Jump to content

DIDAS

Korisnik
  • Broj objava

    38
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Na koji način se radnici mogu uključiti u stečajnu masu, tj što je dokaz za njihovu tražbinu? Isplatnih lista nema.
  2. Pa, to bi trebalo biti pod normalno - pisana forma. Mada sam našla i ovo tumačenje; "...Iznimno, ugovor o kupoprodaji nekretnine koji nije sklopljen u pisanom obliku može se smatrati valjanim ako su ugovorne strane ispunile u cijelosti ili pretežnom dijelu obveze koje iz njega nastaju..." E sad, mogli bi pričati o lakovjernosti i kako su moji smatrali da je usmeno ok jer nije bilo razloga da se isto i ne ispoštuje. Ali, mi imamo odvjetnika, sve ove godine i to dobrog odvjetnika ili smo samo tako mislili.. koji nas u biti nije nikada upozorio na ove propuste. tea01 ; Odvjetnik nam je rekao da ćemo sada tužiti i napraviti zahtjev za povratom dane kupovne cijene jer prodavatelj i dalje ne želi da napravimo upis vlasništva. E pa sada, priznali su da su isplaćeni u cjelosti a ne žele dopustiti upis, pa sada nakon toliko godina ni mi to više ne želimo već želimo povrat našeg novca + kamate. Kakve bi nas prepreke tu mogle snaći?
  3. Usmeni ugovor je sklopljen "99 s roditeljima maloljetne osobe, mi smo kupci. Nisam sigurna zašto se vratilo (dodatno, naknadno utvrđivanje), nemam sad uvid u rješenje, ali žalili su se tj tada maloljetno dijete se žalilo da u doba kada je ugovor sklopljen je imala 14 godina te da je trebao pristanak centra za socijalni rad. u postupku je utvrđeno da je imala saznanje o prodaji i isto tako da je znala da su roditelji primili novce za prodaju. O pokušaju prodaje tog dodatnog komada zemlje počinje se govoriti tek kada je odrađena kupovina tj plaćanje ovoga prvoga. Napominjem da nije naplaćena akontacija već cjelokupan iznos koji je dogovoren (to oni čak ni ne osporavaju) te tek tada nastaju problemi. U tužbenom zahtjevu tužimo na ispunjenje ne na povrat.
  4. Sklopljen je usmeni ugovor o kupoprodaji nekretnine čiji je vlasnik maloljetna osoba. Po istome je izvršeno plaćanje te postoji potvrda. Prodavatelj, naknadno,hoće kupcu prodati još komad zemlje koju kupac ne želi te prodavatelj prestaje postupati po usmenom ugovoru tj ne želi dopustiti prijenos vlasništva te osporava uknjižbu. Nakon 8 godina spora u kojem i prodavatelj potvrđuje da je sve navedeno točno ali da on traži kupnju i tog komada zemlje, sud donosi presudu u našu korist, oni se žale.. Županijski sud sve vraća na ponovno suđenje i nakon 8 godina mi odvjetnik kaže da nemamo nikakva prava i da moramo odustati od spora jer je usmeni ugovor i jer je maloljetna osoba vlasnik... Moje pitanje je: da li je moguće da je usmeni ugovor ništetan kako tvrdi naš odvjetnik (sada nakon 8 godina muke, bačene love...- a to nije nikada ni spomenuo, pa on vodi spor cijelo vrijeme.)?
  5. Ovu obiteljsku mirovinu nasljeđuju djeca. Zar se to ne tretira kao alimentacija tj uzdržavanje djeteta? Djeca imaju 7 i 10 godina.
  6. Da li se vrši ovrha nad obiteljskom mirovinom? Naime, preminuo je bivši suprug, nakon njegove smrti ostalo je dvoje malodobne djece za koje bi majka predala zahtjev za obiteljskom mirovinom za djecu. Obzirom da je bivši suprug, imao dugovanje po raznim kreditima, zanima nas da li postoji mogućnost da banke sjednu na tu mirovinu?
  7. Koju svu dokumetaciju (računovodstvenu) treba pripremiti i proslijediti novom vlasniku tvrtke?
  8. DIDAS

    Oporuka

    Ispričavam se ako odgovora na ovo pitanje već ima.. Naime, moja baka želi sastaviti oporuku. Zvala sam javnog bilježnika i oni mi kažu da oni ne ovjeravaju oporuke.(?) Kažu da je dovoljno da osoba sama napiše oporuku, pohrani ju (najbolje kod onoga kojem ostavlja to nešto ili u Vodnikovu), ili u slučaju da ne može pisati da ju naštampaju (kompjuter) te u tom slučaju mora imati svjedoke i po mogućnosti vlastoručno ju potpisati.. Moje pitanje je kako ta oporuka mora biti sastavljena, koja je forma? Koje rečenice (pri svijesti..) MORAJU biti kako bi oporuka bila jednoga dana važeća i neosporna..?? Hvala.
  9. Kako otkriti gdje je "nestao" dd nakon stečaja? Tvrtka je dosta dugo bila u stečaju, danas je više na stranicama sudskog registra po MBS ne mogu naći tj brisan je. Sigurna sam da postoji neki stečajni upravitelj koji ima određena saznanja o istom? Kako saznati koji je to?
  10. Parkirali smo se kod Importane centra, zaboravili smo platiti kartu (eh ta kupovina za božić..) i naravno, kad smo se vratili dobili smo poklon od 250,00 kn kazne. Puno čitam o tom novom Zakonu, o donešenim novim uputama ali nikako ne mogu shvatiti što je određeno, što je na kraju ustanovljeno? da li oni zaista mogu na 7,00 kn parkinga naplaćivati 250,00 kn kazne? Mi smo stvarno zeznuli stvar, ali možemo li si kako pomoći?
  11. Nikako ne mogu shvatiti. Tko za što odgovara? Za što odgovara direktor a za što vlasnik? tj u kojoj mjeri kada se radi o vlastitoj imovini? Zar ne bi neovisno o tome tko je član uprave tj članovi koji čekaju podjelu dobiti kada je sve ok u istom slučaju kad firma propadne za isto morali odgovorati vlastitom imovinom. Gledajući vlastiti primjer (firme u kojoj radim) nitko za ništa ne odgovara.
  12. Da ne otvaram novu temu.. Ta zastara važi za apsolutno sve nakon zatvaranja obrta?? nešto je djelatnik na poreznoj jednom rekao da dok on šalje opomene i pokušava napraviti ovrhu da se datum zastare stalno pomiče? da li je to istina? šta je s onim da su porezni dugovi nasljedni? Znate li šta o tome?
  13. Blokada se ne knjiži. To vidimo samo mi kroz iznos na ž-r, BON-u. Tj neznam kako to imaju riješene druge banke ali na RBA internet bankarstvu ja vidim samo jedan iznos (rasploživi saldo) u minusu (tek kroz očevidnik o kojima se dobavljačima i kamatama radi) tj U knjigovodstvu je 0,00kn. Uostalom, blokada se povećava svaki dan za određeni iznos kamata. Kamate i promjene knjižim kada se i dogode
  14. Moja baka bi stan nakon svoje smrti ostavila meni. Obzirom da moja mama živi s njom napravile bi klauzulu u Ugovoru da se sa stanom može koristiti doživotno tj. da ja nemam pravo prodati ga bez njezine privole. Ali ne znamo kojim Ugovorom da uredimo nasljeđivanje bake (mislim da sa klauzula može ubaciti u bilo koji Ugovor) a da odbacimo mogućnost pobijanja istog (mogla bi se pojaviti teta iz Njemačke i tražiti svoj dio). Da li je bolje da baka oporučno ostavi stan meni, Kupoprodajnim ugovorom, Ugovorom o doživotnom održavanju...?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija