Jump to content

Lorenna

Korisnik
  • Broj objava

    92
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Lorenna je na 7. studenog 2012 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što Lorenna objavi!

Postignuća

  1. @jaguar82, nije točno. Neovlašteno snimanje i prisluškivanje (1) Tko neovlašteno i kriomice snimi drugoga filmski, televizijski, videokamerom ili fotoaparatom, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine. (2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko posebnim napravama neovlašteno prisluškuje ili snimi razgovor ili izjavu koji mu nisu namijenjeni ili tko omogući nepozvanoj osobi da se upozna s razgovorom ili izjavom koja je neovlašteno prisluškivana ili snimana. A od 1.1.2013.: Neovlašteno zvučno snimanje i prisluškivanje (1) Tko neovlašteno zvučno snimi nejavno izgovorene riječi drugoga ili tko posebnim napravama neovlašteno prisluškuje nejavno izgovorene riječi drugoga koje mu nisu namijenjene, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine. (2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko snimljene riječi iz stavka 1. uporabi ili učini dostupnim trećoj osobi ili tko prisluškivane riječi iz stavka 1. doslovce ili u bitnim crtama javno iznese.
  2. Kazneno djelo za početak radi osoba koja je prema Vašim navodima otvorila tuđu poštu te je kopirala - povreda tajnost pisama i drugih pošiljaka (čl. 130.). Predsjednik predstavničkog tijela radi kazneno djelo povrede tajnosti postupka (čl. 305.).
  3. Poštovana, neovlašteno snimanje je kazneno djelo, stoga predlažem da na sudu ne spominjete postojanje tih snimki.
  4. Kolegice, kad bi se eventualno moglo volonterski odraditi staž za polaganje pravosudnog to onda svakako ne bi bilo ''volontiranje bez rada''. Radio bi se posao koji sada rade vježbenici, samo besplatno.
  5. Kakvo je to volontiranje uz rad, a kakvo samo volontiranje?
  6. Naravno da moraš priložit potvrdu za ono na temelju čega želiš ostvarit dodatne bodove..
  7. Jel netko ima kakvu informaciju hoće li ove godine uopće biti natječaj za vježbenike s obzirom na cjelokupnu situaciju?
  8. Ja sam se prije nekih godinu dana prijavila na takav natječaj, pozvana sam na razgovor, sve je prošlo u redu, ali primljena je druga osoba, da li je natječaj bio namješten ili nije - ne znam. Ali svakako bih ti savjetovala da se javiš, ako ništa drugo bar ćeš vidjeti kako izgleda razgovor i steći nekakvu sigurnost u nastupu na testiranjima, a uvijek naravno postoji i mogućnost da budeš primljen i dobiješ posao.
  9. Ne, takvu vrstu pretrage vrši policija u okviru istražnih radnji
  10. Ako se u natječaju izričito navodi da se traži poznavanje jednog ili više stranih jezika obično će se na tom radnom mjestu morati svakodnevno služiti stranim jezikom i sukladno tome se provodi testiranje. Npr. u nekom odvjetničkom uredu nema baš puno smisla da vježbenik zna ''hello'' - ''goodbye'' razinu engleskog ako će morati pisati dopise na engleskom i prevoditi podneske.. Tako da se testiranje provodi da se utvrdi postoji li zadovoljavajuća razina znanja potrebnog stranog jezika. Jedna mi se kolegica nedavno zapošljavala u jednom odvjetničkom uredu i tražilo se odlično znanje njemačkog jezika. Na testiranju su je pitali da na njemačkom kaže što rade odvjetnici, što suci, koji zakoni reguliraju rad kojih i sl. i morala je prevesti kraći dopis od par rečenica s njemačkog na hrvatski. Znači, ukratko.. O tom gdje se zapošljavaš i jel u natječaju izričito stoji da je potrebno znanje nekog jezika ovisi koliko je detaljno potrebno poznavati taj jezik..
  11. Što se točno podrazumijeva pod tim ''zdrava''? Točnije, zanima me zbog kojih bolesti se ne bi moglo zaposliti na sudu ili d.o? Prevelika dioptrija, dijabetes, pretilost, previsok tlak,...?
  12. Trudnica se može javiti na mjesto pripravnika, nije dužna ništa govoriti poslodavcu, niti bi je on smio išta pitati vezano za trudnoću (jeste li trudni, planirate li ostati, i sl.). Ako mora otići na čuvanje trudnoće, ugovor će se produžiti za vrijeme provedeno na bolovanju, odnosno porodiljnom. Ugovor se ne bi smio raskinuti zbog trudnoće bilo koje radnice, tako ni pripravnice.
  13. Lorenna

    Natječaj

    Ali stvarno još nikad nije bilo ovako brzo.. Svi smo očekivali barem u 12. mj. ili čak 1., a ne nakon samo mjesec dana. Inače, po meni bi trebalo zakonski definirat rok u kojem će se održat testiranje, gradiva je stvarno puno i bilo bi lijepo kad mi mogli odmah po slanju prijave na natječaj rasporedit vrijeme za pojedini predmet. Ovako ne znamo hoće li testiranje biti za mjesec, 2, 3, 4, a sukladno tomu se ne možemo ni pravilno organizirat
  14. Lorenna

    Natječaj

    Koliko dugo se piše?
  15. Kolegice mayales, nije baš istina da samo oni koji su studirali 10-12 godina i oni koji ne žele radit za 3000kn ne mogu naći posao.. Što biste onda rekli na nekoga tko je završio studij 8 mjeseci ranije od predviđenog sa visokim prosjekom ocjena, govori aktivno 3 strana jezika i pasivno 1, primao nagrade, stipendije, objavio nekoliko radova i gle čuda, ne može naći posao?? Glup? Nije. Nesposoban? S obzirom da šalje otvorene molbe i aktivno traži posao, ne bih ni to rekla. Lijen? Cv kaže suprotno. Koje bi onda bilo objašnjenje? Nije rođen pod sretnom zvijezdom? Ili možda nije imao nikoga tko bi ga preporučio nekome?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija