Jump to content

kizone

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam slićan slučaj, borim se sa gradom već godinama, bezuspješno. Ne žele me izvlastiti i platiti naknadu, niti maknuti cestu iz GUP-a. Koliko mi je poznato moraju izvlastiti kompletnu česticu i platiti naknadu po "tržišnoj cijeni" ali mislim da nemaju rokove za to.
  2. ODLUKA O PROGLAŠENJU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O VODAMA Proglašavam Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o vodama, koji je Hrvatski sabor donio na sjednici 26. travnja 2013. godine. Klasa: 011-01/13-01/97 Urbroj: 71-05-03/1-13-2 Zagreb, 2. svibnja 2013. Služnost radi rekonstrukcije i održavanja komunalnih vodnih građevina Članak 144. Neovisno o upisima u zemljišnu knjigu ili katastar, svakodobni vlasnik ili drugi posjednik nekretnine na kojoj su, odnosno ispod koje su izgrađene komunalne vodne građevine do dana stupanja na snagu ovoga Zakona, dužan je trpjeti služnost radi njihove rekonstrukcije i održavanja, bez naknade. Ako imate nešto čime bi se ovo moglo pobiti bio bi veoma zahvalan jer sam upravo u sudskom postupku u kojem se suprotna strana poziva upravo na ovaj članak zakona.
  3. Pravni status komunalnih vodnih građevina: Komunalne vodne građevine su javna dobra u javnoj uporabi, i u vlasništvu su javnoga isporučitelja vodne usluge. Neovisno o upisima u zemljišnu knjigu ili katastar, svakodobni vlasnik ili drugi posjednik nekretnine na kojoj su, odnosno ispod koje su izgrađene komunalne vodne građevine do dana stupanja na snagu ovoga Zakona, dužan je trpjeti služnost radi njihove rekonstrukcije i održavanja, bez naknade. Ovo je članak zakona na koji se često pozivaju pa rade što ih je volja. Može ih se tužiti i za ometanje posjeda ali su rokovi jako kratki (30 dana od dana saznanja). Više manje sve im ide na ruku.
  4. Dobio odgovor na upit iz ministarstva financija: porezna uprava će sve automatski obraditi i vratiti uplaćeni porez. Živi bili pa vidjeli.
  5. Pozdrav, molim pomoć u vezi novog poreznog zakona, radi se o slijedećem: imam dvoje malodobne djece koja posjeduju dječju štednju u banci i naplaćen im je porez na kamate na štednju. Nigdje u zakonu nisam mogao pronaći dali uopće postoji mogućnost povrata navedenog poreza i na koji naćin, osobito jer se radi o djeci koja nemaju svoju poreznu karticu nego se kao izdržavani članovi nalaze na mojoj poreznoj kartici. Hvala
  6. Ukoliko sam dobro shvatio radi se o PLP za priznavanje statusa HRVI, ako je tako evo jedan mali savjet: protekom roka od dvije godine zbog pogoršanja stanja ima pravo izaći ponovo pred PLP dok rješavanje žalbe zna trajati i preko 3 godine
  7. Ako netko zna : tko i u čije ime otkupljuje naše udjele? Nije mi to baš najjasnije. Tko god da je kupio postaje vlasnik udjela odnosno suvlasnik u fondu pa nevidim zašto bi se fond ugasio ako 50% branitelja proda svoje udjele.
  8. Čudni su putevi naše administracije!!!!
  9. Pokušaj sa zakonom o otkupu stanova nad kojima postoji stanarsko pravo jer koliko mi je poznato svaki branitelj sa trajnim statusom hrvi a korisnik je stana u vlasništvu države ili grada ima pravo na otkup istog pod uvjetima kao da je imao stanarsko pravo uz umanjenje cijene u postotku invalidnosti. Znam za slučaj kada je takav stan otkupljen i prodan a nakon toga je još tražio i dobio kredit ali nisam siguran dali za razliku kvadrata ili poboljšanje uvjeta stanovanja (renoviranje).
  10. Ukoliko trebaš baš potvrdu o pripadnosti morati ćeš je zatražiti u postrojbi u kojoj si bio ili postrojbi koja je sljednica tvoje postrojbe. U uredu za obranu dobiješ potvrdu potvrdu da si branitelj (i dragovoljac)sa datumima sudjelovanja u DR. Ne znam u kojoj si općini ali možda možeš na stranicama MORH-a dobiti popis i adrese ureda za obranu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija