Jump to content

MATIJA1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na odgovoru, međutim htio bi znati gdje je to u zakonu točno navedeno, u kojem zakonu, broj članka, broj točke. Unaprijed se ispričavam što sam sumnjičav, međutim u zadnjih par dana na ovo pitanje sam dobio svakakve odgovore, te neznam koji je od njih stvarno pravno valjan. Moje osobno mišljenje je da nema, jer samo par godina unazad mirovinsko se moglo riješiti ne upisom radnog staža u knjižicu, (niti danas se ne upisuje u knjižicu dok nije podmireno dugovanje), pa mi nije jasno kako sad odjednom ima prava prvonaplate, pred recimo hipotekarnim kreditom jedine nekretnine u kojoj npr. stanujem.(nekretnina se plijeni, čovjek marš na ulicu, važno da je mirovinsko podmireno)Halo pa tko je tu lud?? Na ovakva pitanja odgovori se skrivaju kao zmija noge! Hvala na odgovoru!
  2. Da preformuliram prethodno pitanje porez ima pravo prvonaplate, da li imaju i doprinosi za mirovinsko i zdravstveno??? Hitno
  3. Molim pomoć, imam kredit koji opterećuje skoro 2/3 plaće, i neke neplaćene doprinose za mirovinsko osiguranje u iznosu od 20.000,- kn koje mi prijeti da će mi sjesti na plaću. Problem je što je kredit hipotekarni na nekretninu moje mame. Dali se mirovinci mogu naplatiti prije banke?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija