Jump to content

Bamby222

Korisnik
 • Broj objava

  123
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

Bamby222 je zadnji put osvojio dan ožujak 1 2013

Bamby222 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Bamby222

 • Rang
  Veteran
 1. Rješavanje razmirica preko djeteta

  hvala na odgovorima. najgore je što je kod nje i kćeri prisutan užasan strah od njega kao i strah što institucije od kojih traže pomoć vraćaju kući s riječima da mu udovolje da ne bude većih razmirica i da budu strpljive, a ja se bojim da se u tom periodu strpljivosti, stvarno ne obistine njegove prijetnje.. plus, maloj je zdravstveno stanje sve gore zbog stresa. i sve ukrug. imaju med. dokumentaciju, prijavljuju sve i ništa se ne događa osim što ih on svakodnevno zlostavlja i verbalno i dolazi im fizički na vrata u stan u kojem žive. čak joj i roditelji od straha savjetuju da šuti i ništa ne poduzima kako ga ne bi još više razbjesnila. ovako, iz iskustva sam joj savjetovala (uz sve ovo što pišete) da se obrati Poliklinici za zaštitu djece Grada Zagreba. Dobile su termin po hitnom postupku ovaj mjesec što je gotovo nemoguća misija inače. To znate. hvala na podršci i savjetima.
 2. Rješavanje razmirica preko djeteta

  hvala na odgovoru
 3. Prijateljica se rastala prije 10 mjeseci. Kćer 15 g. koja je teški šečeraš od 4te godine života živi s majkom. Otac i majka su na CZSS dogovorili da su oboje zakonski zastupnici. Majka obavijesti oca o stanju djeteta kao i školskim obavezama, ocjenama i ostalim situacijama i stanjima vezanim uz njihovu kćer. Kćer često boravi kod oco, iako protiv svoje volje (što je sama izjavila), ali po savjetu i nalogu CZSS-a i majke odlazi kod njega. Otac u vrijeme kada kćer prespava kod njega nerijetko radi noćnu pa ostavi dijete do ranih jutarnjih sati samo. Ne želi čuti o opciji da tu noć (iako radi noćnu) dijete prespava kod majke da nije samo. Radi želje u normaliziranju odnosa dijete i majka rade apsolutno sve što on zahtjeva. No to nije dovoljno. Otac dolazi u dom gdje njih dvije žive te prijeti majci pred djetetom i slično. Danas je njihova kćer zbog stresa i uznemiravanja završila na bolničkom liječenju. Otac se pojavio u bolnici jer mu je majka javila da je kćer u bolnici te pred osobljem bolnice galamio na dijete da se nije uzrujala radi njegovih postupaka već svega što joj majka radi (?) te će sada radi svoje mame završiti u udomiteljskoj obitelji. Nakon te i drugih izjava dijete je završilo u šoku te se počela tresti. Medicinsko osoblje je zamolilo oca da se udalji no on je nastavio s vrijeđanjem i prijetnjama. Na kraju je ipak otišao no u CZSS kako bi tužio majku da ne vodi brigu o kćeri koja je radi nje završila u bolnici. Prijateljica ne zna kome se više obratiti jer joj odvjetnica savjetuje jedno, CZSS drugo, a u međuvremenu ih on sve maltretira. Prijetio je i da će joj pobiti roditelje, kćer, nju pa sebe. Ona je to sve uredno prijavljivala policiji, oni su ga opomenuli i pustili. Ima li tko slično iskustvo ili ikakav savjet kako riješiti ovu situaciju jer u cijeloj priči dijete stradava najviše, a sustav se drži školske prakse i realno ne rješava ništa (pa čak ni privremenom mjerom) kako bi ovo zaustavio. Svjesna sam da u ovim situacijama postoje dvije strane (majka i otac) pa ni ja ni prijateljica ne bježimo od toga da ona ne čini pogrešne korake, ali mora postojati način da se ovo prekine na dobrobit djeteta. Unaprijed hvala na bilo kakvom savjetu
 4. 07.03.2011. godine sam dobila Prijedlog za izdavanje rješenja na temelju pravomoćnog rješenja, ovrhovoditelj VIPnet., radi naplate 497,28 kuna duga iz 1999. godine Nakon što sam 12.02.2001. godine podmirila dugovanje (također po ovrsi iz 2001.g.) i kontaktirala VIP da provjerim da li je dug u potpunosti podmiren, od toga datuma me nitko nije kontaktirao i smatrala sam dug podmirenim. Nakon toliko godina jučer mi je stigla gore navedena ovrha kojom me se tereti za još duga. Nazvala sam VIP no ženska mi je rekla da su promijenili odvjetnički ured te moram zvati taj novi ured. Zvala sam i tamo te pitala kako je to moguće da nakon toliko godina nitko nikada nije nazvao, pisao opomenu ili me ikakvim putem kontaktirao vezano uz nekakvo "dugovanje"?? da li postoji ZASTARA za takve stvari?? žena mi je rekla da ne postoji. da stvar bude bolja oni su tu ovrhu poslali na moju firmu i oni sada moraju njima dati nekakvo očitovanje u roku od 8 dana, citiram: očitovanje o tome priznaje li i u kojem iznosu zaplijenjenu tražbinu i je li voljan namiriti je, te je li njegova obveza da namiri tu tradžbinu uvjetovana ispunjenjem neke druge obveze. Dakle sjesti će mi na plaću!! Zvala sam odvjetnika i rekao mi je da im to ne dozvolim jer je nastupila ZASTARA po Zakonu o obveznim odnosima i da se na to pozovem. u ovrsi stoji da ovršenikov dužnik nema pravo žalbe, ali na pečatu općinskog suda stoji da stranke imaju pravo žalbe 8 dana. što da radim???????? na aktu odvjetničkog ureda stoji datum (pri dnu) - 05.05.2010. kao i na podnesku prijedloga za ovrhu susu u mom gradu. također ću u četvrtak ću zvati i udrugu potrošača za savjet. pa da li je to moguće da mi netko samo tako nakon 10 godina pošalje ovrhu na plaću radi bilo kakvog duga?? hvala na odgovoru!!
×