Jump to content

obiteljxx

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Situacije je ovakova. Jedina nasljednica iza pokojnika je 11-godišnja kćerka. Osim kuće i nešto zemnljiša, u ostvini je i neotplaćeni kredit. Kredit je osiguran policom životvog osiguranja (1800eura za kredit od 20000eura!!!!) i jamcem. Hoće li dijete morati davati možda i cijelu obiteljsku mirovinu koju dobije za ratu kredita? Kakve su obaveze jamca pošto je korisnik kredita pokojni? Hvala!
  2. Došli smo do te police! Vrijednost u slučaju smrti ili doživljenja je 1.806 eura, a samo uplate za 12 godina bilo bi 2.160 eura. Koja je to logika i matematika? I kako takva polica osigurava bilo što po pitanju kredita?
  3. Jel moguće da na kredit od cca 20 tisuće eura vrijednost police bude samo 1800 eura? A po zadnjem tumačenju banke samo onolliko koliko je premije životnog uplaćeno! Onda to i nije polica osiguranja nego dio rate kredita!
  4. Molim pomoć! Banka je odobrila kredit! Uvjet se bili jedan jamac i polica životnog osiguranja. Kakovo je pravilo ili praksa banaka oko vrijednosti police životnog osiguranja? Logično bi bilo da vrijednost police pokriva puni iznos kredita. Je li moguće da ta vrijednost bude manja? Da li stvari doživljenje, smrt nesretnim slučajem, prirodna smrt,....? Hvala!
  5. Zna li netko tabličnu vrijednost automobila Audi 100 proizvedenog 1989. u 2004.godini? Barem otprilike! Hvala!
  6. Hvala! A na koji način ishoditi isplatu? Sudom? Nagodbom? Nešto treće? Ima li tu alkohol kod vozača ikakve veze?
  7. Kužim to! Ali, ako alkohol nije uzrok nezgode, a to i vještačenja dokažu? Isto je i s policom životnog! Npr. mogu sjedit u svom dvorištu i pit pivu. Padne mi crijep na glavu i bude gadnih posljedica. Neće mi priznat policu jer ću imar preko 0,5 promila? )
  8. Da li je osiguravateljsk kuća dužna isplatiti štetu na autu koje je kasko osiguran ako je vozač tog auta bio pod utjecajem alkohola, ali dokazano NIJE krivac za prometnu nezgodu? Hvala!
  9. Ovako! Rodbini djeteta negdje je rečeno kako bi dijete MOGLO nešto dobit zbog toga što je pokojni otac bio hrvatski branitelj od prvog do zadnjeg dana. Pokojni je umro od posljedica bolesti, a nitko nije i neće pokušat dokazat vezu bolesti i ratovanja. Zaključujem kako ima samo ona prava koje ima svako dijete nakon smrti roditelja, bez obzira bio on branitelj ili ne. Svejedno svima zahvaljujem!
  10. Radi se o djetetu od 11 godina.
  11. Hvala! To znamo. Ali to pravo bi imalo i da pokojni nije bio branitelj. Možda neka jednokratna pomoć?
  12. Pa zar nitko ne zna ima li dijete nedavno preminulog branitelja ikakva prava po tom statusu pokojnog?
  13. Riješeno! Zahvaljujem Vam! Neuki službenici u HZZO-u!
  14. Ima li dijete kojem je otac nedavno preminuo ikakva prava s obzirom na to da je pokojni imao status hrvatskog branitelja i cijeli rat je bio u postrojbi? Pravo na civilnu mirovinu će steći. Može li dobit barem jednokratnu pomoć i kome se treba obratiti?
  15. Hvala! Mogu to razumijeti! Da li odlučuju da li netko IMA ili NEMA pravo na obiteljsku mirovinu? Odlučuju li i o visini mirovine? Što ako pogibija nema veze s ratom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija