakon je stupio na snagu 18.06.2008., a ja sam prodao motor 10.06.2008. U novinskom članku sam našao da je po starom zakonu prodavatelj morao napraviti samo ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, a sve ostalo je morao napraviti kupac u roku 15 dana od kupnje. Molim da li mi netko može odgovoriti: Da li sam ja trebao odjaviti motor ili ne?
  4. Bovu hvala na odgovoru. Poslao sam preporučeno i imam potvrdu. sad, ja nisam mogao naći u starom zakonu gdje piše tj, članak koji govori da je dužnost kupca napraviti prijepis. To sam pročitao u novinskom članku koji je pisao o promjenama nakon izlaska novog zakona 18.06.2008. Recimo, u novom sam to odmah našao (čl. 250.), a gdje to piše u starom, tj. onom koji je važio dana 10.06.2008.? Petpetica hvala i tebi na odgovoru. Čuvam ga čuvam Pa to je jedini dokaz da motor nije više moj. Ok za odjavu, ali da li ja to moram napraviti? budući da je po starom zakonu (iako ne znam po kojem članku), to bila obaveza kupca? Ja bi rado i napravio odjavu 11.06.2009. ali kako? Pa kad sam otišao na policijsku postaju da pokažem ugovor,žena sa šaltera samo što me nije izmlatila. Meni nije ništa teško napraviti ako je to moja dužnost. Ali to je i razlog zašto sam potražio pomoć na ovom forumu. Jer otkako se to desilo dobivam svakakve odgovore.
  5. Pozdrav svima na forumu. Molim za pomoć, savjet. Naime, prodao sam motor čovjeku u istoj županiji i ostavio mu tablice. Kako je to bila moja prva prodaja u životu najprije sam se informirao što trebam napraviti. Rekli su mi na na tehničkom i javni bilježnik, a i svi moji poznanici: Ako je motor registriran i ostavljaš mu tablice onda samo ovjera ugovora kod javnog bilježnika i ostalo mora on sam. Naravno da nije išlo tako glatko. Nakon izvjesnog vremena dobivam doma opomenu od policije da moram odjaviti motor ili slijedi kazna. Pokušao sam nazvati tipa bez uspjeha. Nabavio br. kućnog telefona, nazvao i ostavio poruku da me nazove. Ništa. Otišao sam na policiju sa opomenom i ugovorom, a kad tamo, gospođa ne bezobrazna nego katastrofa: Što bi ja sad htio?, Što bi trebala sad policija na njegovoj adresi tražiti dokumente i tablicu? Ja odgovaram da molim za pomoć, Ne mogu odjavit vozilo ako su svi dokumenti kod kupca,a on se ne javlja i pokazujem joj ugovor o kupoprodaji. Gospođa na šalteru me otpili (da ne duljim) i kaže da ja moram kod njega doma i neka mi da papire i tablicu ??? Tražio sam na internetu informacije i našao novi i stari zakon, a i novinski članak. U novom zakonu piše da je prodavatelj dužan odjaviti vozilo kod bilo kakve prodaje (čl.250), ali u novinskom članku piše da je novi zakon stupio na snagu 18.06.2008., te da je po starom zakonu to obaveza kupca, a ja sam prodao motor 10.06.2008. Ne znam da li je dozvoljeno na forumu stavljat linkove na druge stranice, ali ako nekome trebaju mogu poslati. Poslao sam pismeni dopis na policiju da se kupac ne odaziva na moj poziv da obavimo prijepis, te da sam ja prema tada važećem zakonu obavio sve svoje obaveze. Te predlažem da zahtjev za odjavom upute na njegovu adresu koja se nalazi na ugovoru (priložio sam kopiju ugovora). Moje pitanje je jednostavno: Što sad? Od tog dopisa dalje ne znam ništa: Da li sam ja dobro napravio, ili nisam. Da li se saga nastavlja? Vjerojatno ću dobiti i porez na motor za 2009.g.? Unaprijed Hvala na svakom savjetu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija