Jump to content

Sparkly

Korisnik
  • Broj objava

    35
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Molim savjet, nedavno sam kupio stan. Sada sam saznao da prethodni vlasnik ima nekoliko tisuća kuna duga za pričuvu stambene zgrade, koji je utužen. Tj. pokrenut je ovršni postupak za taj iznos. Da li ja , kao novi vlasnik krećem od nule ili me se moze teretit za ovaj dug?
  2. Trebam savjet; nakon odbijenih žalbi vezano za Rješenje o ovrsi i podnešenog prijedlog za ponavljanje postupka, idući tjedan imamo zakazanu glavnu raspravu ( ponavljanje postupka ), na kojoj će se izvoditi dokaz saslušanjeđ tuženika. Da li je prisutnost punomoćnika tužitelja obavezna, da li on ispituje tuženu, da li i on odgovara na pitanja ili podnosi isprave? Znam da su pitanja banalna, ali nigdje ne mogu naći odgovore. Hvala puno
  3. Da li Upravitelj stambene zgrade , da bi pokrenuo ovršni postupak protiv jednog od suvlasnika , mora imati pisanu sugčasnost svih ostalih suvlasnika? Hvala
  4. Hvala! Još samo jedno pitanje; da li kod ponavljanja postupka, zastupnik tužitelja može mene ispitivati?
  5. Molim pomoć; nakon odbijene žalbe, podnio sam prijedlog za ponavljanje postupka. U pozivu za glavnu raspravu stoji da se na ročištu izvoditi dokaz saslušanjem tuženog ( mene ). Dalje, ako s ročišta za glavnu raspravu izostane tužitelj, ili ako na to ročište ne dođe tuženik,a uredno su pozvani, rasprava će se održati s prisutnom strankom. Ako s ročišta za glavnu raspravu neopravdano izostanu obje stranke ili ako dođu na ročište , ali se neće upustiti u raspravljanje (...)smatrat će se da je tužitelj povukao tužbu. Nisam shvatio, da li će tužitelj na ovom ročištu biti saslušan ili sve ostaje na njegovom pisanom odgovoru na prijedlog za ponavljanje postupka? Samo ću ja govoriti ili kako? Puno hvala
  6. Molim još jednu informaciju: našao sam u Zakonu da je potrebno najaviti zatvaranje d.o.o.- a bez likvidacije , Poreznoj 30 dana prije pokretanja postupka. Da li to riješava bilježnik ili ja? Hvala
  7. Molim još jednu informaciju; da li postoji neki propisani obrazac prijave zatvaranja d.o.o.-a Trgovačkom sudu ? I da li izjava osnivača ima propisane obvezne dijelove?
  8. Hvala! Da li trebam , uz potvrdu porezne priložiti i odluku o zatvaranju? I da li se što mjenja u postupku ako osnivač d.o.o.- a koje se zatvara nije fizička osoba već drugo d.o.o.?
  9. Molim savjet, odakle krenuti sa zatvaranjem d.o.o. -a koje ima imovinu u vrijednosti 2000 kn ( etuii, remeni, mobitel ). Nekretnina nema. Jedan osnivač. Hvala
  10. Molim pomoć, da li medicinsko-laboratorijski tehničar može, i pod kojim uvjetima raditi poslove medicinsko laboratorijske dijagnostike ( všs i vss ), odnosno, može li poslodavac od tehničara zatražiti osposobljavanje u vidu kratko tečaja koji bi tehničaru omogućio obavljanje ovih poslova?
  11. Molim ako netko zna odgovor da mi pomogne jer sam pogubljen u svemu; naime; nalazim se na stručnom osposobljavanju u Centru za soc skrb,4 mjeseca. Završio sam Pravni fakultet. Uglavnom, želim okončati to stručno osposobljavanje jer ne radim ništa, ne dozvole mi rad već me sustavno maltretiraju i napominju da oni nikad nisu ni tražili nikog za stručno jer im ne treba,već je nametnuto itd itd...da sad ne idem predaleko. Trenutno sam u mogućnosti zaposliti se u jednoj privatnoj firmi ( bavi se graditeljstvom, komunalnim poslovima...)Radio bi na pravnim poslovima. Ono što ja ne znam je da li je za pravnika nužno da položi državni ili pravosudni da bi mogao obavljati neke opće poslove ili i možemo li mi išta samo na temelju zvršenog faksa? I da li bi eventualno radom kroz dvije-tri godine na takvim poslovima steao uvjet za polaganje državnog ispita?
  12. Pa mogu dokazati po uruđbenom broju na kojem je datum 09.07. Jeli to dovoljan dokaz?
  13. 01.07. počeo sam raditi u državnoj firmi a ugovor o radu na određeno vrijeme potpisao sam par dana ranije. Ugovor nisam dobio odmah jer su ga trebali potpisati predsjednik Uprave i član Uprave. U ugovoru piše vrijeme rada od 01.07. do 30.09.2014 zbog povećanog opsega posla. Potpisani ugovor dobio sam 8 dana kasnije 09.07. Zanima me smatra li se taj ugovor potpisan automatski na neodređeno vrijeme ako nije bio potpisan od strane predsjednika Uprave i njegovog člana u vrijeme kad sam ga ja potpisivao?
  14. Ali to nema smisla! Pa prije rodiljnog sam bila malo više od godinu dana bez prekida na Zavodu. I bez dana radnog staža. I vidi se u evidenciji da sam bila na rodiljnom a ne na poslu. I sad mi uvjetuju tih 30 dana! Nije 30 dana puno, da se razumijemo, ali u selendri u kojoj živim upravo su na snazi dva natječaja za stažiranje, koja ću očito propustit.A slijedeći će bit raspisan Bogtepitaj kad. I meni je to nevjerovatno!
  15. Molim vas za pomoć! Završila sam Pravni fakultet prije dvije godine. Nemam radnog iskustva, i nisam bila na stručnom osposobljavanju. Godinu dana nakon završenog fakulteta sam rodila i koristila sam rodiljni i roditeljski dopust koji mi je istekao 29. listopada.2013. Sad sam u prilici obaviti stručno osposobljavanje u Poreznoj upravi ali na Zavodu mi je rečeno da se ne mogu prijaviti budući da nisam 30 dana prije natječaja bila prijavljena na Zavod. Meni to nije jasno. Koje su mi mogućnosti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija