Jump to content

Kutjevo1

Korisnik
 • Broj objava

  79
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ovrha tuzba protiv suda

  Hvala Vam. I to sam već uradio, uložio predstavku i zatražio izuzeće suca, proteklo je 40 dana, predsjednik suda se nije još oglasio.. Čekat ću onda očitovanje.
 2. Ovrha tuzba protiv suda

  POdnešen je prijedlog za dozvolu ovrhe na temelju mjenice, koji je prihvacente je doneseno Rjesenje o ovrsi na temelju mjenice ( koja nije protestirana). Na to Rješenje u zakonskom roku od 8 dana ulozio sam prigovor, kojim rjesenje osporavam u cjelosti, iz svih zakonskih razloga.Osporen je u prigovoru pravni nosnov i visina duga, osporeno je da mjenica bez protesta nije vjerodostojna isprava. Nakon sto je trazitelj ovrhe dao odgovor, sud umjesto da donese rjesenje po prigovoru nalaze izvrsenje Zavodu. Sud nije donio nikakvio Rjesenje, niti zaključak kojiim bi eventualno prigovor odbio ili osvojio, a nije donio ni zakljucak kojim bi eventualno utvrdio dqa prijedlog ovrhe nije potpun, je mjenica nije protestirana. U svakom slucaju Zavod postupa po nepravomocnom rjesenju, vec se drzi naloga suda i pod prijetnjom zakonske kazne za ometanje ovrhe. Htio bih podnijeti tuzbu protiv sudije ili/i suda za štetu i diskriminaciju, jer smatram da je diskriminiarujeće to što sud postupa različito, jer ni u jednom drugom slučaju nije naredio izvršenje nepravomoćnog rješenja. Bilo bi mi bitno kojem sudu da dostavim tužbu i koga da označim kao tuženog sud ili sudiju ili oboje?
 3. U ovrsnom postupku doneseno je od strane opcinskog suda Rjesenje o ovrsi 2010 godine koje nije postalo pravomocno. Naime ulozio sam prigovor na Rjesenje u zakonskom roku, suid je poslao prigovor na odgovor, alil nikad nije donio rjesenje po prigovoru, tako da rjesenje o ovrsi nije ni pravomocno, a nije ni izvrsno. Mwedjutim, sud je ipak izdao nalog da se u Zavodu MIO izvrsi takvo rjesenje. Zavod je od 2016. godine poceo odbijati od mirovine 50 % mirovine i odbija taj dio i sada. Obzirom da u ovakvoj situaaciji se nisu stekli uvjeti za protuovrhu, ja bio htio tuziti sud opcinski sud , odnosno sudiju. Moje pitanje je protiv koga cu podnijeti tuzbu: protiv opcinskog suda ili sudije ili zajedno, te kojem sudu ću dostaviti tužbu. Koji je sud stvarno nadlezan? Napominjem da sam i kod suda i kod Zavoda iscrpio sve mogucnosti da se problem rijesi.
×