Jump to content

Celtic1888

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U potpunosti se slažem s vama,ali ipak mislim da ukoliko imamo 5-6 svjedoka koji znaju i koji su vidjeli o čem se radi, njihov iskaz se u nekim stvarima ipak mora poklapati, a sad je na sucu hoće li više ili manje vjerovati iskazu svjedoka! Naravno da je najlakše putem dokaza i iskaza policije donijeti odluku, a sad koliko je ona poštena to je manje bitno! Mislim da najveću i najbitniju ulogu ovdje ima policija, čiji iskazi mogu biti bilo kakvi,jer vi uopće ne dobijete njihov iskaz da bi ga mogli pročitati, nego jedino što vam preostaje je čekati sudsko rješenje i nadati se najboljemu... Sad mene zanima kada dobiješ rješenje, da li je moguće tražiti da svoj iskaz zajedno sa svjedocima daš ispred suca,tj. tražiti raspravu, ili jedino što ti preostaje je žaljenje preko papira?!
  2. Ali čovjek tu govori da ti policajac uopće ne može dati mjeru opreza samo zbog sumnje da si počinio neko kazneno djelo, nego ti mora isto i dokazati! Prekršajni sud ti dodjeljuje kaznu po onome izvještaju što PU pošalje,a ti do njihova rješenja nemaš pravo žalbe na mjeru opreza!A da je prekršajni sudac odmah tamo,ili u nekom kraćem vremenu ti bi odmah mogao iznijeti svoju obranu i dokazati da si nevin,u tome je poanta! Po mom mišljenju policija to tako radi zbog toga što oni u tom izvještaju što ga pošalju mogu napisati dosta neistine o slučaju, a prekršajni sudac naravno radi po onome što pročita!I sad ti mjesecima dokazuj da to nije tako bilo...
  3. Hvala na informaciji! Što se tiče zakona mislim da je ipak previše strog, a sad svatko ima pravo na svoje mišljenje! Po tom zakonu je 50%ljudi koji dođu na stadion huligani, jer ako ti imaš više od 0.8 alkohola,znači automatski možeš dobiti zabranu, ne moraš nikave nerede napraviti!I još dosta tih sitnica koje ti mogu donijeti zabranu! Samo još jedno pitanje....Ako ti prekršajni sud produlji mjeru opreza,imaš pravo žalbe na to i možeš li u toj žalbi navesti to da je policajac postupio protuzakonito izdavši ti mjeru opreza(hoće li to išta pomoći?)?!
  4. Kako ne smije izdati mjeru opreza?! Znači ta mjera opreza uopće ne vrijedi ili? Znam da bi najbolje bilo angažirati odvjetnika,ali me samo zanima tko sve ulazi u taj zakon o navijačima?! Ako se ja nalazim u tom gradu ne znači da sam navijač,i još nemam nikakva obilježja,a policija me privede jer da sam navijač, i još mi izda mjeru opreza te me uza sve to procesuira po redovitom postupku prekršajnom sudu koji će mi najvjerojatnije dodijeliti zabranu?!Znači ja uopće nigdje ne mogu iznjeti svoju obranu,nego jedino preko žalbi,preko papira,a to u RH znamo i sami koliko traje.I kome i kako da ja sada objasnim da nisam imao namjeru ići na utakmicu i da nisam navijač?! Nema veze s mozgom, ali to se događa!
  5. Zanima me kako ti policija može odrediti mjeru opreza,ako se nalaziš u tom gradu gdje se odigrava utakmica,a uopće nisi navijač,tj.nemaš navijačkih obilježja,karte za utakmicu,nisi član niti jedne navijačke skupine... Uopće ti ne da suca za prekršaje,nego te odma šalje u redovni proces,i samo ćeš dobiti rješenje na kućnu adresu.A dok ti ne dođe rješenje imaš policijsku mjeru opreza 7 dana! Može mi netko malo pojasniti ako zna konkretno nešto više o ovom zakonu...
  6. Ako netko zna nešto u vezi ovoga zakona molio bi da mi se javi! Treba mi primjer žalbe na mjeru opreza!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija