Jump to content

Leonor

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Zahvaljujem na brzom i iscrpnom odgovoru !
  2. Najpametnije je otići na internet stranicu inspekcije radi i anonimno ostaviti ovakvu poruku kakvu ste napisali nama. Inspekcija će po "službenoj dužnosti" biti obvezna izaći na "teren" i ustanoviti o čemu se radi. Nikad nitko neće doznati tko je uputio prijavu. Poslodavac će dobiti takvu kaznu da mu više nikad neće pasti na pamet napraviti tako nešto.
  3. Prije nekoliko dana imao sam manji udes sa službenim vozilom tvrtke za koju radim. Kako sam bio krivac dao sam policu službenog auta. Na autu od firme nije bilo štete, dok je na drugom autu puknuo žmigavac i oguljen je branik. Nakon dva dana zvali su me iz firme i traže od mene da platim razliku u cijeni police osiguranja koja će biti kod slijedeće registracije. Kako sam mislio da osiguranje skida 10% bonusa mislio sam da će se raditi o 300-400 kn pa sam usmeno pristao. Drugi dan je od osiguranja došlo da je razlika u cijeni osiguranja 1900 kn i sad firma zahtjeva od mene da to podmirim. Rekao sam da ne želim to platiti i dao otkaz u firmi, međutim sad prijete tužbom. Trebam li se bojati da će me tužbom prisiliti da platim traženu cifru ili da ignoriram njihove prijetnje. Napominjem da sam vozilo vozio za vrijeme radnog vremena, za potrebe firme odnosno posla.
  4. Krivo ste me razumjeli. Nisam tražio soluciju bez tužbe, nego sam rekao da bi ih sam tužio bez odvjetnika zbog nedostatka novca. U svakom slučaju hvala na odgovoru.
  5. U travnju 2010. godine na prometnici koja se kopala sa svojim vozilom sam naletio na uzdignutu šahtu i razbio karter. Policija je obavila očevid i utvrdila odgovornost izvođača radova, te me uputila na njih radi naknade štete i podnesla prekšajnu prijavu protiv njih (Konstruktor Split). Iz Konstruktora su me uputili na njihovo osiguranje gradilišta (Croatia osiguranje). Predao sam im zahtijev za naknadu štete sa svom ostalom potrebnom dokumentacijom i od tadav čekam već više od godinu dana na isplatu. Opravdanje Croatie za ne isplatu je da čekaju odluku suda u prekršajnom postupku koji se vodi protiv Konstruktora, Još nije održano ni jedno ročište zbog ne odazivanja odgovornih iz konstruktora na sud. Strah me da sve ne završi u zastari. Što mi je činiti?
  6. Koji sud je nadležan za spor sa osiguravajućima društvom, zbog štete nastale na vozilu?
  7. Pa zar baš nitko na cijelom forumu ne zna kojem sudu se podnosi tužba?
  8. Zar nitko ne zna kojem sudu se podnosi tužba i na koji način???
  9. Zašto da koristite Vašu kasko policu u koliko je drugi vozač krivac? Uzmete njogovu policu obveznog osiguranja (podatke), ispunite europsko izvješće o nezgodi i sa svojim vozilom odete na njegovo osiguranje radi procjene štete. Oni će Vas uputit kod svog servisera koji će popraviti vozilo, te će osigranje (njegovo) platit popravak. Ili druga solucija je da uzmete gotovinu od njegovog osiguranja ali u tom slučaju će Vam isplatiti samo 50% od procijenjene štete.
  10. Kojem sudu šaljem tužbu? Općinskom, trgovačkom, prekršajnom??? Kakav je postupak, napišem tužbu i pošaljem je poštom ili? Nisam baš pri novcu da angažiram odvjetnika, ali mislim da je skoro pa nemoguće izgubit ovaj spor, s obzirom da u policijskom zapisniku stoji da je uzrok nesreće ne osigurano gradilište i imam nekoliko svijedoka događaja.
  11. U trećem mjesecu 2010.g. sam autom na prometnici koja se kopala naletio na uzdignutu šahtu i razbio karter. Policija koja je radila uvijađaj me je savjetovala da potražujem štetu od izvođača radova, odnosno od njihovog osiguranja gradilišta (Croatia osiguranje). Poslao sam im zahtijev za naknadu štete sa policijskim zapisnikom i procjenom štete na vozilu u četvrtom mjesecu 2010.g. Od tada već više od godinu dana stalno nešto otežu i nikako da isplate štetu. Što mi je sada činiti? Namjeravam im poslati opomenu pred tužbu. Ako ni onda ne isplate štetu gdje da ih tužim i kakav je postupak? Oprostite ako sam upit postavio u krivi topić jer ne znam pod koje pravo to spada.
  12. Hvala na brzom odgovoru. Svu potrebnu dokumentaciju sam predao u tjednu kad se udes dogodio, uključujući i odštetni zahtjev. Svi kasniji telefonski kontakti su bili u svrhu informiranja zašto to sve skupa toliko traje. Zanima me imam li pravo na kamate za ovih godinu dana i kako da to pravo ostvarim?
  13. U trećem mjesecu prošle godine naletio sam sa autom na šaht koji je virio 15 cm iznad ceste i razbio karter na autu. U vrijeme udesa na cesti je radove obavljao "Konstruktor Split". Policija je obavila očevid i uputila me na Konsruktorovo osiguranje gradilišta kako bi naplatio štetu. Radi se o Croatia osiguranju. Prošlo je već gotovo godinu dana a štetu mi još nisu isplatili. Zvao sam ih već 1000 puta i uvijek imaju neku ispriku tipa godišnji su, čekamo slike od policije itd... Što mogu učiniti kako bih ubrzao isplatu štete, imam li pravo na zatezne kamate za vrijeme koje čekam isplatu jer sam ja auto već popravio kod ovlaštenog servisera???
  14. Pozdrav, u posjedu sam kuće (starine) koja se počela urušavati, kao takva postaje prijetnja za sigurnost. Mogu li je ja sam srušiti ili su mi potrebni neki papiri da bih pristupio rušenju? PS Posjedujem slike na kojima se jasno vidi stanje i stupanj urušenosti objekta.
  15. Mercatorov "Pravilnik o radu" kaže u Članku 55. Radniku može biti isplaćenja osnovna plaća u umanjenom iznosu do 15% i to zbog lošeg gospodarskog poslovanja Društva. E sad koji su kriteriji za utvrđivanje "Lošeg poslovanja"? Mercator posluje sa zaradom, nadavno je kupljen Getro... Da li to znači da oni u bilo kojem trenutku mogu reć da nisu zadovoljni sa poslovanjem i da skidaju plaće?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija