Jump to content

azron

Korisnik
  • Broj objava

    104
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Poštovani, molim odgovar na slijedeću situaciju. Suvlasnik sam 1/2 nekretnine dok se na drugoj 1/2 vodi ovršni postupak. Zanima me na da li ja mogu svoju 1/2 nekretnine darovati nekome., bez obzira šta je na drugoj 1/2 postupak ovrhe u tijeku?! Da li ako predam prijedlog u gruntovnicu, može doći do odbijanja istog.Ili je svaka 1/2 nekretnine idealni dio za sebe i nema veze sa drugim dijelom. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru,
  2. Zahvaljujem na odgovoru. Nažalost, morala sam postaviti više upita, kako bi došla do rješenja i odgovora.
  3. Da li mogu nekretninu darovati djetetu i u tom ugovoru navesti da si ostavljam dozivotno uzivanje u istoj nekretnini. Da li se rade dva odvojena ugovara ili sve moze u jednom. I da li se ugovor ovjerava samo ovjerom potpisa?
  4. Ja i suprug smo suvlasnici stana,ali nije stecen u braku. Stan ima hipoteku banke. Da li ja imam pravo napravit ugovor sluznosti sa suprugom,da moze uzivati dozivotno u mojoj 1/2 stana? Neovisno na hipoteku banke?
  5. Recite mi jos odgovor na ovo. Stan ima hipoteku banke. Da li neovisno o tome mogu napraviti majci ugovor o dozivotnom uzivanju u mojoj 1/2 stana? Ako mogu, da li treba nesto navesti nesto za hipoteku u ugovoru. Npr.majka ce se odrec uzivanja u stanu ako banka aktivira hipoteku. I
  6. Molim nekoga za odgovor. Vlasnica sam 1/2 stana, druga 1/2 je od drugog vlasnika. Na ukupnom stanu stoji hipoteka banke za kredit, uredno plaćenog. Na toj drugoj 1/2 stana stoji zabilježba ovrhe u postpku od Dinersa. Ta 1/2 će na javnu držbu. Koliko se u praksi može provsti ovrha na !/2 stana, tko će kupiti !/2 stana.?!
  7. Molim ako mi netko moe odgovoriti. Vlasnica sam !/2 stana, druga 1/2 stana je od drugog vlasnika i na toj njegovoj polovici stoji zabilježba ovrhe u postpku. Da li ja imam pravo dati plodouživaje u korist svoje majke , za svoju policu na kojoj nema ovrhe. Da li općenito, ja mogu nešto sa svojom polovicom-darovanje, prodaja,s obzirom da je na drugoj polovici zabilježba.
  8. Zakonom je dozvoljeno provoditi ovrhu na suvlasničkom dijelu nekretnine.Ali zanima me kako je to provedivo u praksi? Da li netko zaista kupuju pola stana koji je nemoguće fizički podijeliti. Da li novi vlasnik dođe pa živimo zajedno?! Zaisto smiješno, Može razvrgnuti suvlasništvo, al zar će netko trošiti vrijeme i novac, kad na kraju za tu svotu može kupiti čistu nekretninu. Znaći, to je zakon, ali zanima me kako to zapravo izgleda u stvarnosti tj.praksi.
  9. Dobro,vec znamo da je su u hrv pravda i pravo dva razlicita pojma. Ali u ovrsnom zakonu stoji clanak-nedostatak pokrica ,po kojem bi se ovrha trebala obustaviti. Budimo realni,banka je prvi glavni vjerovnik kojem se uredmo otplacuje kredit i ona se sudu izjasnila da ako ju podmire u potpunosti,maknut ce svoju hipoteku. Ali to se nece dogoditi jer je prodajna cijena manja od duga banci. I gdje je tu uopce ovrhovoditelj koji je pokrenuo ovrhu !? Nigdje. Znaci ,koji bi kupac kupio POLA stana,na kojem ce ostati tereti jer se od prodaje nece namiriti nitko.
  10. Sta nije duznost suda,da obustavi takvu ovrhu zbog nedostatka pokrica za ovrhovoditelja?Kako se uopce moze raditi ovrha kad je vidljivo da se ovrhovoditelj nece naplatiti. Banka nece maknut hipoteku dok se u potpunosti nenamiri.
  11. Ovrhovoditelj pokreće ovrhu na polovici stana,na kojem već postoje tereti. Tržišna vrijednost 1/2 stana je 30.000 eur, na javnoj dražbi prodaje se za 2/3 te cijene , znaći 20.000.eur. Od tih 20.000 potrebno je za namiriti prvog vjerovnika 26.000. Te tek tada dolazi na red ovrhovoditelj koji je pokrenuo ovrhu-Diners. Ne razumijem logiku prodaje. Novčanih sredstava nema dovoljno, ni za prvog vjerovnika tj. banke za koju se uredno plaća kredit. A kamoli za ovrhovoditelja koji je pokrenuo ovrhu. Rješenje ovoga će biti? Ziasta mi nije jasna ta javna dražba.
  12. Zasto bi bilo nezahvalno?! Nezahvalno je to da je odvjetnicki ured napisao rjesenje o ovrsi na koje je opcinski sud samo stavilo svoj pecat.A pri tome nitko nije provjerio cinjenice da je stan u zalogu banke,sto jasno pise na vlasnickom listu.Niti su obavjestili banku o tome.
  13. Zahvaljujem na odgovoru,radi se o ovrhi na pola stana na kojem vec postoje dvije hipoteke ,banke kao osiguranje kredita,i hzmo od otkupa. Zalba se odnosi na to jer jednostavo prodajom ne bi bilo dovoljno sredstava ni da se to zatvori,a kamoli za ovrhovoditelja koji je pokrenuo ovrhu. Zanima me da li postoji sansa da se zalba usvoji.,ili da mozda zupanijski sud cijeli postupak uputi u parnicu? Jer tu se zaista radi o kompliciranoj stvari.
  14. Ulozena je zalba opcinskom sudu na rjesenje o ovrsi na pola nekretnine jer je ovrhu nemoguce provesti jer na stanu postoji zalog banke koji je prvi u redu naplate i jednostavno za ovrhovoditelja ne bibilo dovoljno sredstva. Danas sam saznala da je sudac odmah prebacio zupanijskom sudu. Ono sto me zanima jel to normalni tijek postupka,da odmah ide na zupanijski sud? Sta se sad moze ocekivati i koliko vremenski traje cekanje odgovora..
  15. zanima me koliko dugo traje ovrha na nekretninom,koji je proces...Nekoliko godina?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija