Jump to content

gravosa

Korisnik
 • Broj objava

  16
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. prodaja stana

  Nije me bilo odavno pa bih se zahvalio na odgovorima.
 2. oporuka

  Dobar dan i Postovanje. Moze li mi ko reci priznaje li se u Hrvatskoj oporuka napisana u Engleskoj kod engleskog pravnika/notara. Hvala
 3. prodaja stana

  hvala na brzom odgovoru, nije problem u dogovoru nego je problem sto bi on dolazio dolje na ljetovanje i bozic i novu godinu sa zenom i djecom a ja ne bi. ja bi da me isplati, moj dio, pa eto mu cijeli stan a on nema novca ( oko 100.000 eura). pa sam mislio ako on ne zeli prodati moze li se to sudski prodati pa neka on onda sa svojom dijelom novca nesto drugo kupuje, zida i ljetuje koliko hoce. jos nednom ogromno hvala za brzi odgovor.
 4. prodaja stana

  postovanje…. Ja i brat smo vlasnici dvosobnog stana u Dubrovniku, ja sam suvlasnik 1/3 a on 2/3. mogu li ja traziti da se taj stan proda ako on nema novaca da mi isplati za moj dio stana. zahvaljujem na odgovorima.
 5. Rješenje o nasljeđivanju/uknjižbi zemlje

  tako mi nesto i izgleda sa ovim 1600/14400 i 800/4600 "dijelovima".
 6. Rješenje o nasljeđivanju/uknjižbi zemlje

  zahvaljujem na odgovorima i savjetima, nadam se da cu to sve srediti ovog ljeta. pozdrav
 7. Rješenje o nasljeđivanju/uknjižbi zemlje

  zahvaljujem na odgovoru I tom linku. bio sam tamo i upisano je nas 6, ja, brat I jos 4. a opet tamo ima nekakvog "dijela prava vlasnistva" za 50/14400 ili of 800/4800. pa kakvo je to dio vlasnistva od 14400....cetrnaest tisuca. ne zelim ja vas maltretirat i trazit besplatne savjete, ja cu sve to obavit kad se vratim u Dubrovnik u svibnju ali me je bas zaintegriralo ovo "dio prava vlasnistva", pa kakav je to dio od osam tisuca ili od cetrnest tisuca. pa pobogu sto mu je to, jel se to dijeli na 8 ili 14 tisuca ljudi. zahvaljujem jos jednom ali stvarno ovo ne razumijem, imam se pravo upisat ko vlasnik za 14000 dijela prava vlasnistva, pa sto mu je to, 14000 milimetara zemlje, 14 000 molekula, 14000 bobica grozdja.
 8. Rješenje o nasljeđivanju/uknjižbi zemlje

  hvala na odgovoru i pojasnjenju, i ja sam nesto tako sumnjao zato mi i nije bilo jasno jel tamo pise 1/3 a onda opet 192/768 dijela. I sto se tice ostalih osoba upisanih ko suvlasnici ja cu to provjeriti kad se vratim u Hrvatsku za koji mjesec, samo onda ne razumijem zasto nista ne pise nego smo samo ja i brat navedeni dok u svim drugim "papirima" of suda i pravnika su uvijek navedeni i drugi, moja majka, brat, oceve dvije sestre i brat cak i neke rodjaci. tako da me I ovo buni, kako odje niko nije naveden u ovom dokumentu a u prijasnjih 20 jesu i to bi ih znalo biti po 10 osoba navedenih ko nasljednici.
 9. Postovanje, Imam jednu zamolbu ako mi moze neko razjasniti nesto u vezi uknjizbe na naslijedjenu zemlju. Kad je moj pokojni otac umro zemlju i vinograde na Peljescu smo naslijedili majka, brat i ja. Majka je svoj dio ustupila, odrekla se u bratovo ime, i ja sam se slozio sa time tako da sada brat ima 2/3 a ja 1/3. E ovo je sto me buni, u pismu od suda (zemljisnoknjizni odjel) iz Dubrovnika pise "Opcinski sud rijesio je i dopusta se uknjizba na ime moje i bratovo pa ide adresa za 2/3 i 1/3 i to za: 192/768 dijela prava vlasnistva i za: 254/480 dijela prava vlasnistva i onda su nabrojane cestice 555, 567, 1234, 567, itd. E sad mene ovo buni, ako je 2/3 bratu i 1/3 meni sto mu onda dodje ovo 254/480 i 192/768 dijela prava vlasnistva. jeli moje 1/3 ili nije ili nesto drugo. ja vas nebih maltretirao i otiso bih kod pravnika ali nisam i necu biti u hrvatskoj slijedecih par mjeseci. Hvala unaprijed
×