Jump to content

Adnana

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, treba mi pomoć. Naslijedila sam kuću u kojoj teta ima plodouživanje otprilike dvije sobe, ali koristi cijeli kat i neda mi pristup istom. Plaća sve dažbine uredno, ali prinjušit ne mogu ostatku stana. S njom živi njen suprug. Želim da s obzirom što živi tu, a iznajmljuje svoju kuću da mi plaća podstanarstvo. Da li to mogu tražiti i što ako odbije? Nismo u dobrim odnosima, a otkako sam naslijedila kuću, želim to izvest na čistac jer u pravilu on ima svoju kuću u kojoj može živjeti. Zanima me da li on ima pravo biti tu kao njen suprug? I da li treba plaćati? I što mi je činiti? Hvala vam unaprijed.
  2. Ja znam da ce ona odlucivat u njegovo ime, jer je on maloljetan, ali zanima me dali i ona isto ima zasebno pravo nasljedstva te kuće?
  3. Bok! Treba mi hitno pomoć oko nasljedjivanja. Otac mi je umro prije neki dan. Iza sebe je ostavio kucu u kojoj je zivio sa ženom iz drugog braka i sinom iz tog braka, a ta kuća je u procesu prepisa na polubrata. Drugu kuću je otac dijelom naslijedio i otkupio nakon smrti njegova oca, mog djeda. Tako da je ta druga kuca stečevina za vrijeme braka mojih roditelja. Zanima me, dali moja maćeha ima prava nasljedstva zajednom s polubratom i samnom na ovu drugu kuću? I dali ona može odlučivati umjesto mog maloljetnog brata, jer sam mislio sve prodati i podiejliti novac. Molim vas da mi sto prije odgovorite ako je moguce, hvala puno.
  4. Pozz! Nadam se da ce mi netko od vas odgovoriti na par pitanja. Moja sestra je prije nekoliko godina stekla pravo plodouzivanja na spratu obiteljske kuce i sada to koristi, ali ima pravo na dio sprata, ne cijeli. Kako smo u par navrata pokusali doci do ostatka sprata, tj soba, nije nam dozvolila prijavljivajuci nas da ometamo njen mir. Sudskim putem smo pokusali ici na utvrđivanje plodouzivanja, iako na svim papirima pise da koristi dio, ona i dalje neda da udjemo na sprat. Dva puta nam je sud odbijao tuzbu tj utvrdjivanje njenog plodouzivanja da to rijesimo, vjerujem da su ih potplatili, jer logicki bi trebali bar objasniti sudu sto zelimo pa neka nas odbiju onda.Razmisljali smo cak sami platiti sudskog vjestaka koji nam je rekao da on moze utvrditi stanje i odrediti joj koliko je tocno po sobama njeno i od suda dobiti potvrdu.Dali je to stvarno tako, ili vjestak mulja? Vise neznam kome vjerovati. 2.Druga stvar, dali moja sestra ima pravo nasljedstva tog plodouzivanja nakon nekoliko godina, koliko vec stanuje na spratu? Kuca je na meni, 1/1, ali to njeno plodouzivanje me brine. Dali nakon 20-30 godina ona ima pravo to upisati u vlasnistvo ako vec stanuje tu? Hvala puno i nadam se skorom odgovoru.
  5. Adnana

    Pitanje

    Molim nekoga da mi odgovori na pitanje. Prije godinu dana sam predala tuzbu na sudu, pa me zanima dali negdje mogu saznati kada dolazi na red, jer vec godinu dana ne stize nista. Ili mozda kome se trebam javiti da bih otprilike saznala.
  6. Jos tada kad je to bilo, moji roditelji nisu znali za darovni ugovor, jer su vjerovali na rijec kcerkama, podijelit ce prije smrti sve, tako da nema brige, no dogodilo se obrnuto. Jedini svjedoci u tome su bili pokojni roditelji, moja supruga, sestre i ja, a sestre nijecu sve, tvrde da su dobile novce tek tako, na dar od starih. Pogledat cu u ugovor, jer koliko se sjecam pise da se plodouzivanje odnosi samo na nju, no svejedno cu se osigurati. I dalje mi ostaje pitanje, dali je mogu tuziti za tu jednu sobu, tako da imam pristup tome katu?
  7. Pozdrav! Ovako stoje stvari.. Prije smrti mojih roditelja, moja sestra je trazila da joj roditelji daju jednu kucu, tako da se ona meni ne mjesa u ovu obiteljsku. Moji roditelji i ja smo se odrekli te kuce, te je prepisana na moju sestru,a drugoj sestri dali smoo novac, ali nista nismo stavili na papir jer smo im vjerovali. Nakon toga moja majka je umrla, sestre su i dalje trazile novce i dobile su.Jedna sestra je dobila jos jednu pozamasnu svotu novaca, a druga je pristala da joj moj otac placa stanarinu, tako da se ona i dalje nemjesa meni i mojoj obitelji u kuci koja mi je obecana. Nakon smrti moga oca, dosli smo na ostavinsku raspravu, gdje su moje sestre sve porekle i ponistili su oporuku moga oca koji mi ostavlja kucu koju nekakvom logikom trebam dobit. Nakon sudske rasprave i citave muljaze, jedna sestra je dobila mog oca ostale bankovne knjizice, a druga nuzni dio u kuci. Odmah se uselila, te uz nuzni dio uracunala i plodouzivanje od nase majke, bez obzira sto su dobile to sto su dobile. Kako sam vecinski vlasnik kuce, uspio sam isplatit taj njen nuzni dio, ali je ostalo plodouzivanje koje se racuna 3 sobe tog kata na kojem je ona. Na tom katu, postoje 4 sobe i kupatilo, tj ja bih trebao imat pristup toj jednoj sobi, no ona i njen nevjencani suprug to ne dozvoljavaju. Sto trebam raditi vezano za to? A sestra je kada se uselila rekla da ce otici cim sebi obezbjedi kucu ili stan. Nakon sto je prodala tu kucu koju je na pocetku price dobila,, kupila je gradj teren, a nedavno i kucu koju sredjiva, ali se ne spominje njeno izseljavanje koje je obecala. Dali postoji mogucnost da je tuzim zbog toga i sto trebam napravit s tim plodouzvanjem, dali da idem na totalno utvrdjivanje i to rijesim? Dali je mogu tuziti za prevaru? Kako mogu do te jedne sobe na katu? I zanima me koliko traje plodouzivanje i dali se prenosi na druge? Nama su rekli da to moze samo ona koristit dok je ziva, a kad umre, nitko vise. Hvala unaprijed;)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija